3 Adviezen Voor Een Goede Relatie

Goede relatieGoede relaties ontstaan niet vanzelf.

Als je naar paren kijkt met een goede relatie dan zie je dat dit niet alleen maar geluk is. Ze doen iets waardoor ze de relatie goed houden.

Hoe doen ze dat dan?

Er zijn allerlei manieren waarop een relatie een goede relatie is en blijft en hier zijn 3 adviezen om een relatie niet alleen in stand te houden maar te laten bloeien en groeien. Dat geldt trouwens niet alleen voor liefdesrelaties maar voor alle relaties die je hebt.

Communicatie in een goede relatie

Paren die bij elkaar blijven communiceren anders met elkaar dan zij die uiteindelijk uit elkaar gaan. Ze communiceren niet alleen anders, ze gebruiken ook andere woorden dan de meesten van ons als ze met elkaar praten.

Ze gebruiken woorden die ervoor zorgen dat de ander zich open stelt in plaats van afsluit.

Ze gebruiken woorden die hun partner geïnteresseerd houdt in plaats van verveeld.

De goede woorden kunnen echt het verschil maken voor het in stand houden van een relatie.

Welke woorden zijn dat dan? Je raadt het waarschijnlijk al, woorden met een positieve intentie, die blijk geven van interesse in de beweegredenen van de ander. In plaats van de ander een verwijt te maken, kun je ook zeggen wat de ander goed heeft gedaan. In plaats van zeggen: “Je bent te laat”, kun je ook zeggen: “Fijn dat je er bent”.

Competitie in een goede relatie?

Er is geen ruimte voor competitie in een relatie. Als je hieraan twijfelt, probeer dit dan eens:

De volgende keer dat jij met je partner, of iemand anders die dicht bij je staat, een soort competitie hebt over iets kleins (al is het maar “Ik weet het beter”), vraag je dan na afloop eens af: “Voel ik me nu meer verbonden met hem of haar of voel ik afstand?”

Om het met sport te vergelijken: om ervoor te zorgen dat je relatie goed blijft moet je altijd in hetzelfde team spelen, dus met elkaar en niet tegen elkaar. Als je dat niet doet gaat het fout.

Blij zijn met elkaar

Paren die verliefd worden en blijven, herinneren zichzelf en elkaar er regelmatig aan wat zij leuk vinden, waar zij van houden en wat zij waarderen van elkaar.

Je kunt gewoon tegen je partner zeggen: “Wat ik zo in jou waardeer – van houd – leuk vind, is………………………” Vul maar in.

Doe dit regelmatig en je zult zien dat dit wonderen doet voor je relatie.

Lees dit ook eens

Mannen En Relaties – Hoe Zit Dat? Mannen en relaties, het lijkt een lastige combinatie. Toch zijn er miljoenen mannen met een fijne en goede relatie. En dus ook miljoenen vrouwen. Het ...
Geluk en Liefde, Kenmerken van een Goede Relatie Wil jij geluk en liefde in een relatie? Ja natuurlijk, wie niet. Dan zijn er 3 hele belangrijke dingen die je moet weten en jezelf af moet vragen voo...
Mannen en een Relatie: Wat Hij Je Niet Vertelt Hoe denken mannen? Mannen en een relatie, het is soms lastig. Ik heb dit geschreven voor vrouwen, maar als je een man bent kun je ook iets over jezelf...
Een Relatie Loslaten, Hoe Doe Je Dat? Een relatie loslaten is het makkelijkst als je gezamenlijk dit besluit neemt. Je ex loslaten nadat jullie je relatie problemen onder ogen hebben gezie...

1 gedachte over “3 Adviezen Voor Een Goede Relatie”

Een reactie plaatsen