5 Signalen Dat Je De Goede Partner Hebt

Goede partnerLiefde kan gecompliceerd zijn. Partners kunnen elkaar soms vervelen, ruzie maken en domme dingen doen. We zijn uiteindelijk maar mensen. Maar als je met de goede partner bent, zul je altijd de fijne eigenschappen daar doorheen blijven zien.

Hoe frustrerend je partner soms ook mag zijn, een stap terug doen en naar het grotere geheel kijken, kan je helpen om te bepalen of de relatie goed voor je is. Hier zijn 5 signalen die je vertellen of je met de goede partner bent:

1. Je bent elkaars beste vrienden

Denk eens terug aan je kindertijd toen jij en je beste vriend(in) onafscheidelijk waren. Jullie deden alles samen, hadden ellenlange gesprekken en deelden al jullie geheimen met elkaar. Als de een in de problemen zat, probeerde de ander meteen om te helpen om het op te lossen.

Als je met de goede partner bent, lijkt het alsof je weer terug bent in die onbezorgde, makkelijke tijd. Jullie vertellen elkaar alles en jullie hebben de zekerheid dat als er iets verkeerd gaat voor een van jullie beiden, je het samen op zult lossen. Jullie steunen elkaar door dik en dun. Je bent niet bang om iets doms te doen of om kwetsbaar te zijn en er is niets dat je niet zou doen voor de ander.

2. Jullie maken op een gezonde manier ruzie

Helemaal geen ruzie hebben is net zo ongezond als voortdurend ruzie hebben. Als je met de goede partner bent, weet je dan conflicten onvermijdelijk zijn en wil je graag jullie verschillen leren begrijpen. Jullie voelen je voldoende op je gemak bij elkaar om eerlijk je mening te geven en jullie respecteren elkaar voldoende om elkaars mening serieus te nemen.

Jullie hebben het over elkaars standpunten en vallen elkaar niet persoonlijk aan en jullie richten je op het oplossen van het probleem in plaats van simpelweg de ruzie te beëindigen. Je zoekt naar overeenkomstige punten en je zoekt naar oplossingen die voor jullie beiden bevredigend zijn. Sommige mensen moeten dit leren. Belangrijk om dat te doen: als jullie deze vaardigheden leren, kunnen jullie elkaars ‘goede partner’ worden!

3. Met de goede partner denk je op de lange termijn

Als je aan de toekomst denkt, maakt je partner daar deel van uit. Je ziet hoe jullie samen zijn voor de komende 5, 10, zelfs 50 jaar. Jullie kennen elkaars families al of hebben plannen om dit snel te doen. Jullie hebben met elkaar gesproken over de grote belangrijke zaken zoals, trouwen, kinderen, geld en waar je wilt wonen. Jullie zijn beiden bereid om concessies te doen voor de relatie, en bent tevreden met het tempo waarin de relatie zich ontwikkelt.

4. Jullie vinden het prima om niet samen te zijn

Relaties zijn het gezondst als beide partners hun eigen leven blijven leiden, en bij elkaar zijn uit verlangen in plaats van wanhoop. Als je verliefd bent op de goede persoon, weet je dat je je partner kunt vertrouwen. Je bent niet jaloers op zijn vrienden of haar hobby’s. Je hebt ook je eigen persoonlijke leven en vindt het leuk om je eigen dingen te doen. Je weet dat als jullie elkaar weer zien er nieuwe verhalen te vertellen zijn en in de tijd dat jullie van elkaar gescheiden zijn, maak je je geen zorgen over de relatie.

5. Jullie zijn bij voorkeur samen

Hoewel jullie je niet bedreigd voelen als je niet samen bent en dat van tijd tot tijd ook fijn vinden, zijn jullie bij voorkeur samen. Je denkt aan de ander als die er niet is en verheugt je er op om elkaar weer te zien. Je voelt je een natuurlijk deel van elkaars innerlijke wereld, en voelt je het meest ontspannen als de ander bij je is.

Mensen worden om heel verschillende redenen verliefd en niet alle relaties zijn voorbestemd om voort te duren. Als je je afvraagt of je met de goede partner bent, doe dan een stap terug en kijk objectief naar de relatie. Ervaar je de meeste of al van bovenstaande signalen, tenminste een deel van de tijd? En voelt je partner hetzelfde? Maak je geen zorgen als een of twee componenten missen, zeker als je relatie pas begonnen is. Diepe vertrouwen kost tijd om op te bouwen en jullie moeten een balans vinden die voor jullie beiden werkt.

Wil je weten of iemand GEEN goede partner is, lees dan dit artikel.

Fijn als je dit artikel deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

De Juiste Partner Vinden – Hoe Doe Je Dat? "Ik ben single en op zoek naar een partner. Ik weet dat ik niet perfect ben. Hoe kan ik de juiste partner vinden voor mij waar het mee werkt? Hoe pak ...
Een Partner Zoeken, Hoe Doe Je Dat? Een partner zoeken valt niet altijd mee. Sommigen van ons vinden vroeg in hun leven hun ware liefde, anderen hebben meerdere relaties nodig om de goed...
Opnieuw Beginnen Met Een Nieuwe Partner Opnieuw beginnen met een nieuwe partner is iets wat de meesten van ons graag willen. Als de vorige relatie misliep. We willen ons weer goed voelen. H...
Waarom heb jij nog geen partner? Ik neem aan dat jij single bent en graag een partner wilt hebben. Vraag je eens af hoe het komt dat het nog niet gelukt is om die partner te vinden. H...