Blijft Liefde Duren?

Voor je begint te lezen, heb je trouwens mijn gratis rapport al gezien waarin je leert hoe je eindelijk die ene speciale man smoorverliefd op je maakt, en laat smeken om een relatie? Ontdek deze 3 schakels in het mannenbrein hier: Download het rapport

Blijft liefde duren?Blijft liefde duren? Een vraag die jij jezelf stelt anders zou je dit niet lezen. En samen met jou stellen vele anderen deze vraag.

In het artikel liefde en seks hebben we gezien welke stoffen ons lichaam aanmaakt als we verliefd worden en hoe dat verandert naarmate we de behoefte voelen om ons te verbinden met en te binden aan de ander.

De meeste mensen willen die euforische gevoelens van de eerste fasen van verliefdheid vasthouden omdat zij dat ervaren als een bewijs dat ze de goede partner getroffen hebben.

Helaas kan je lichaam de aanmaak van de stoffen die dat gevoel veroorzaken maar een bepaalde tijd volhouden. Hoe kan je dan van wat de Grieken eros noemden, seksuele passie, overgaan naar duurzame liefde? Naar liefde die blijft duren?

Wanneer blijft liefde duren?

Vertrouwen! Uit onderzoek is gebleken dat de belangrijkste factor waardoor liefde blijft duren, wederzijds vertrouwen is. Om te bepalen of de man of vrouw waar je mee omgaat iemand is waar je op kunt vertrouwen en waar jij je leven mee zou willen delen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Is deze persoon eerlijk tegen je, ook als die fouten heeft gemaakt? Wees eerlijk tegen jezelf en praat niets goed tegenover jezelf of de ander. Heeft hij of zij ooit tegen je gelogen? Als je ooit getwijfeld hebt aan zijn of haar eerlijkheid, kun je beter iemand anders zoeken.
  • Laat de ander je volledig toe in zijn of haar leven? Ken je de vrienden, collega’s en familie van de ander? Ken je de hoogte- en dieptepunten uit het leven van de ander?
  • Komen jullie normen en waarden overeen?
  • Heeft je partner jouw steun in alle omstandigheden en staat de ander achter de dingen die belangrijk zijn voor jou?

Natuurlijk is dit iets wat omgekeerd ook zo moet zijn. Als jij niet hetzelfde kunt geven, kun je beter iemand zoeken aan wie je dit wel kunt bieden.

Heb plezier met elkaar

Blijft liefde duren? We hebben het over vertrouwen gehad als belangrijkste factor van duurzame liefde. Goed, ik ga er even vanuit dat je bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord. Het wederzijds vertrouwen is er dus. Dan is het volgende een prima methode om dat vertrouwen te vergroten en daardoor je liefde te laten duren.

  • Kijk elkaar van tijd tot tijd twee minuten aan terwijl je niets anders doet. Dat verbindt en versterkt je liefde voor elkaar.
  • Doe “enge” dingen. Iets dat je spannend vindt en eigenlijk niet goed durft. Dingen waarbij je je kwetsbaar voelt en elkaar kunt helpen.

Als je dat samen doet, versterkt dit de aantrekkingskracht, het vertrouwen in elkaar en de liefde die je voor elkaar voelt. Op die manier blijft liefde duren en is er sprake van echte liefde.

Fijn als je dit wilt delen of een reactie geeft. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Liefde Tips Voor Allebei Dit is de derde van 5 liefde tips. Deze is zowel voor mannen als vrouwen: Waarom je niet mee moet doen met alle anderen Voor het geval je het no...
Liefde Wint, Als Jij Dat Wilt – deel 4 Liefde wint als jij dat wilt. Je hebt namelijk invloed op jezelf en anderen, zowel in positieve als negatieve zin. Nu zul je dat geen nieuws vinden, j...
Liefde en Seks Lente! Tijd voor vlinders in je buik, verliefdheid, liefde en seks. Maar wanneer is het nu het één en wanneer het ander? Onze chemische huishouding we...
Liefde Tips: Waar Je Aandacht Aan Geeft Groeit We zijn aangekomen bij de vierde van vijf liefde tips en deze is weer voor vrouwen: Een man identificeert zich met zijn succes. Als je dit begrijpt,...

Wil je dat hij 100% voor jou kiest?

Ontdek deze 3 simpele schakels in zijn mannenbrein
waarmee hij alleen nog maar aan jou kan denken,

Halsoverkop verliefd op je wordt,

En hij je zal smeken om een relatie.

Ja, stuur me de 3 schakels nu gratis!

Een reactie plaatsen