Daten Lukt Niet? – Zo Wel!

Daten lukt nietDaten lukt niet als je regelmatig soortgelijke gedachten hebt: “Alle leuke mannen of vrouwen zijn bezet”, “Ik ontmoet nooit iemand die bij me past”, “Er zijn geen leuke manieren om mensen te ontmoeten”. Als zulke gedachten door je hoofd spelen, moet je anders gaan denken over dating.

Succesvol daten vereist het volle vertrouwen dat de perfecte persoon voor jou bestaat – iemand die er op wacht om jou te ontmoeten – en dat je de vaardigheden hebt om hem of haar aan te trekken.

Daten gaat niet over wat de ander denkt of voelt en het gaat ook niet om de vraag hoe je iemand verliefd maakt.

Integendeel, het is een proces waarbij je dingen kunt doen die je leuk vindt terwijl je tegelijkertijd nieuwe mensen ontmoet waar je wat ervaringen mee deelt. Dus als je alleen maar negatief bent bij het vooruitzicht van een date of als je denkt dat het te veel werk is, wordt het tijd om je ideeën over daten te herzien en te veranderen in iets dat plezierig en positief is.

Daten lukt niet met deze houding

Samen plezier hebben verschaft je veel meer informatie dan cynisch zijn. Stel je dit eens voor: je gaat uit met iemand en het enige waar die persoon over praat is de slechte date van vorige week. Alles wat gezegd wordt klinkt cynisch, gedeprimeerd of anderszins negatief gestemd. Als je probeert om de humor in het verhaal te zien of zelf iets leuks vertelt, krijg je de reactie “leuk voor jou, maar voor mij werkt het zo niet”.

Zou je nog een keer met die persoon afspreken? Denk je dat na een dergelijke eerste ontmoeting een duurzame, romantische relatie kan worden opgebouwd?

De meesten zullen denken “mij niet gezien”. Toch zijn er velen onder ons die zich op een dergelijke manier gedragen en zich niet eens bewust zijn hoe negatief ze overkomen. Of ze kunnen zich niet voorstellen dat ze een hele leuke man of vrouw kunnen ontmoeten. Dus zeggen ze niet veel, ervan overtuigd dat het deze keer ook wel weer niets zal worden. Daten lukt niet, denken ze dan.

Hoe verander je zo’n houding?

Als je net een relatie achter de rug hebt, wacht dan even met daten. Lees ook hier of je klaar bent voor een nieuwe relatie. Maar voor hen die het verleden verwerkt hebben, is dit de makkelijkste manier: maak alleen afspraken met mensen waarvan je denkt dat het leuk zal zijn. Als degene die met je afspreekt een voorstel doet waar je niet enthousiast van wordt, doe dan een ander voorstel of vul het aan met iets dat jij leuk vindt. Op die manier is het leuk voor jullie beiden ongeacht het resultaat van de ontmoeting.

Voor degenen die het initiatief nemen, zoek iets luchtigs en unieks dat je leuk vindt om met iemand te delen. Als de ander niet enthousiast reageert, kun je vragen wat die leuk zou vinden en ga je dat samen doen.

Op deze manier maak je op zijn minst iets nieuws mee tijdens je afspraak. En je leert niet alleen van de activiteit die jullie samen doen. Je leert ook meer over de houding en interesses van de ander. Je vindt uit hoe de ander met je omgaat. En je leert hoe de ander omgaat met frustraties en tegenslag als het niet zo leuk is als jullie beiden gedacht hadden.

In het beste geval heb je een volgende leuke afspraak met deze persoon en op termijn heb je op zijn minst een nieuwe vriend(in).

Verander de gedachte “daten lukt niet” in “daten lukt wel” en je zult zien dat je veel meer plezier hebt.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Op De Beste Datingsites Komt Dit Voor Het komt voor op de beste datingsites: mannen maar ook vrouwen die helemaal niet uit zijn op een serieuze relatie maar die lekker rondstruinen en rond...
Succesvol Daten? – 5 Tips Om Het Leuk Te Ma... Als je zoekt naar liefde, gezelschap of iemand met wie je je zaterdagavonden door kunt brengen, zul je erop uit moeten om het te vinden. Dat betekent ...
Je Date Afwijzen Zonder Kwetsen: Zo Doe je Dat Ben je ooit nerveus geweest als je ging daten omdat je het niet leuk vindt om iemand af te wijzen? Je date afwijzen eerlijk en zonder smoezen kan last...
Wanneer Even Wachten Met Daten? Net zoals er perfecte perioden in je leven zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn er perioden dat het beter is om te wachten met daten. Wil je weten...