Bindingsangst Bij Vrouwen

Bindingsangst bij vrouwenHet is niet moeilijk om bindingsangst bij vrouwen vast te stellen. Vrouwen geven signalen af die hierop wijzen. Je hoeft ze alleen maar te kennen om een vrouw te herkennen die last heeft van bindingsangst.

Bijvoorbeeld als je je verbaast dat een vrouw die het in haar werk goed doet, iets heeft met een man die haar niets te bieden heeft, is dat een aanwijzing dat dit een vrouw is met bindingsangst.

Uitgaan met getrouwde mannen of mannen die professioneel of wat intelligentie betreft niet met hen matchen, is een van de symptomen van bindingsangst bij vrouwen.

Zulke vrouwen houden geen rekening met de mening van de ander bij grote beslissingen zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van meubels of het veranderen van baan. Het enige dat zij willen is een relatie die aan hun behoeften van het moment voldoet.

Sommigen hebben slechte ervaringen met mannen, zijn slecht behandeld of bedrogen. Dat is de meest voorkomende oorzaak van bindingsangst bij vrouwen na een langdurige relatie. Anderen hebben gezien hoe vrouwen in hun omgeving, zoals vrienden en familie, slechte relaties hebben.

Nu vrouwen steeds meer financieel onafhankelijk zijn, willen zij een partner die hun gelijke is. Niet alleen wat werk- en denkniveau betreft maar ook als het om huishouden en kinderen opvoeden gaat. Zij zoeken iemand die in alle opzichten gelijke verantwoordelijkheid wil dragen in de relatie.

Symptomen van bindingsangst bij vrouwen

Wat de oorzaak ook mag zijn – bijvoorbeeld angst voor weer een scheiding, verhoogde financiële onafhankelijkheid of geen behoefte (meer) aan kinderen – vrouwen voelen steeds minder de drang of het vermogen om zich te settelen.

10 symptomen dat je last hebt van bindingsangst:

 • Je hebt een lange en gedetailleerde lijst van eisen waar je soulmate aan moet voldoen;
 • Je vlindert van de ene kortdurende relatie naar de andere;
 • Je hebt de gewoonte om met emotioneel onbeschikbare mannen om te gaan;
 • Je vindt het leven van je getrouwde vriendinnen saai;
 • Je blijft in onzekere relaties die weinig hoop op commitment geven;
 • Als je een afspraak hebt, krabbel je op het laatste moment terug en je hebt er moeite mee om duidelijke afspraken te maken;
 • Je geeft de voorkeur aan heel veel vrienden in plaats van één romantische relatie;
 • Je hebt veel negatieve relatie ervaringen;
 • Je werk is heel belangrijk voor je en je verkiest je werk vaak boven je relaties;
 • Je bent voortdurend bezig met aantrekken en afstoten in je relaties.

Een vrouw met bindingsangst vertelt

Hier het relaas van een vrouw die ontdekte last te hebben van bindingsangst:

“Waar ben ik bang voor?

Ik ben bang om de verleerde beslissingen te nemen in mijn leven en bedrogen uit te komen. Ik ben bang dat ik de verkeerde man kies, de verkeerde carrière of zelfs het verkeerde telefoonabonnement. Zolang ik de beslissing niet neem om me ergens aan te binden, voel ik me vrij. Maar door voor deze vrijheid te kiezen, mis ik de voordelen van verbonden zijn. Ik vermijd ook alle andere teleurstellingen die voort kunnen komen uit verbondenheid. De grootste is geloof ik de angst voor verlating en afwijzing. Ik kan niet worden afgewezen als mijn hart niet volledig open staat.

Ik voel me goed alleen. Maar ik zou het heerlijk vinden om bij iemand thuis te komen. Ik denk dat een deel van me op zou bloeien als ik me zou binden, en naarmate de jaren verstrijken, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat het zal gebeuren. Bindingsangst kan leuk zijn als je in de twintig bent, nog van alles uit moet zoeken en mannen voor je in de rij staan. Maar als je ouder wordt, is het een nadeel. “

Of je nu te maken hebt met een vrouw met bindingsangst of er zelf last van hebt, je ziet dat bindingsangst bij vrouwen makkelijk te herkennen is.

Hoe je ermee om kunt gaan kun je lezen in Bindingsangst Verlatingsangst.

Lees dit ook eens

Hoe Blijf Ik Aantrekkelijk Voor Hem? Veel vrouwen rond de 40 vragen zich af hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven voor hun partner. Het is de leeftijd waarop veel mannen naar jongere vrouw...
Ongelukkige Mensen – Waarom Val Jij Daarop? Geloof het of niet, daten met mensen die ongelukkig zijn is voor veel mensen een probleem. Het kan zijn dat daten met ongelukkige mensen jou belacheli...
De 12 Meest Gelezen Artikelen In 2017 Gelukkig Nieuwjaar Allemaal! Ik wens jullie allemaal een voorspoedig en vooral liefdevol 2018 toe. Ook ik kom weer met een lijstje! Hieronder v...
Omgaan Met Mannen In Een Ongedwongen Sfeer Zoals ik in het eerste deel van deze serie over mannen en verliefdheid al schreef bestaat het proces naar een duurzame relatie uit drie fasen. De eers...

2 gedachten over “Bindingsangst Bij Vrouwen”

 1. Ik moet dit even kwijt…..

  Ik zit al paar dagen met een vrouw te appen en als ik na een paar dagen en al het ge-app tot in de nacht vraag of ze het naar haar zin heeft, krijg ik een dergelijk antwoord terug:
  “Je bent wel oké geen probleem, maar ik ben niet zoekende of zo, don’t get me wrong, kan je wel blijven spreken maar laten we geen verwachtingen hebben”
  Ik ben dan sprakeloos en val gewoon stil….

  • Waarom Eltur? het kan toch ook leuk zijn, ook al val je niet op iemand. Gewoon gezellig… of heb jij meer verwacht?

Reacties zijn gesloten.