Blijft Liefde Duren?

Blijft liefde duren?Blijft liefde duren? Een vraag die jij jezelf stelt anders zou je dit niet lezen. En samen met jou stellen vele anderen deze vraag.

In het artikel liefde en seks hebben we gezien welke stoffen ons lichaam aanmaakt als we verliefd worden en hoe dat verandert naarmate we de behoefte voelen om ons te verbinden met en te binden aan de ander.

De meeste mensen willen die euforische gevoelens van de eerste fasen van verliefdheid vasthouden omdat zij dat ervaren als een bewijs dat ze de goede partner getroffen hebben.

Helaas kan je lichaam de aanmaak van de stoffen die dat gevoel veroorzaken maar een bepaalde tijd volhouden. Hoe kan je dan van wat de Grieken eros noemden, seksuele passie, overgaan naar duurzame liefde? Naar liefde die blijft duren?

Wanneer blijft liefde duren?

Vertrouwen! Uit onderzoek is gebleken dat de belangrijkste factor waardoor liefde blijft duren, wederzijds vertrouwen is. Om te bepalen of de man of vrouw waar je mee omgaat iemand is waar je op kunt vertrouwen en waar jij je leven mee zou willen delen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Is deze persoon eerlijk tegen je, ook als die fouten heeft gemaakt? Wees eerlijk tegen jezelf en praat niets goed tegenover jezelf of de ander. Heeft hij of zij ooit tegen je gelogen? Als je ooit getwijfeld hebt aan zijn of haar eerlijkheid, kun je beter iemand anders zoeken.
  • Laat de ander je volledig toe in zijn of haar leven? Ken je de vrienden, collega’s en familie van de ander? Ken je de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de ander?
  • Komen jullie normen en waarden overeen?
  • Heeft je partner jouw steun in alle omstandigheden en staat de ander achter de dingen die belangrijk zijn voor jou?

Natuurlijk is dit iets wat omgekeerd ook zo moet zijn. Als jij niet hetzelfde kunt geven, kun je beter iemand zoeken aan wie je dit wel kunt bieden.

Heb plezier met elkaar

Blijft liefde duren? We hebben het over vertrouwen gehad als belangrijkste factor van duurzame liefde. Goed, ik ga er even vanuit dat je bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord. Het wederzijds vertrouwen is er dus. Dan is het volgende een prima methode om dat vertrouwen te vergroten en daardoor je liefde te laten duren.

  • Kijk elkaar van tijd tot tijd twee minuten aan terwijl je niets anders doet. Dat verbindt en versterkt je liefde voor elkaar.
  • Doe “enge” dingen. Iets dat je spannend vindt en eigenlijk niet goed durft. Dingen waarbij je je kwetsbaar voelt en elkaar kunt helpen.

Als je dat samen doet, versterkt dit de aantrekkingskracht, het vertrouwen in elkaar en de liefde die je voor elkaar voelt. Op die manier blijft liefde duren en is er sprake van echte liefde.

Fijn als je dit wilt delen of een reactie geeft. Dank je wel.

Lees dit ook eens

5 Belemmerende Overtuigingen Bij Het Vinden Van Li... In een eerder artikel heb ik geschreven over overtuigingen in relaties. Nu wil ik het hebben over belemmerende overtuigingen die je weerhouden van lie...
Opnieuw Beginnen Met Een Nieuwe Partner Opnieuw beginnen met een nieuwe partner is iets wat de meesten van ons graag willen. Als de vorige relatie misliep. We willen ons weer goed voelen. H...
Meer Plezier En Liefde Voelen Of je nu singel bent, een relatie hebt of iets daar tussenin, je kunt altijd meer liefde voelen en plezier hebben in je leven. Dat doe je door deze ge...
Liefde Is Een Leerschool "Liefde is een werkwoord" wordt weleens gezegd. Dat wil zeggen dat er iets gedaan moet worden om liefde in stand te houden. Verliefdheid kan je overko...