5 Belemmerende Overtuigingen Bij Het Vinden Van Liefde

Belemmerende overuigingenIn een eerder artikel heb ik geschreven over overtuigingen in relaties. Nu wil ik het hebben over belemmerende overtuigingen die je weerhouden van liefde, dus voordat je een relatie hebt.

Als ik terug kijk zie ik dat het meeste van mijn liefdesverdriet veroorzaakt werd door verwachtingen die niet realistisch waren. Het is makkelijk om romantische mythes te geloven en denken dat ze waar zijn, maar daarmee kun je je kansen op liefde en geluk belemmeren.
Als je deze overtuigingen hebt, zal je liefdeleven te wensen overlaten. Kijk hieronder eens of een van deze overtuigingen invloed hebben op je verwachtingen bij het vinden van een relatie.

Belemmerende Overtuiging 1 – De Soulmate

Het is heel romantisch om te geloven dat je één soulmate hebt – dat er ergens een persoon is die perfect is voor jou en dat hem ontmoeten het enige is dat nodig is. Dat je dan vlinders in je buik zult krijgen, meteen zult weten dat hij De Ware is en de rest vanzelf zal gaan.

Je hebt er niet één maar veel mogelijke soulmates. Het idee dat er maar één persoon voor je is en dat die perfect is voor je is, is onrealistisch.
Er bestaan geen perfecte mensen en het kost tijd om samen iets op te bouwen.
Denk een aan de laatste drie mensen waar je een heel sterke chemie mee had. Waar zijn die mensen nu? Wil je die weg nog een keer bewandelen?

Je ideale soulmate is iemand die vriendelijk voor je is, je relatiedoelen deelt en beschikbaar is om nu een relatie met je te hebben.

Soms is het idee van het bestaan van een soulmate een excuus om zelf niet actief te zijn. Door deze overtuiging neem je de verantwoordelijkheid niet voor het soms jaren alleen zijn. Val er niet voor.

Overtuiging 2 – Als het zo moet zijn, gebeurt het

Het kan verkeerd lijken om praktisch te zijn als het om de liefde gaat. We willen allemaal graag geloven in magie en romantiek. Liefde zelf is magisch, maar rekenen op magie om iemand in je leven te brengen is niet realistisch.

Onze cultuur moedigt ons aan om onrealistische verwachtingen te hebben als het gaat om liefde en romantiek. Een van deze valse verwachtingen is de overtuiging dat liefde je vanzelf overkomt. En dat je wanhopig bent als je er iets aan doet.

Heb je al eens eerder op iets gewacht dat aan je deur zou kloppen, omdat het vanzelf zou gebeuren als het zo bedoeld was?

Iedereen die een bepaalde mate van succes heeft, heeft geleerd om te werken voor het verlangde resultaat. We verwachten dat we daar iets voor moeten doen.

Als je eenmaal een fijne partner hebt, maakt het dan uit waar je hem hebt ontmoet? Is het echt zo erg om naar wat singles events te gaan of online te daten als je de persoon van je dromen daardoor vindt?

Wat moeite doen om je dromen te bereiken is niet wanhopig –  het is slim.

Een actieplan maken om liefde te vinden mag dan niet erg romantisch klinken, een liefdevolle relatie hebben zeker wel.

Als je die speciale persoon wilt ontmoeten doe dan iets. Schrijf je in bij een datingsite, praat met mensen als je uit gaat, ga naar singles events. Liefde is de moeite waard.

Overtuiging 3 – Je hebt de goede persoon nog niet ontmoet

Het is makkelijk om te denken dat het jaren van zoeken zal kosten om iemand te ontmoeten die bij je past. Hoewel het een uitdaging kan zijn om de goede persoon te vinden, is het niet onmogelijk.

Hier is waarom je de goede persoon nog niet ontmoet hebt:

  • Je hebt opgegeven. Je wilt het vanzelf laten gebeuren en je doet niets om het geluk een handje te helpen.
  • Je hebt het te druk met de verkeerde persoon. Het is mogelijk om jaren te spenderen aan een onvervulde relatie die nergens toe leidt. Na zo’n relatie heb je dan weer tijd alleen nodig om het te verwerken. Allemaal zonde van de tijd.
  • Je bent zelf (nog) niet de juiste persoon. Dit kan de meest pijnlijke reden van allemaal zijn. Om de goede persoon in je leven te krijgen moet je zelf de goede persoon zijn.

Als je denkt dat je simpelweg de goede persoon nog niet ontmoet hebt, overweeg dan of je een van deze drie redenen herkent en doe er nu iets aan. Daardoor nemen je kansen dramatisch toe om iemand te ontmoeten die bij je past.

Overtuiging 4 – Degene die jou verliet is De Ware

Dit is een van de meest belemmerende overtuigingen. Soms ontmoet je iemand die heel speciaal lijkt. Misschien voelde je je veilig bij hem of was het leven spannend met hem. En je hoopte dat het voor altijd zou zijn.

Je was gek op hem en je weet dat je nooit meer iemand zoals hij zult ontmoeten. De relatie is nu voorbij, maar je denkt nog steeds aan hem. Geloven dat deze persoon De Ware was en de enige met wie je ooit gelukkig kan zijn, is gevaarlijk voor je romantische toekomst.

Degene die jou verliet, is niet de goede. Deze persoon zag niet wat je waard bent. Tijd doorbrengen met hopen dat iemand bij je terug komt die je verliet, is weigeren om open te staan voor degene die van je zal houden en een leven met je op zal bouwen.

Denk je echt dat hij stiekem naar je verlangt terwijl hij zijn nieuwe vriendin mee uit neemt? Zie onder ogen dat het echt helemaal voorbij is en neem de tijd om het te verwerken. Je moet verder gaan om ooit geluk te vinden.

Degene die jou verliet is een sprookje van je verbeelding. Het is onmogelijk voor iemand die je net kent om te concurreren met wat jij in gedachten van hem of haar hebt gemaakt.

Laat je verleden je er niet van weerhouden om een gelukkig leven te leiden. Het is tijd om alles los te laten dat je belemmert om de liefde te krijgen die je wilt hebben. Degene die jou verliet is verder gegaan, en het is tijd voor jou om hetzelfde te doen.

Overtuiging 5 – Je hebt verwachtingen van de resultaten als je date

Als je naar je werk gaat, verwacht je betaald te worden. Als je naar fitness gaat verwacht je in vorm te raken. iedere actie, klein of groot, wordt ondernomen met de hoop op een bepaald resultaat. Daar is daten geen uitzondering op.

Er is niets mis met het hebben van enige verwachtingen in dating en relaties.

Het hebben van verwachtingen over hoe je behandeld wilt worden, bepaalt jouw waarde als persoon. Als je dergelijke verwachtingen hebt, laat je zien dat je jezelf waardevol vindt.

Het hebben van verwachtingen zorgt voor innerlijke structuur. Als je verwachtingen hebt van een vaste relatie, ben je niet zo in voor one night stands en dergelijke. Je zult beslissingen nemen die kloppen met wat je wilt in plaats van jezelf te saboteren. In die zin kun je verwachtingen zien als voorwaarden.

Heb verwachtingen voor je algemene relatie doelen, niet voor de resultaten bij individuele personen. Je kunt een leuke date hebben die uiteindelijk toch niet de ware blijkt te zijn.

Verwachtingen in de zin van voorwaarden zijn een goed, natuurlijk deel van het leven zolang je er eerlijk over bent en er de verantwoordelijkheid voor neemt. Verborgen verwachtingen veroorzaken problemen.

Deze vijf belemmerende overtuigingen komen vaak voor en kunnen slecht zijn voor je liefdeleven. Veel mensen geloven op zijn minst één ervan.

Je overtuigingen onderzoeken en de regie nemen over je eigen leven is de beste manier om een fijne partner te vinden.

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, schrijf je in voor een nieuwsbrief of laat een reactie achter. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Een Onmogelijke Liefde Loslaten – Een Paar T... Het is moeilijk, een onmogelijke liefde loslaten. Je verstand zegt dat je dit moet doen maar je gevoel zegt iets heel anders. Zolang die twee niet op ...
Jouw Ware Liefde Vinden In 2012 Dit is toch wat veel mensen willen: hun ware liefde vinden en het liefst snel, dus in het komende jaar. Hoe zie jij de toekomst? Als iets waarin je h...
Liefde Is Een Leerschool "Liefde is een werkwoord" wordt weleens gezegd. Dat wil zeggen dat er iets gedaan moet worden om liefde in stand te houden. Verliefdheid kan je overko...
Liefde Tips: Waar Je Aandacht Aan Geeft Groeit We zijn aangekomen bij de vierde van vijf liefde tips en deze is weer voor vrouwen: Een man identificeert zich met zijn succes. Als je dit begrijpt,...

2 gedachten over “5 Belemmerende Overtuigingen Bij Het Vinden Van Liefde”

Reacties zijn gesloten.