Aantrekken En Afstoten – Wat Is Dat Voor Spel?

Aantrekken en afstotenJe kent het wel, het spelletje van aantrekken en afstoten. Het gebeurt al als je met iemand flirt: je kijkt naar elkaar, je kijkt weg, je kijkt weer naar elkaar, je kijkt weer weg. Soms blijft het daarbij en soms neemt een van de twee het initiatief om de ander aan te spreken en meer contact te maken.

In de liefde wordt het spel van aantrekken en afstoten veelvuldig gespeeld. Het hoort erbij en kan heel leuk zijn. Maar soms… is het foute boel. Wanneer hoort het erbij en wanneer is het foute boel?

Teasen is ook een vorm van aantrekken en afstoten. Je laat iemand verlangen, plaagt hem of haar daarmee, laat de ander steeds een beetje meer verlangen, de spanning loopt op, enzovoort. Dat kan ook heel leuk zijn. Zolang je weet wat je wilt en niets verwacht.

Onzekerheid en aantrekken en afstoten

In een beginnende relatie is er altijd sprake van onzekerheid. Je leert elkaar kennen en dan ineens ga je twijfelen of dit wel iemand is waar je mee verder wilt. Dat lijkt dan op afstoten maar dat is het niet. Het is met jezelf overleggen, al dan niet bewust. Dit kan een aantal keren gebeuren gedurende de eerste maanden van een relatie.

Dat lijkt op aantrekken en afstoten in negatieve zin, maar is niet zo bedoeld. Het is iets waar mannen meer behoefte aan hebben dan vrouwen omdat ze graag nadenken over het aangaan van een relatie op de langere termijn. Neemt niet weg, dat je het verschijnsel hier wel weer ziet terugkomen.

Wanneer is het foute boel?

Het is pas fout als één van deze twee situaties zich voordoen:

Een man (meestal) maakt gebruik van de verliefdheid van een vrouw om met haar naar bed te gaan zonder dat hij van plan is om een relatie met haar aan te gaan. vervolgens laat hij niets meer van zich horen totdat hij weer zin in haar krijgt, enzovoort…

Een man (meestal) gebruikt mooie woorden maar maakt ze niet waar. Zegt steeds dat hij zijn leven zal beteren om weer terug te kunnen komen. Als dat lukt, verandert er vervolgens niets aan zijn gedrag, enzovoort…

Goed, krijgen nu de mannen de schuld van al deze ellende? Nee! Als mannen afstand nemen, hebben vrouwen hun eigen aandeel hierin. Eén of meer van de volgende dingen kan de oorzaak zijn van het spel dat er met hen gespeeld wordt:

  • Zij interpreteren de avances van een man verkeerd;
  • Zij geven te snel toe;
  • Zij stellen geen grenzen;
  • Hun gevoel van eigenwaarde, zelfrespect en zelfvertrouwen is onvoldoende ontwikkeld.

Conclusie: in een gezonde situatie is het spel van aantrekken en afstoten leuk. Is de situatie ongezond, laat dan niet met je spelen.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book.

Lees dit ook eens

Is Uiterlijk Belangrijk Als Je Een Relatie Wilt? Is uiterlijk belangrijk? Het lijkt belangrijk als je een relatie wilt. Maar dat is maar een eerste indruk en wat vertel jij met je uiterlijk? Je hoeft...
Emotionele Aantrekkingskracht En De Wet Aantrekkin... De Wet Aantrekking, ook wel de Wet van de Aantrekkingskracht genoemd, zal in dit 3e deel van de serie Ware Liefde Vinden worden uitgelegd. Dat wil zeg...
Liefde Aantrekken Door Zelfvertrouwen Liefde aantrekken door zelfvertrouwen is niet altijd makkelijk. De liefde kent zoveel aspecten, zoveel kanten en laat zich op zoveel manieren zien. Je...
Bestaat echte ware liefde wel? Of echte ware liefde bestaat, is een vraag die velen bezig houdt. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je er onder verstaat. Sommigen denken dat het lie...

4 gedachten over “Aantrekken En Afstoten – Wat Is Dat Voor Spel?”

  1. Niet iedereen doet dit “voor de aandacht”, je moet wel erg oppervlakkig zijn om dit te denken. Mensen zijn vaak gewoon erg bang om een band aan te gaan door hun kinderjaren. Hoe jij dit interpreteert, zegt veel over jou.

    • Ja, ik weet dat er mensen zijn die bang zijn om een band aan te gaan Lene. Ik heb artikelen en een e-book geschreven over bindingsangst en verlatingsangst. En hoe ik erover denk is als volgt: nu als volwassene ben je in staat om iets aan die angst te doen, om hem te overwinnen. Als je de volledige verantwoordelijkheid neemt voor je gevoelens (lees “Ben JIJ dit” in het Menu bovenaan) is het niet meer nodig dat anderen, die om je geven, niet weten waar ze aan toe zijn.

  2. Zou graag even toe willen voegen dat vrouwen wel meer doen in dit spel dan verkeerd interpreteren en zich laten gebruiken. Er zijn een flink aantal vrouwen die behoorlijk aantrekken en afstoten voor de aandacht. Hebben ze één of meerdere mannen aan hun lijntje op die manier en sommigen vinden dat heerlijk.

Reacties zijn gesloten.