Bestaat echte ware liefde wel?

Voor je begint te lezen, heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je leert hoe je eindelijk die ene speciale man smoorverliefd op je maakt, en laat smeken om een relatie? Ontdek deze 3 schakels in het mannenbrein hier: Download het rapport

Echte ware liefde?Of echte ware liefde bestaat, is een vraag die velen bezig houdt. Het hangt er natuurlijk vanaf wat je er onder verstaat.

Sommigen denken dat het liefde op het eerste gezicht is, resulterend in een duurzame relatie. Uit onderzoek blijkt dat de kans dat dit gebeurt heel erg klein is, al komt het voor. Weer anderen denken dat het onzin is en niet bestaat. Ik denk ook niet dat er één echte ware liefde rondloopt die je moet zien te vinden.

Maar wat is echte ware liefde dan wel? Naar mijn idee is het allesomvattende liefde, moeilijk te beschrijven maar de oude Grieken komen me hier te hulp. In de tijd van de filosofen zoals Aristoteles deelde men de liefde in drie soorten in.

De erotische liefde, gebaseerd op lichamelijke, seksuele aantrekkingskracht. Eros is hier aan het werk. Deze liefde wordt gekenmerkt door heftige hartstocht, spanning, bij elkaar willen zijn, geobsedeerd door die ene persoon.

Je staat niet meer open voor anderen, besteedt geen aandacht meer aan je vrienden en alles moet wijken voor die ander. Je bent geneigd jezelf ondergeschikt te maken aan de ander als je hem of haar maar kunt ontmoeten. Soms is het ook dramatisch als het gaat om een onbereikbare of onbeantwoorde liefde.

De zogenaamde ‘filia’ liefde waar zowel sprake is seks als van een vriendschappelijke band. Je kunt goed met elkaar opschieten, voelt je lichamelijk tot elkaar aangetrokken en na verloop van tijd blijkt of je al dan niet een duurzame relatie met elkaar aan wilt gaan. De ander kan in jouw behoeften voorzien, zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal. Er is minder spanning, de relatie wordt rustig opgebouwd en jullie zijn maatjes.

En als laatste de liefde die nog veel verder gaat, de echte ware liefde die niet op jezelf gericht is maar op de groei van de ander, elkaar toegewijd zijn. Dit noemde men in het oude Griekenland ‘agape’ liefde.  Je voelt je diep verbonden en kunt je kwetsbaar opstellen bij elkaar zonder angst voor afwijzing. Je hebt het gevoel dat je een goede aanvulling op elkaar bent.

In deze tijd bestaan deze vormen van liefde natuurlijk nog steeds. We verwarren het alleen nogal eens met elkaar.  Wanneer is het nu het één of het ander?

Het antwoord op de vraag van de titel van dit artikel is dus, ja het bestaat. In alle drie de gevallen kun je het GEVOEL hebben dat dit de echte ware liefde is. De tijd zal dan leren of dit klopt.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Wordt Het Een Serieuze Relatie? – Denk Hiera... Als je iemand een tijdje kent, weet je voldoende om te bepalen of je een serieuze relatie wilt en de relatie wilt verdiepen. Maar wat als je het niet ...
Wil Jij Een Relatie Opbouwen? Ik heb het altijd een vreemd begrip gevonden - een relatie opbouwen. Er zal dan toch eerst een fundament moeten zijn waarop je kunt bouwen. Kortom, de...
Persoonlijke Waarden In Relaties In deel één, heb ik uitgelegd hoe je veel over iemand kunt vertellen door het werk dat iemand doet, en dat het beter is om niet naar een ander te kijk...
Ik Zoek Een Relatie En Neem Mee…Naar Een Nie... "Ik zoek een relatie en neem mee..." als variant op "Ik ga op reis en neem mee..." . Zijn er dingen waar je een toekomstige partner voor moet waarschu...

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

2 gedachten over “Bestaat echte ware liefde wel?”

  1. Ik loop nou al 11 jaar rond met dezelfde vrouw in gedachten. Ik ontmoet dagelijks nieuwe mensen maar ik krijg die eene maar niet uit mijn hoofd. Hoe kan dit nou?!? Ooit was het wederzijds op het moment weet ik het niet meer.

    • Ja, dat kan zomaar Beer. Zeker als je geen werk van haar maakt. Misschien ben je bang om de waarheid onder ogen te zien. Stel je het uur van de waarheid dus steeds maar uit. Zonde van de tijd! Als het wederzijds is, verspeel je nu tijd die je met elkaar door kunt brengen. Als dat niet zo is, verspeel je tijd die je met een ander zou kunnen doorbrengen. Succes!

Een reactie plaatsen