Mannen en een Relatie: Wat Hij Je Niet Vertelt

Mannen en een relatieHoe denken mannen? Mannen en een relatie, het is soms lastig.
Ik heb dit geschreven voor vrouwen, maar als je een man bent kun je ook iets over jezelf leren. Zoals mannen het gedrag en de houding van vrouwen mysterieus en verwarrend vinden, vinden vrouwen mannen moeilijk te begrijpen, zeker als het om een relatie gaat.

Zeg wat je wilt

In de eerste plaats denken mannen alleen aan zichzelf maar ze realiseren het zich nauwelijks. Jij moet weten wat je van hem wilt en het hem zeggen. Mannen zijn geen mind readers en pakken subtiele hints niet op. Ze denken heel basaal. Ze weten wat ze willen doen en hoe ze het willen doen, maar wat jij wilt dat ze doen, doen ze niet,  tenzij jij zegt wat je wilt.

Er zijn een heleboel dingen waar mannen over nadenken maar de meeste vrouwen hebben het gevoel dat ze de hele dag alleen maar denken aan geld, auto’s en seks. Toch zijn er veel andere dingen waar ze aan denken en ze denken ook vaak aan hun relatie. Het is echt niet altijd alleen over onvolwassen onderwerpen.

Ze denken vaak aan hun relatie en aan de dingen die jij onder hun aandacht brengt. Leugens en oneerlijk zijn, vinden zij net zo erg als vrouwen. Als het om een relatie gaat, zijn mannen heel onzeker. Ze zijn bang dat je met ze speelt en dat het een groot spel is. Daarom denken ze na over de dingen die jij zegt en doet. Ze denken net zo vaak over de relatie als jij, het enige verschil is dat ze er niet zo vaak over praten.

Wil je weten hoe je zijn hart voor altijd wint? Download dan Mannen en Relaties.

Aandacht

Ze vinden het net zo leuk om cadeautjes en aandacht te krijgen als vrouwen. Er zijn een paar dingen die beide seksen  waarderen en één daarvan is aandacht. Als je merkt dat hij aandacht vraagt, komt dat omdat hij meer aandacht van je wil. Je moet tijd samen doorbrengen zodat jullie beiden die behoefte kunnen vervullen.

Als je samen tijd doorbrengt, kun je ook zorgen dat de relatie zich ontwikkelt. Mannen willen graag tijd doorbrengen met anderen, het is zelden dat ze geen behoefte aan aandacht hebben. Als jij positief bent in de relatie zal de relatie zelf ook positief blijven.

Mannen houden ook van romantiek. Als je op een romantische manier tijd met elkaar doorbrengt, zal je relatie sterker worden.

Niet veranderen!

Iets anders wat hij denkt is: ” Stop ermee om me te veranderen!” Als je een relatie aangaat, doe dat dan niet omdat je hem wilt veranderen. Je wilt bij hem zijn, juist omdat hij is zoals hij is. Mannen willen niet iemand die halfhartig een relatie aangaat en verwacht dat hij zijn gedrag zal veranderen.

Mannen maken zich ook zorgen over hoe jij hen zult beoordelen. Ze hebben veel onzekerheden, net als jij, en ze zijn bang dat jij te hard over ze zult oordelen. Ze zijn bang niet aan jouw verwachtingen te kunnen voldoen.
Ze zijn bang dat je veel te hoge verwachtingen van hen hebt en als ze daar niet aan kunnen voldoen, hard zult oordelen.

Natuurlijk is het zo dat mannen veel vaker aan seks denken dan vrouwen. Toch denken ze ook aan alle andere aspecten van intimiteit. Ze denken aan seksuele activiteit, maar ze denken ook na over de betekenis van relaties. Het gaat echt niet allemaal alleen over seks bij hen.

Niet te snel oordelen

Je moet ze dus niet zo snel beoordelen, je weet nooit welke verrassingen ze in petto hebben voor je. Je moet niet altijd zo snel je conclusies trekken, de mogelijkheid bestaat dat je dat doet op basis van verkeerde veronderstellingen. Je moet nooit iets veronderstellen bij mannen, ze hebben echt geen idee van wat je wilt tenzij je het voor ze spelt.

Trucjes en hints betekenen niets voor de meeste mannen omdat ze niet in staat zijn ze op te pakken. Dit komt omdat ze zich niet bewust zijn van hun sociale omgeving en subtiliteiten niet zien of horen.

De meeste mannen zien zaken vanuit een groter perspectief dan vrouwen dat doen. Dit kan heel moeilijk zijn maar als je leert hoe je het beste kunt communiceren met elkaar, kun je deze kwesties oplossen. Het is moeilijk om de andere sekse te begrijpen, maar als je de tijd hebt, stel dan eens vragen. Door hem te vragen wat er in hem omgaat,  zul je in staat zijn je relatie sterker te maken. Maar doe dat niet te direct – Mannen en Relaties het vraagt een bepaalde aanpak.

Nu weet je iets meer over wat mannen graag zouden willen dat je weet over wat zij willen in een relatie, dating, romantiek e.d. en die ze je echt nooit in je gezicht zullen zeggen.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Mannen Verleiden Tips En Meer Over Versieren De vorige keer ging het over vrouwen versieren, vandaag een aantal mannen verleiden tips. Vraag jij je af hoe mannen te verleiden dan vind je hier ee...
Kun Je Relatie Patronen Doorbreken? Relatie patronen doorbreken kan onmogelijk lijken. Misschien heb je er al jaren aan gewerkt om je relatie patronen te doorbreken en gepoogd je gedacht...
Wat Wil Een Man In Een Relatie? Wat een man in een relatie wil, is voor vrouwen niet altijd te begrijpen. En als je een vrouw bent die al erg lang single is en veel mannen ontmoet ma...
Einde Relatie – 3 Redenen Waarom Hij Weggaat Is het einde relatie? Waarom maken mannen een einde aan hun relatie, waarom gaat hij weg? Hieronder vind je de drie belangrijkste redenen hiervoor. D...

25 gedachten over “Mannen en een Relatie: Wat Hij Je Niet Vertelt”

 1. Wat ik lastig vind is zeggen wat je wil t.o.v. mannen laten jagen. Hoe vind ik hierin een balans?

  • Natuurlijk moet je zeggen wat je wilt. Als een man niet hetzelfde wil als jij of dat ten minste respecteert, druipt hij vanzelf af. Zodoende weet jij dat hij (nog) niet de goede is voor jou. Het kan zijn dat hij er later op terug komt, als hij er even over heeft nagedacht. Dat is dan een stap vooruit. Maar als hij niet terug komt, komt hij nooit meer.

 2. Ik vind dat veel te makkelijk gezegd dat mannen hints niet snappen en dat ze niet sociaal zijn ingesteld. Mannen zijn veel opportunistischer dan vrouwen in relaties en contacten. Zo worden ze ook opgevoed. Jongens mogen al vroeg wilde spelletjes spelen en mogen meer hun gang gaan. Ik denk dat dit van huis uit wordt meegegeven. Dus in een relatie zullen ze ook meer hun eigen gang willen gaan en niet op anderen letten dan waar ze mee bezig zijn. Gelukkig zijn er ook nog mannen die anders zijn opgevoed die invoelender zijn. Als een man werkelijk iets voor een vrouw voelt, zal hij werk van haar maken. Dus vrouwen, als een man nauwelijks moeite voor je doet of je alleen gebruikt voor zijn seksueel gerief: hij houdt niet van JOU. Dat is het hele eieren eten met dat seks vrijelijk geven aan een vreemde man. Hij raakt zijn zaad enkel kwijt en jij hecht je meteen aan hem. Helaas zijn vrouwen die makkelijk met een man naar bed gaan de grote verliezers die met hartzeer achterblijven.

  • Ik ben het er ten dele mee eens Marie. Wat het opvoeden betreft is dat tegenwoordig wel anders. Wat de seks betreft, ja dat klopt. Maar alles kan als je het allebei leuk vindt en beiden dezelfde verwachtingen hebt. Dat moet je dus eerst even afstemmen voordat je holderdebolder met elkaar naar bed gaat.

 3. Hallo,

  Ik heb 8 maanden samengewoond met mijn vriend. Nu zijn we sinds een maand uit elkaar door meningsverschillen. B.v. hij die graag bij werkt in het weekend; ik die daartegen was maar nu wel besef dat we daardoor meer kunnen genieten op vrije momenten samen etc,.. Ik heb hierover een gesprek met hem gehad en hij zei dat het positief was dat we erover konden praten maar dat hij het eerst moet kunnen loslaten om zich opnieuw te kunnen openstellen. Nu spreken we af en hij geeft flirterige signalen bv. knuffel, manier waarop hij kijkt, praat, dingen zoekt om samen te doen, af en toe bellen.. Maar hij zegt dat hij tijd nodig heeft. Ik heb het gevoel dat hij zijn verstand momenteel volgt i.p.v. zijn hart. Wat kan ik doen? Alvast bedankt!

 4. Grappig,
  Ik ben een vrouw maar ik merk dat ik precies zo denk als wat jullie omschrijven. Vooral subtiele hints niet oppakken. Dat merk ik niet alleen in liefdesrelaties maar ook in werkrelaties. Daarom heb ik dus problemen, omdat men van mij als vrouw kennelijk verwacht dat ik subtiele hints wel oppak. Een feest der herkenning als ik lees hoe een man denkt en ikzelf ook. Ik wordt zo onzeker als wat als b.v. een man steeds appjes stuurt of zijn problemen vertelt en advies vraagt. Ik denk dan waarom ga je niet naar je vrouw? Toch ga ik het contact aan omdat ik eigenlijk wil weten waarom hij dat doet. Pak me of niet denk ik dan. Heel zwart wit eigenlijk maar een relatie moet wel functioneel zijn. Dat geklooi met wel niet wel niet vind ik een naar gevoel. Zucht.

  • Els, accepteer gewoon dat je bent zoals je bent. Het is allemaal niet zo zwart-wit. En als je niet tegen dat welles-nietes spelletje kunt, waarom ga je dan in op die app-jes? Laat ze gewoon en reageer niet. Je hebt er niets aan en lokt die onzekerheid alleen maar uit op deze manier.

 5. Ik weet niet of men dit ook zal lezen gezien het artikel nogal gerelateerd is. Ik heb er namelijk geen problemen mee dat mannen gebaat zijn met directe communicatie. Zelfs ik vind het soms gemakkelijker om twijfels uit de weg te gaan. Wat ik wel lastig vind, is alsof het een probleem lijkt dat ik als vrouw directer ben. Als ik snel mijn liefde/gevoelens blootgeef aan een man schrikt hij en loopt hij weg. Mag ik dan niet jagen en een telefoonnummer vragen of zeggen dat hij er goed uitziet? Of iets goed kan (en dan nog niet eens bij de eerste ontmoetingen). Als ik langer wacht totdat hij als eerste de liefde verklaart, dan blijk ik een blijvertje te zijn? Mijn karakter en uiterlijk zijn in beide gevallen hetzelfde. Hoe verklaar je dat dan dat directe vrouwen blijkbaar afschrikken? Graag hier een antwoord op en het liefst van een man als het kan..

  • Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal verschillend. En mannen hebben meer respect voor een vrouw als ze hun best voor haar moeten doen. Als je als vrouw een man versiert, zul je altijd bezig moeten blijven hem steeds opnieuw te versieren. Hij heeft dan namelijk niet ZELF besloten dat hij voor je gaat maar vindt het wel makkelijk zo.

 6. Hallo,

  Een man Praat graag Over Sex met andere mannen.

  Als man kan een vrouw me beter instructies geven dan doe ik die dingen wel. Klusjes doen, afwas, kinderen naar school brengen, enzovoorts. Hints begrijp ik toch niet. Instructies geven zoals: “Breng je de kinderen naar school?” Yes sir,

  Krijg ik geen aandacht dan krijgt zij dat ook niet van mij.
  Geef ik haar chocola dan moet zij zeggen:’ Wat lief van je, dank je wel”

  Groetjes, Nicolaas

  • Want anders??

   Ja, het is bekend: mannen begrijpen geen hints. je moet helder communiceren wat je wilt, hij kan het niet raden en voelt het zeker niet aan.

   Trouwens, ben jij nooit degene die het eerste aandacht geeft?

 7. Mijn ervaring met mannen is dat ze eigenlijk heel onzeker zijn in het begin van een relatie (net als vrouwen) en heel bang zijn om door de vrouw afgewezen te worden. Ze zijn (net als vrouwen) zoekende naar wat voor soort relatie ze willen en wat ze in een relatie (kunnen) verwachten. Alleen doen ze zich wel heel zeker voor. Daarbij beloven ze de vrouw bergen om op deze manier zichzelf en de ander (en de omgeving) te overtuigen van hun oprechtheid. Dit doen ze om de vrouw binnen te hengelen en aan zich te binden. Vervolgens komen ze erachter dat ze toch iets anders willen, of dat er (nog) geen relatie in zit (omdat ze er nog niet aan toe zijn bijvoorbeeld). Ze kiezen dan een makkelijke uitweg (regelen bijvoorbeeld al een nieuwe partner tijdens de relatie), en vegen hun eigen straatje schoon (geven de vrouw de schuld van de breuk) Dit alles om controle over hun leven en hun gevoel te kunnen houden (althans dat denken ze dan) Ze laten daarbij de vrouw met heel veel onduidelijkheid (want ja de man is geen prater he) en verdriet achter.
  Dat vind ik echt een groot probleem op dit moment! We leven in een narcistische wereld. Over de hoofden van anderen je eigen zaakjes goed (denken te) regelen. Misschien geld het ook wel de andere kant op (dat weet ik niet) Maar ik denk dat we te veel willen, het te snel en te gemakkelijk willen. En als we het (de relatie) niet meer willen, of nodig hebben dan willen we er vooral snel en gemakkelijk vanaf en er al helemaal geen vervelende nasleep van hebben (emotioneel, financieel en praktisch gezien) Dus als we dat stuk bij de ander kunnen laten…. Mensen die goed van vertrouwen zijn en risico’s durven te nemen en wel rekening houden met de gevoelens en de behoefte van anderen mogen hierdoor vaak de rekening betalen voor een andermans misstappen, lafheid en/of egoistische gedrag.

  • Wel, Renee, dat klinkt erg negatief. Misschien heb je onlangs een dergelijke ervaring gehad en heb je die nog niet verwerkt. Het kan zijn dat je met een zogenaamde ‘foute man’ te maken hebt gehad. Lees Foute mannen herkennen. Het kan ook zijn dat je je eigen grenzen niet goed kent en daardoor niet op tijd gezien hebt dat dit niet de goede partner voor je was. Het hoort bij de liefde – risico’s nemen – net zo lang tot je de goede te pakken hebt. In plaats van mannen de schuld te geven, kun je beter naar jezelf kijken en ervan leren. Mijn e-book Mannen en Relaties kan je hierbij goed van pas komen.

  • Dat geldt voor beide geslachten. Mannen die gevoelig zijn worden bv vaker gedumpt in een relatie. Van mij heeft het dan ook een seksist gemaakt in beperkte mate vrees ik, hoewel liever niet. Maar als heteroman heb ik op dit moment snel angst of walging van vrouwen, of ze nu deftig of makkelijk er uitzien, wat niet normaal is. Vreemd genoeg werk ik meer en meer aan mijn zelfvertrouwen, je kunt alleen maar beter worden, maar ik weet nu al zo goed als zeker dat ik zelf de ‘klootzak’ zal zijn in een volgende relatie, uit wraak/rebound ook al kwets ik niet graag iemand. Perspectieven op bv seks zijn daarnaast ook belangrijk. Niet iedere man associeert seks met liefde. Een man zal over het algemeen sneller met iemand in bed duiken zonder daar verliefd op te worden of meer te verwachten van de persoon in kwestie. Het initiatief van de vrouw is daarom voor mij persoonlijk essentieel. Niet qua rollenspel, maar om zeker te zijn dat iemand anders ook voor jou gaat. Dat initiatief gaat dan ook véél verder dan iemand aanspreken in een bar. Natuurlijk … kom dat tegen, al dan niet wederzijdse aantrekking, mensen zijn héél moeilijk in te schatten.

   • Kori, je kunt die dingen ook gewoon bespreken met een vrouw. Gewoon zeggen dat je geen relatie wil maar wel seks. De kans dat je dan wordt afgewezen is groter, ja. Maar dan speel je wel eerlijk spel. En wraak nemen op vrouwen alleen omdat je door andere vrouwen bent afgewezen kan natuurlijk niet. Ik adviseer je om je kwetsingen te verwerken voordat je weer iets met een vrouw begint.

 8. Dit artikel zou elke man even moeten printen en eens aan zijn vriendin of vrouw moeten laten lezen. Misschien dat er dan ook eens enig begrip komt van vrouwen die zich steeds afvragen of haar vriend of man haar nog lief vindt…Kennelijk vallen mannen na enige tijd in een relatie terug in een patroon waardoor vrouwen op een gegeven moment ontevreden gaan worden. Liefde en of houden van is dan helemaal niet het punt, maar wordt langzaam onderuit gehaald door het denken voor elkaar. En als de man dan een signaal oppakt en zich uit en vertelt en laat zien hoeveel hij van haar houdt dan is het te laat! Wat voor waarde hebben relaties tegewoordig nog, dat om zulk soort redenen mooie dingen weggegooid worden…
  Mooie reacties op dit artikel van mannen overigens, die toch wel enige kijk hebben op relaties.

  • Dank voor de bevestiging Mart! En complimenten voor je zelfinzicht. Maar ook vrouwen hebben hun aandeel in dergelijke situaties. Ga dus niet alleen jezelf de schuld geven. Schuld is trouwens een woord dat niet op zijn plaats is, verantwoordelijkheid is beter. En beide partners hebben hier hun verantwoordelijkheid.

 9. “In de eerste plaats denken mannen alleen aan zichzelf maar ze realiseren het zich nauwelijks.” Ik wil even opmerken dat deze zin wel heel negatief en generaliserend opgesteld is. Zo zou je het alleen kunnen interpreteren als: “in de eerste instantie zijn mannen egoïstisch klootzakken en het erge is dat zij er ook niets aan kunnen doen omdat zij het zelf niet eens doorhebben”. Ik wil niet zeggen dat deze instelling er niet is maar dat dit verschilt per man, situatie en hoe hij en jijzelf als vrouw in de relatie staat. Maar zo algemeen als het hier staat klopt dus niet.

  En over deze zin: “Jij moet weten wat je van hem wilt en het hem zeggen.” Dit betekend dus dat jij als vrouw duidelijk en concreet moet hebben wat jij wilt en van jij van hem heel concreet wilt. Zinnen zoals: “Zou je voor mij iets lekkers kunnen halen?” gaat het dus niet worden tenzij hij het al weet wat jij bedoeld. Zinnen zoals “Zou je voor mij chocola kunnen halen?” bereik je dus meer mee omdat jij een beslissing heb gemaakt van wat je wilt en dat heel duidelijk kan benoemen en dat kan omzetten naar een actie die jij van hem verlangt. En dit geldt met alles zoals bijvoorbeeld bij niets zeggen en luiken dicht te gooien en bij vragen geen antwoord geven creëer je alleen maar onbegrip mee. Wil je rust? Geef dan op een normale toon aan dat je met rust gelaten wil worden en tel tot tien als hij het lef heeft om te vragen waarom.

  Ik mis eigenlijk nog een onderdeel in het communiceren met mannen: het maken van afspraken en hoe je die als vrouw zou moeten interpreteren. Naar mijn ervaring en observatie gaat het weleens mis omdat er verschillend wordt gedacht over bepaalde antwoorden wat spanning kan veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld bij het antwoord “misschien” wat in bijna alle gevallen betekend: “het juiste antwoord weet ik nog niet maar ik sluit nog niets uit dus ik kom hier op terug”. Het is dus geen nee maar ook geen ja.
  En als je als het niet snapt hebben de meeste zo niet alle mannen het liever dat je vraagt wat wij met het antwoord bedoelen dan dat je zomaar een veronderstelling maakt die niet zou kunnen kloppen met misschien alle gevolgen van dien.

  Zou je een duidelijker antwoord willen hebben omdat het bijvoorbeeld nodig is dat je het zeker wil weten, geef dat aan. Kan hij het echt niet aangeven omdat hij het echt niet weet of omdat het afhangt aan bepaalde omstandigheden, vraag dan wanneer hij het wel weet en of hij het wil doorgeven mocht het echt belangrijk zijn en wacht dan ook tot dat moment en niet op zijn nek zit.

  • Dank je wel voor je aanvulling, Danny. Je hebt volkomen gelijk, zowel mannen als vrouwen interpreteren de dingen die gezegd worden zoals zij het opvatten, en vaak niet zoals de ander het heeft bedoeld. Doorvragen is dan de enige manier om misverstanden te voorkomen. En dat gebeurt veel te weinig. Vandaar mijn advies om zo concreet mogelijk te zijn.

   Natuurlijk verschilt het per persoon en de zin waar jij moeite mee hebt, is inderdaad heel algemeen, en zeker niet negatief, bedoeld. Kwestie van interpretatie?

  • @Danny, Hoi,
   Hier even een uitleg van mij over de zin: “In de eerste plaats denken mannen alleen aan zichzelf maar ze realiseren het zich nauwelijks.”
   Ik ben het met je eens dat dit wat ongelukkig is verwoord, maar ik haal er persoonlijk ook wel uit wat sommigen er begrijpelijkerwijs niet in zien, namelijk dit: In eerste plaats zorgt een man goed voor zichzelf en dat kan er voor zorgen dat hij zich op dat moment niet realiseert hoe afstandelijk hij was ten opzichte van de ander.”
   Ik denk persoonlijk dat de vrouw duidelijk moet zijn over haar gevoelens ten opzichte van hem, (uiteraard niet afkrakend maar positief gebracht) wat het met haar doet.
   Als je als vrouw ergens mee zit moet je het denk ik niet pas uitspreken als je je al een hele tijd hebt ingehouden, enne.. ik denk dat mannen nu eenmaal anders in elkaar zitten als vrouwen, dat is niet slechter of beter maar anders.

   Persoonlijk ben ik iemand die me ook vaak geen raad weet met subtiele hints, zeg gewoon wat je wilt haha, hoewel ik zelf een vrouw ben vind ik dat gedrag wel apart 😉

   @Een vrouw: Ik heb wel eens ergens gelezen dat in een relatie de 1 “mannelijk” is en de ander “vrouwelijk”, ik bedoel nu even niet het geslacht maar of je de initiatiefnemer (m/v) bent of niet.
   Dat zou de aantrekking vergroten en ik las ook dat t alleen zou werken als de 1 dus “mannelijk” is en de ander “vrouwelijk”.
   Als (jij hetero bent en) als vrouw t “mannelijke” je dus meer zou liggen en jij dat initiatief ook in je relatie zou willen doorvoeren zou je op zoek moeten gaan naar een man die “vrouwelijk” is ofwel het liever aan jou overlaat.
   Ik weet niet zeker of dit echt zo werkt maar dat las ik dus en t zou zomaar kunnen dat daar een kern van waarheid in zit 😉

   Groetjes,

   Strongwoman

 10. Hmmmm, erg stereotyp verhaal, de verklaring van Adam en Eva. Het verschil tussen man en vrouw is dat de man rationeel denkt en de vrouwn emotioneel (dat is voor het kindje zullen we maar zeggen). Mannen daarintegen kunnen ook emotioneel zijn maar kunnen beter onder controle houden, ze kunnen het sneller een plaatsje geven.

  Kijk wij mannen (ik ben namelijk een man) hebben niet de neiging te blijven hangen in een probleem maar daar een oplossing voor te vinden. Praten het uit en drinken een biertje, zoeken een oplossing en blijven niet weken hangen in de emotie die bij een paar weken geleden hoort. Dat is echt een heel groot verschil. Vrouwen kunnen mutsen en dat kan irritatie geven omdat de man het al een plek gegeven heeft. De vrouw denkt dan dat het hem niets kan interesseren, en dat ie er maar een beetje makkelijk over doet. Niet lullen maar poetsen. Een leuke vrouw is een vrouw dat beide heeft, vaak een alternatieve vrouw of een vrouw dat al wat ouder is.

  Moest wel lachen om de volgende zin in het bovenstaande stukje: “Als het om een relatie gaat, zijn mannen heel onzeker.” Wanneer dit speelt is de basis al niet goed, geldt voor beide dus. Je gaat er voor of je gaat er niet voor, tussenin bestaat niet.

  Communicatie is belangrijk, is dat er niet en het alleen maar om hoe je eruitziet of andere factoren, je moet voor elkaar kunnen openstaan en dingen kunnen accepteren van elkaar en dat kun je alleen maar bereiken als je met elkaar praat, dan leer je elkaar pas goed kennen (je gedachten uitwisselen bijvoorbeeld). Wanneer je niet met elkaar kan praten (of je vind praten niet leuk) dan kan de zex goed zijn en je kan er nog zo leuk uitzien maar dan gaat het op een gegeven moment mis.

  Ik laat het even hierbij. Greetz, Sjors

  • Leuk Sjors, een reactie van een man. En deze keer niet over wat ze niet vertellen maar wat jij wél vertelt. Maar wat die onzekerheid betreft: ja, ik ben het met je eens als de relatie een feit is maar in de aanloopfase kunnen mannen op vrouwen heel onzeker overkomen. Gewoon omdat vrouwen graag weten waar ze aan toe zijn. En bij mannen duurt het echt veel langer dan bij vrouwen voor ze zeker zijn van hun gevoelens.

 11. Mooie woorden, maar waarom zijn vrouwen dan nooit tevreden ook al krijgen ze al het bovenstaande. Is het misschien zo dat vrouwen voornamelijk dingen verwachten en liefde nemen, omdat dat in hun ogen zo hoort… Waarom geven ze die dingen niet omdat ze van hun partner houden. Ontevredenheid zegt meer over hoe jezelf in elkaar steekt dan hoe je partner is. Nou zijn er natuurlijk genoeg mannen die het bovenstaande niet doen, maar er zijn ook genoeg vrouwen die het bovenstaande ontvangen en niet tevreden zijn. Een betere liefde begint bij jezelf…

  • Je hebt volkomen gelijk, ontevredenheid zegt meer over hoe je zelf in elkaar steekt dan over een ander. Sommige vrouwen kunnen niet goed ontvangen wat ze krijgen. Zij zijn zo gefocust op wat ze niet krijgen dat ze niet zien hoe iemand zijn best doet. Dat geldt dan waarschijnlijk ook in andere levensgebieden. Mijn advies? Doe eens niet wat ze gewend is dat je doet of ga twee weken zonder haar op vakantie. Dit artikel gaat trouwens over wat mannen niet aan vrouwen zouden vertellen, lees ook 5 Dingen die vrouwen in een relatie willen, misschien word je daar wijzer van.

Reacties zijn gesloten.