32 Vragen Om Iemand Beter Te Leren Kennen

Iemand leren kennen vragenDoor je wederzijds kwetsbaar op te stellen, wordt je relatie hechter. Of je nu iemand net kent of al wat langer, door het stellen van persoonlijke vragen verdiep je de relatie. Een van de patronen in de ontwikkeling van hechte relaties is een zich steeds verdiepende, wederkerige zelfonthulling. Hieronder vind je 32 persoonlijke vragen om iemand beter te leren kennen.

Nieuwe mensen ontmoeten, kan heel leuk zijn, jezelf toestaan om je kwetsbaar op te stellen tegenover iemand anders kan heel moeilijk zijn en door deze oefening ontdek je hoe je dat kunt doen.

Vragen om iemand te leren kennen

1. Als je mocht kiezen uit alle mensen in de wereld, met wie zou je willen dineren?

2. Waar zou je beroemd om willen zijn?

3. Oefen je weleens wat je gaat zeggen voordat je een telefoongesprek gaat voeren? Waarom?

4. Hoe ziet een perfecte dag eruit voor jou?

5. Wanneer zong je voor het laatst voor jezelf? Voor iemand anders?

6. Stel dat je 90 jaar wordt en je zou de laatste 60 jaar van je leven het lichaam of de geest van een 30-jarige kunnen   behouden, welke zou je kiezen?

7. Voor wat in je leven ben je het meest dankbaar?

8. Als je iets zou kunnen veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed, wat zou dat dan zijn?

9. Neem vier minuten om je partner je levensverhaal zo gedetailleerd mogelijk te vertellen.

10. Als je morgen wakker zou worden en een bepaalde kwaliteit of vaardigheid had verworven tijdens je slaap, welke zou dat zijn?

De voorgaande vragen om iemand te leren kennen zijn nog redelijk makkelijk. De volgende vragen gaan iets dieper. Ze gaan in op verborgen wensen en verlangens.

11. Als een kristallen bal je de waarheid over jezelf zou kunnen vertellen, over je leven, je toekomst of wat dan ook, wat zou je dan willen weten?

12. Is er iets waar je al heel lang van droomt om het te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan?

13. Wat is het beste dat je bereikt hebt in je leven?

14.Wat waardeer je het meeste in vriendschap?

15. Wat is je meest dierbare herinnering?

16. Wat is je slechtste herinnering?

17. Als je zou weten dat je binnen een jaar plotseling dood zou gaan, zou je dan iets veranderen aan de manier waarop je nu leeft? Waarom?

18. Wat betekent vriendschap voor je?

19. Welke rol spelen liefde en genegenheid in je leven?

20. Hoe hecht en warm is je familie? Denk je dat jouw kindertijd gelukkiger was dan die van de meeste andere mensen?

21. Hoe is de relatie met je moeder?

Nu gaan we nog een stap verder. De vragen om iemand beter te leren kennen gaan onder andere over ‘wij’ en wat je het meest dierbaar is.

22. Zeg beiden drie echte ‘wij’ verklaringen. Bijvoorbeeld: “We praten hier met elkaar terwijl we ons …. voelen”.

23. Vul deze zin in: “Ik wilde dat er iemand was met wie ik …. kon delen”.

24. Stel dat je een hechte vriend van je gesprekspartner zou worden, wat is dan belangrijk dat die van je weet? Vertel het.

25. Vertel je gesprekspartner wat je leuk aan hem of haar vindt; wees heel eerlijk, zeg dingen die je normaal niet zou vertellen aan iemand die je net hebt ontmoet.

26. Vertel je partner een pijnlijk moment uit je leven.

27. Wanneer heb je het laatst gehuild waar iemand bij was? Door jezelf?

28. Wat in je leven is te serieus om grappen over te maken?

29. Stel je zou vanavond dood gaan zonder dat je de kans had met iemand te communiceren, wat zou je het meeste spijten niet gezegd te hebben tegen iemand? Waarom heb je het nog niet gezegd?

30. Stel dat je huis in brand vliegt. Nadat je je geliefden en huisdieren gered hebt, heb je nog tijd om een laatste ding te redden. Wat zou dat zijn en waarom?

31. Van alle mensen in je familie, wiens dood zou je het ergste vinden? Waarom?

32. Deel een persoonlijk probleem en vraag je partner hoe hij of zij ermee om zou gaan. Vraag hem of haar ook om je te vertellen hoe die denkt dat jij je voelt over het probleem dat je hebt gekozen.

Je creëert een sterke band als je deze vragen met elkaar deelt. Die band wordt nog veel sterker als je elkaar daarbij aankijkt. Dus niet wegkijken als  je iets moeilijk vindt, maar elkaar aan blijven kijken. Hoe langer en beter dit lukt hoe sterker de band zal worden.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

De 12 meest gelezen artikelen in 2014 op dit blog We zijn aangeland in 2015! Terugkijkend naar vorig jaar heb ik de 12 meest gelezen artikelen in 2014 op een rij gezet. Vorig jaar deed ik dat ook en e...
De Balans Opmaken Van Je Leven Van tijd tot tijd de balans opmaken van je leven, in dit geval je liefdeleven, is altijd goed. Je ontdekt waar je toen stond en waar je nu staat. Dat ...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2016 Op Dit Blog Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Ja, ook ik kom weer met een lijstje! Hieronder vind je de 12 meest gelezen artikelen in 2016. Een aantal oude bekenden...
Vind 100 Artikelen Op Dit Blog! Dit is de honderdste! En ik wed dat je ze lang niet allemaal gelezen hebt. Ik schreef over allerlei aspecten die te maken hebben met het vinden van ee...