Dating Regels Waardoor Je Single Blijft

Dating regelsBen je nog single terwijl je boven de 40 bent? Lees dan verder hoe dating regels hier de oorzaak van kunnen zijn. Trouwens als je iets jonger bent kan je hier ook iets aan hebben.

Voor die leeftijd zoek je naar iemand waar je je leven mee op kunt bouwen. Boven de 40 zoek je naar iemand die past bij het leven dat je al hebt en die het verbetert.

Je let meer op verschillende aspecten als je ouder bent. Je hebt een leuk leven voor jezelf gecreëerd en zoekt dan iemand om het mee te delen.

Als je ouder bent heb je lagen troep opgebouwd – alle rommel die zich in tientallen jaren heeft opgebouwd en die we als onze waarheid zijn gaan zien. Bijvoorbeeld, het schoonheidsideaal waar we aan moeten voldoen om liefde te kunnen krijgen.

Die externe invloeden creëren je waarheid en hoe je reageert op de kansen die je krijgt. De grootste uitdaging is om deze lagen af te pellen, en het werk te doen om helder te krijgen wie je bent als vrouw, en hoe je wilt dat een relatie er uit ziet. Niet wat anderen je de laatste tientallen jaren verteld hebben. Bovendien moet je klaar zijn voor een nieuwe relatie.

De mannen die je ontmoet, hebben ook allerlei ervaringen gehad. Twee volwassen mensen kunnen samen een prachtig partnerschap hebben. Maar de traditionele dating regels kunnen op deze leeftijd averechts werken.

Wat zijn nu de 5 dating regels die je belemmeren?

We moeten dingen afleren, wat vaak moeilijker is dan leren. Sta open voor de mogelijkheid dat wat je geleerd hebt, niet klopt.

1. Hij moet achter mij aan zitten

Als mannen zich laten bepalen door testosteron, ego en hun natuur, is het waar dat ze willen jagen. De regels gaan daarover. Als mannen ouder en volwassen worden en hun testosteronspiegel lager wordt, wordt de jacht minder aantrekkelijk. Zij hebben jaren gejaagd. Voor iedere keer dat wij afgewezen zijn, zijn zij het 50 keer. Op deze leeftijd weet hij wat hij wil en hoe het te krijgen.

Laat zien dat je in hem geïnteresseerd bent, maar neem niet de leiding.

2. Hij moet indruk op me maken

Je verwacht dat hij vanaf het begin zijn best doet om indruk op je te maken. Je wilt dat hij je voor zich wint. De regel is dat mannen al het werk doen en jij achterover leunt en ervan geniet. Zo is het niet als je beiden intelligente, ervaren en gelukkige volwassenen bent. Dan gelden deze dating regels niet meer. Denk eens aan de fasen van ontwikkeling in een relatie. Veel online daters denken dat de eerste mail echte interesse moet tonen en indruk moet maken. Als je dat denkt, steven je af op veel teleurstellingen.

Er is een verschil tussen een man die je gelukkig wil maken en een man die indruk op je wil maken. De laatste is gebaseerd op een andere lijst van regels over hoe hij moet zijn. De regels zijn niet realistisch en negeren de gedachte dat hij ook een mens is, en niet op de wereld is voor jouw plezier. Door deze verwachting zul je nee zeggen tegen veel interessante mannen.

Zoek naar waar jij je goed bij voelt, niet naar een lijst met dingen die hij moet doen om indruk op je te maken

3. Hij moet in staat zijn om over zijn gevoelens te praten

Als je vast houdt aan die regel, zul je voortdurend teleurgesteld worden. Mannen en vrouwen zijn fysiologisch en sociaal verschillend.

Wees de vrouw die hem de ruimte en veiligheid geeft die hem in staat stelt om over zijn gevoelens te praten, door jouw gevoelens en kwetsbaarheid eerst te delen.

4. Hij moet weten waar ik gelukkig van word

Als hij dat niet doet is hij niet attent of niet in mij geïnteresseerd. Mannen zijn geen mindreaders! Door de verschillen tussen mannen en vrouwen, is mindreading een onmogelijke verwachting.

Mannen reageren heel goed op directe communicatie over waar jij blij van wordt.

5. Hij zal het initiatief nemen voor seks als ik er klaar voor ben, en als hij dat niet respecteert, ben ik weg.

Mannen zijn seksueel en hij zal je aan willen raken.

Jij moet weten wat je wilt seksueel en hoe je hem dat duidelijk maakt.

Lees Mannen en Relaties om meer informatie te krijgen hoe mannen denken en je het makkelijkst een partner selecteert.

Lees dit ook eens

Je Date Afwijzen Zonder Kwetsen: Zo Doe je Dat Ben je ooit nerveus geweest als je ging daten omdat je het niet leuk vindt om iemand af te wijzen? Je date afwijzen eerlijk en zonder smoezen kan last...
Wanneer Even Wachten Met Daten? Net zoals er perfecte perioden in je leven zijn om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn er perioden dat het beter is om te wachten met daten. Wil je weten...
Daten Als Dertiger Je wilt graag een partner en dat verlangen naar een partner zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Toch kan er een groot gat zitten tussen dat verlange...
Date Nooit Iemand Zonder Zelfrespect – 5 Red... Als het om relaties gaat, kent iedereen onzekerheden. Soms zijn die gevoelens begrijpelijk. Bijvoorbeeld als je nog niet weet of de man of vrouw waar ...