Daten Als Dertiger

Daten als dertigerJe wilt graag een partner en dat verlangen naar een partner zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Toch kan er een groot gat zitten tussen dat verlangen en de realisatie ervan. Dat komt door het beeld dat we hebben bij daten. Daten als dertiger (en ook als je ouder bent) vraagt andere vaardigheden dan toen je 18 was.

De erkenning dat je een relatie wilt, is het startpunt. Je bent klaar voor een nieuwe relatie. Klinkt logisch, maar wat voor relatie wil je? Wees eerlijk tegen jezelf hierin, daar hangt je succes vanaf als je gaat daten als dertiger. Als je bijvoorbeeld erkent dat je wilt trouwen, wordt het makkelijker om een partner te vinden die dat ook wil.

8 Tips voor het daten als dertiger

1. Wees eerlijk tegen jezelf, erken wat je wilt en ga ervoor!

2. Sommige dingen zijn te belangrijk om geen aandacht aan te besteden en te laten lopen.
Het vinden van een partner die bij je past is een van die dingen. Overwin je angst, vergeet je teleurstellingen en voel de behoefte en het verlangen om je te verbinden met een man die van je houdt en je bewonderd.

Nogmaals, wees eerlijk tegen jezelf. Wees er zeker van dat het de volwassen vrouw is die dit bepaalt, niet het onzekere meisje van 18 dat uitging van wat 18 jarige jongens wilden. Ga er dan op uit en ga op zoek naar een emotioneel volwassen man die je kan geven wat je wilt en nodig hebt. Ga niet voor minder.

3. Maak het bekend
In het leven betekent krijgen wat je wilt vaak dat je laat weten wat je wilt. Bij daten als dertiger is het niet anders. Het betekent dat je het mannen laat weten als je geïnteresseerd bent. Veel vrouwen laten kansen schieten om leuke mannen te leren kennen omdat ze niet lieten merken dat ze geïnteresseerd waren.

4. Het idee dat mannen willen jagen, creëert allerlei veronderstellingen en gedrag
Ja, veel mannen houden van een uitdaging en knappen af op vrouwen die hen direct naar de mond praten. Maar de meeste mannen, zeker de volwassen, zelfverzekerde mannen willen weten of ze een kans bij je maken voordat ze tot actie overgaan. Niemand houdt van afwijzing. En dit type mannen willen hun tijd niet verspillen aan het najagen van iets dat ze niet kunnen krijgen.

5. Als je geïnteresseerd bent, laat het hem weten
Lach om zijn grappen, vertel hem dat je zijn gezelschap leuk vindt of dat hij er beter uitziet dan op zijn foto (al je elkaar online hebt leren kennen). Of zeg hem simpelweg dat je het leuk zou vinden hem weer te zien. Laat daarna het initiatief aan hem over.

6. Er is niets om bang voor te zijn
In het slechtste geval, als het niet wederzijds is, ben je het snel vergeten en heb je hem een goed gevoel over zichzelf gegeven. En dat is iets dat een man zeer waardeert. In het beste geval voelt hij zich veilig en welkom en gaat hij er voor. Het zou zomaar kunnen dat het de man is waar je je leven mee zult delen.

7. Doen wat je tot nu toe doet, werkt niet.
Zoals je waarschijnlijk wel weet, komen de meeste dingen niet vanzelf naar je toe. Dan zou jouw ideale man al aan je deur geklopt hebben. Dat je dit leest, betekent dat hier werk aan de winkel is voor je. Je moet moeite doen om doelen als dit te realiseren.

Misschien moet je boeken en blogs lezen; vrienden vragen of ze iemand weten, of een afspraak maken met een coach. Maar hetzelfde doen wat je altijd deed, zal je de zelfde resultaten geven die je tot nu toe kreeg.

8. Moed hebben
Je bewust zijn van je verlangen is maar het begin. Dan moet je actie ondernemen om je gedrag te veranderen en te krijgen wat je wilt. Serieus daten als dertiger vraagt moed!

Erkennen dat je liefde in je leven mist en dat je het echt wilt kan heel eng en moeilijk zijn. Maar wat het je oplevert is opmerkelijk en een van de meest mooie dingen die je voor jezelf kunt doen.

Vond je dit een goed artikel? Deel het dan hieronder of geef een reactie. Dank je wel daarvoor.

Lees dit ook eens

Wanneer Even Wachten Met Daten? Net zoals er perfecte perioden in je leven zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn er perioden dat het beter is om te wachten met daten. Wil je weten...
Daten Lukt Niet? – Zo Wel! Daten lukt niet als je regelmatig soortgelijke gedachten hebt: "Alle leuke mannen of vrouwen zijn bezet", "Ik ontmoet nooit iemand die bij me past", "...
Klaar Voor Een Nieuwe Relatie? Als je een hele tijd niet meer bezig bent geweest met daten, weet je eigenlijk niet meer hoe dat moet. Je hebt een scheiding achter de rug en je wilt ...
Succesvol Daten? – 5 Tips Om Het Leuk Te Ma... Als je zoekt naar liefde, gezelschap of iemand met wie je je zaterdagavonden door kunt brengen, zul je erop uit moeten om het te vinden. Dat betekent ...