5 Dingen die Vrouwen in een Relatie Willen

Vrouwen in een relatieDit is geschreven voor mannen. Zodat ze weten wat vrouwen in een relatie willen. Als je een vrouw bent, lees het dan ook! Om je liefdesleven en je relaties te begrijpen, moet je niet alleen je geliefde begrijpen, maar moet JIJ ook jezelf begrijpen.

De psychoanalyticus Sigmund Freud vroeg eens: “Wat willen vrouwen eigenlijk?” en zo beroemd als hij was, is hij nooit in staat geweest deze vraag te beantwoorden. Toch is wat vrouwen willen in een relatie echt niet zo’n mysterie.

Er zijn vijf dingen die vrouwen in een relatie willen van een man

1. Betrouwbaarheid. Dit is terug te voeren op de tijd dat we nog grotbewoners waren. Toen vrouwen de taak hadden het vuur brandend te houden en kinderen groot te brengen terwijl hun partner ging jagen om voor eten te zorgen. Om veilig te zijn en haar kinderen te beschermen wilde ze dat de vader van haar kinderen ’s nachts thuis zou komen en het was zenuwslopend als hij dit niet deed.

Tegenwoordig gebruiken mannen een computerkeyboard en GSM om brood op de plank te krijgen in plaats van stenen en speren, maar voor vrouwen gelden dezelfde emotionele voorwaarden. Ze wil zeker weten dat je er bent als ze je nodig heeft. Het raakt haar meest fundamentele gevoel van veiligheid en als ze je niet kan vertrouwen, wordt ze bang.

2. Vriendelijkheid. Vergeet de stoere jongens act. Vrouwen willen mannen die attent zijn, bedachtzaam zijn en bovenal vriendelijk zijn. Ze willen iemand die een arm om ze heen doet als ze huilen, die ze een kop soep brengt als ze ziek zijn, die hun hond uitlaten en Lego spelen met hun kinderen.

Ze willen dat je luistert waardoor ze een  aanrijding kregen zodat zonder dat je haar uitscheldt omdat de auto schade heeft. Vrouwen brengen veel van hun tijd door met het zorgen voor anderen en als ze een relatie hebben willen ze een beetje zorgzaamheid terug.

De meeste vrouwen die vreemdgaan zeggen dat het niet de seks was waardoor ze dit deden maar dat de aandacht en het begrip dat ze kregen van de mannen waar ze een affaire mee hadden hen ertoe dreven. Als ze die aandacht thuis gekregen hadden, hadden ze niet de behoefte gehad om vreemd te gaan.

3. Gelijkwaardigheid. Vrouwen willen partner zijn in een relatie, geen moeder of een groot kind. In enquêtes over relaties zeiden vrouwen overwegend dat ze een partner willen die naast hen staat, hun beste vriend is, die echt luistert naar wat zij zeggen, blij zijn met hun successen en begaan zijn met hun mislukkingen.

Ze willen een man die herkent en waardeert wat ze in de relatie inbrengt en ze niet kleineert om ze in een tweederangs rol te houden. Ze willen iemand aan hun zijde die ze stimuleert zich te ontwikkelen en haar dromen te realiseren, niet bang dat een succesvolle vrouw hen minder man maakt.

4. Hulpvaardigheid. Als aan vrouwen gevraagd wordt wat ze het liefst willen horen van hun vriend of partner is het antwoord: “Kan ik je helpen?” Aanbieden om huishoudelijk werk te doen dat niet jouw taak is zoals de was of afwas, maakt je in de ogen van een vrouw een held.

Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen veel beter dan mannen in staat zijn meerdere taken tegelijkertijd te doen,  maakt dit vermogen zorgt er ook voor dat zij vaak meer op zich nemen dan zij aankunnen.

Zelfs als ze geen kinderen heeft, is de dagtaak van de gemiddelde vrouw gevuld met veel verschillende dingen zoals haar werk, koken, schoonmaken, de was, verjaardagen onthouden, rekeningen betalen, ruzies beslechten tussen familieleden enz. En deze vier kleine woorden “Kan ik je helpen?” geven haar het gevoel dat je haar begrijpt.

Onthoud dat vrouwen vanaf hun kindertijd geleerd hebben dat hulpvaardigheid een teken van zorgzaamheid is en door haar hulp te bieden, bied je haar ook emotionele steun.

5. Respect. Romantiek is heerlijk maar in een duurzame relatie wil een vrouw jouw respect. Ze heeft waarschijnlijk ook een baan, net als jij en leeft in een wereld waarin zij nog steeds, hoe slim ze ook is, beoordeeld wordt op de omvang van haar taille en de schoenen die ze draagt.

Vrouwen zorgen overwegend voor de harmonie in de relatie en en studies tonen aan dat zij ook het meeste in het huishouden doet, zelfs als ze fulltime werkt.

En toch ontmoet ze bijna dagelijks op zijn minst een man die haar gedachteloos kleineert met opmerkingen als: “Je ziet er veel leuker uit als je lacht” of haar ‘schatje’ noemen of haar behandelen alsof ze geen hersens in haar hoofd heeft.

Vrouwen willen gerespecteerd worden voor de enorme hoeveelheid werk die ze doen en de hoeveelheid emotionele steun die ze geven aan de mensen om hen heen… . Als je de vrouw in je leven echt mag en van haar houdt, is het niet moeilijk om haar te respecteren. Behandel haar als die speciale, unieke en mooie persoon waarvan je weet dat ze die is, en je relatie zal bloeien.

Interessant? Deel het dan.

Lees dit ook eens

Ben Jij De Vrouw Die Hij Wil? Wanneer ben jij de vrouw die hij wil? Een man weet niet wat hij wil, vaak door jouw gedrag. Hij wil jou als je nergens op uit bent. Als je hem niet no...
Niet Toe Zijn Aan Een Relatie Niet toe zijn aan een relatie, je hoort het vaak. Heb jij ooit een "relatie" gehad met een man zoals deze? Hij belt je nooit. Jij bent altijd degene d...
Persoonlijke Waarden In Relaties In deel één, heb ik uitgelegd hoe je veel over iemand kunt vertellen door het werk dat iemand doet, en dat het beter is om niet naar een ander te kijk...
Wat Wil Een Man In Een Relatie? Wat een man in een relatie wil, is voor vrouwen niet altijd te begrijpen. En als je een vrouw bent die al erg lang single is en veel mannen ontmoet ma...

2 gedachten over “5 Dingen die Vrouwen in een Relatie Willen”

  1. ROFL ik ben het echt totaal niet eens met de volgende zin… ”Onderzoekers hebben ontdekt dat vrouwen veel beter dan mannen in staat zijn meerdere taken tegelijkertijd te doen”

    Waarom zetten vrouwen dan als ze in de auto zitten en je hebt de radio wat harder aan (mooi liedje) bij het inparkeren dan de radio zachter of zelfs uit meestal met de geïrriteerde tekst ”eerst die herrie eens zachter want zo kan ik niet inparkeren hoor”.

    Die onderzoekers moeten beter hun werk doen. Mijn radio staat altijd bijna vol volume aan en ik heb toch aardig wat installatie in mijn auto liggen wat er echt over klapt! Maar ik parkeer nog steeds (ook met de ”herrie” aan) in een keer in, zowel file parkeren als parkeervak of wat dan ook.

    Nee, die uitspraak kan ik me totaal niet in vinden.

    • Ha, ha, het hangt wel af van de mate waarin iemand iets makkelijk of moeilijk vindt.

Reacties zijn gesloten.