40 Plus En Single – Hoelang Nog?

40 plus en singleAls je jong bent en single, vind je daten leuk en ben je niet zo kieskeurig. Je hebt gewoon plezier in het versieren, ook als je weet dat dit niet de persoon is waar je een relatie mee wilt hebben. Dat wordt anders als je 40 plus en single bent.

Als je 40 plus bent, is dat anders. Je wilt je tijd niet meer verspillen. Dat kan zijn omdat je een bepaalde lifestyle hebt ontwikkeld nu je wat ouder bent. Je weet op dit punt in je leven dat je zoekt naar iemand waar je een relatie mee op kunt bouwen die echt en duurzaam is.

Als je goed naar jezelf en je intuïtie luistert, weet je dat je klaar bent voor een serieuze relatie en dat je het beste verdient dat een romantische relatie te bieden heeft, zowel voor jezelf als voor de persoon die je hoopt te ontmoeten.

Naarmate je ouder wordt ga je steeds beter begrijpen hoe beperkt je levensduur is. Vanzelfsprekend wil je het beste maken van de tijd die je nog hebt. Je hebt  geleerd van je ervaringen, hopelijk zonder er bitter van te worden, zodat je met hoop de toekomst tegemoet kunt zien.

Het is dus heel goed om kieskeurig te zijn. Je hebt geleerd om eerlijk tegen jezelf te zijn. Je kent jezelf en kunt anderen snel goed inschatten. In deze tijd in je leven, ook wel midlife genoemd, kun je nieuwe dingen proberen, nieuwe vrienden maken en leren om te genieten van tijd die je alleen doorbrengt.

40 plus en single, je weet je beter wie je bent

Je hoeft niet meer te daten uit wanhoop en je hoeft je zeker niet te binden aan ‘zomaar iemand’ om de pijn van eenzaamheid te vermijden. Het kan frustrerend zijn maar het is absoluut het wachten waard.

Breng wat tijd door met het overdenken van vorige ervaringen en de eigenschappen die je belangrijk vindt in een partner. Welke negatieve patronen heb je ervaren met vorige partners en hoe kun je deze fouten in de toekomst vermijden?

[inlinetweet prefix=”null” tweeter=”null” suffix=”null”]Als het goed is, heb je geleerd om ‘nee’ te zeggen tegen ‘je weet maar nooit’ gegadigden[/inlinetweet]. Een van de geschenken van volwassenheid en levenservaring is dat je je jezelf nu goed kent en om naar je innerlijke stem te luisteren. Hierdoor is het proces van het vinden van een nieuwe liefde niet frustrerend of eng omdat je weet dat je een betekenisvolle relatie  ZULT krijgen als het goede moment daar is.

Liefde vinden als je 40 plus en single bent, kan een uitdaging zijn maar het hoeft zeker niet hopeloos te zijn.

Ben je een vrouw en herken je het volgende? Hij zegt het één en doet het ander. Word je er een beetje gek van om te proberen mannen te begrijpen? Geloof het of niet, mannen willen graag een gezonde relatie hebben. In Mannen en Relaties ontdek je meer over mannen en hoe zij denken als het om relaties gaat.

Vond je dit artikel interessant of leuk? Fijn als je het wilt delen op sociale media, zodat anderen er ook iets aan hebben. Of geef een reactie hieronder. Alvast bedankt!

Lees dit ook eens

De Liefde Van Je Leven Vinden In 2011 Wil jij graag de liefde van je leven vinden in 2011? Vast wel. Vorig jaar schreef ik een serie van 6 artikelen over Ware liefde vinden in 2010. Die se...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2015 Op Dit Blog Gelukkig Nieuwjaar! We kijken nog even terug - het is weer tijd voor lijstjes. In dit geval een lijst met de meest gelezen artikelen in het vorige jaa...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2016 Op Dit Blog Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Ja, ook ik kom weer met een lijstje! Hieronder vind je de 12 meest gelezen artikelen in 2016. Een aantal oude bekenden...
De 10 Meest Gelezen Artikelen In 2013 We zijn aangeland in 2014! Terugkijkend naar vorig jaar heb ik de 10 meest gelezen artikelen in 2013 op een rij gezet. Altijd leuk om te weten, toch? ...