Het Verschil Tussen Aantrekkingskracht En Intimiteit

Voor je begint te lezen, heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je leert hoe je eindelijk die ene speciale man smoorverliefd op je maakt, en laat smeken om een relatie? Ontdek deze 3 schakels in het mannenbrein hier: Download het rapport

Aantrekkingskracht en intimiteitAls je een sterke lichamelijke aantrekkingskracht voelt voor een ander voel je vaak een krachtige chemie. Die chemie kan zorgen voor passie maar ook vaak voor pijnlijke ervaringen. Wat je echt wilt, is intimiteit – emotionele intimiteit.

Lichamelijk aantrekkingskracht wordt veroorzaakt door chemische processen in ons lichaam, ik noem het chemie. En chemie is een truc – het houdt je voor de gek.

Chemie laat je denken dat je de ware hebt ontmoet en je wilt je hart, ziel en lichaam voor de ander openen. En het maakt dat je op je gevoel vertrouwt dat zegt dat dit allemaal waar is.

Intimiteit daarentegen groeit langzaam. Het daagt je uit om in alle opzichten naar jezelf te kijken.

 • Door aantrekkingskracht willen we versmelten met een ander;

Door intimiteit willen we delen met een ander.

 • Door aantrekkingskracht willen we krijgen van een ander;

Door intimiteit willen ontvangen van een ander.

 • Door aantrekkingskracht willen we geven om te krijgen;

Door intimiteit willen terug geven omdat we ons al zo vervuld voelen.

 • Door aantrekkingskracht forceren we dat er iets gebeurt tussen ons;

Door intimiteit creëren we samen iets.

 • Van aantrekkingskracht kunnen we soms bang worden;

Intimiteit geeft ons een gevoel van veiligheid.

 • Door aantrekkingskracht denken we dat we liefde voelen;

Door intimiteit voelen we ons geliefd.

Hoe kunnen we het verschil bepalen tussen aantrekkingskracht en intimiteit?

Door het te oefenen. Als je een relatie hebt, oefen je het met je partner. En als er op dit moment geen partner in je leven is, oefen je het met iedereen die je ontmoet. Maar het belangrijkste is intimiteit met jezelf – nee ik bedoel geen soloseks. Ik heb het hier over emotionele intimiteit.

Het begint namelijk met een goede, intieme relatie opbouwen met jezelf.

Stel jezelf de volgende vraag:”Hoe kan ik mezelf sexy, geliefd en begeerlijk voelen als er geen partner is waardoor ik me zo ga voelen?”

Als je eerlijk tegen jezelf bent, zul je dit begrijpen: “Dit moet eerst in mezelf gebeuren zodat ik het niet bij een ander kom halen omdat ik bevestiging nodig heb”.

We veronderstellen onterecht dat een gebrek aan chemie in het begin betekent dat er geen sprake kan zijn van liefde. We zijn meer onder de indruk van het gevoel van verlangen dan van een gevoel van veiligheid.

Als je deze intimiteit met jezelf opbouwt, zul je zien dat je niet meer op de verkeerde mensen valt en beter in staat bent om een intieme relatie op te bouwen met een ander in plaats van een die alleen gebaseerd is op lichamelijke aantrekkingskracht.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook.

Lees dit ook eens

Mysterieus Is Aantrekkelijk! Iedereen houdt van mysterieuze mensen. Vrouwen als Marilyn Monroe kregen mannen op de knieën, omdat ze niet wisten of ze een seksbom, een dom blondje ...
Magnetische Aantrekkingskracht Tussen Mensen De verrukking van magnetische aantrekkingskracht tussen mensen vindt plaats als er een perfecte afstand is tussen twee mensen. En die perfecte afstand...
Hoe Blijf Ik Aantrekkelijk Voor Hem? Veel vrouwen rond de 40 vragen zich af hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven voor hun partner. Het is de leeftijd waarop veel mannen naar jongere vrouw...
De Juiste Man Aantrekken – Hoe Doe Je Dat? Ik krijg regelmatig mailtjes van lezers met allerlei vragen. De juiste man aantrekken en houden, valt niet altijd mee. In dit artikel en de volgende z...

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

2 gedachten over “Het Verschil Tussen Aantrekkingskracht En Intimiteit”

 1. Bedankt voor het delen van deze inzichten. Zeer bruikbaar en helder beschreven. De relatie met mijzelf wil ik laten groeien en bloeien.
  Fijn als me dat beter afgestemde relaties met anderen oplevert. 🙂

  Lieve groet,
  Sharon

Een reactie plaatsen