De Toekomst Voorspellen Met Je Verleden

Toekomst voorspellenDe toekomst voorspellen, het zou leuk zijn als je dat kon, niet? Helemaal precies kunnen we dat niet en dat is maar goed ook, het leven zou maar saai worden. Maar er zijn aanwijzingen dat je verleden veel kan zeggen over wat je te wachten staat. Dat zit zo:

We leven tussen verleden en toekomst in, in het huidige moment. Maar de meesten van ons denken voortdurend aan het verleden of aan de toekomst. Als we aan het verleden denken komen er allerlei herinneringen boven die we dan emotioneel gezien opnieuw beleven.

Of je nu in positieve of negatieve zin aan het verleden denkt, het is in beide gevallen mogelijk om op basis daarvan jouw toekomst te voorspellen. Wat we namelijk doen, is ons verleden op de toekomst projecteren.

Hebben we leuke ervaringen dan zullen we die in de toekomst ook verwachten, zijn ze niet leuk, dan verwachten we dat in de toekomst ook weer te krijgen, gaan we ons zorgen maken en ons indekken hiertegen.

Jouw emoties kunnen jouw toekomst voorspellen

Hoe dat werkt? Stel je bent in je vorige relatie bedrogen. Dan zul je bang worden dat dit weer gebeurt en je daarnaar gaan gedragen. Je hebt geen vertrouwen meer en dat straal je uit. Je toon is misschien wat cynisch, je lacht schamper, enzovoort. Het gevolg is dat mensen met een boog om je heen gaan lopen.

Of je krijgt een nieuwe relatie, maar zodra er maar de minste geringste (vermeende) aanleiding is, ga je bovenstaand gedrag vertonen, controleren, moeilijke vragen stellen en zo meer. Met als gevolg dat je na enige tijd inderdaad weer in de steek gelaten wordt.

Een leuke toekomst voorspellen kan ook

Maar maak je geen zorgen, een leuke toekomst voorspellen voor jezelf, kan ook. Als je negatieve ervaringen hebt, moet je daar wel iets voor doen. Namelijk je verleden volledig verwerken. Dusdanig dat alle negatieve emoties verdwenen zijn en niet meer naar boven komen, in welke situatie dan ook.

Dan kun je weer met een positieve instelling de toekomst tegemoet gaan en nieuwe mensen die je ontmoet met gezond vertrouwen tegemoet treden. Dat maakt je aantrekkelijk voor anderen, die dan graag contact met je zoeken en onderhouden. Dan maak je ook veel meer kans op een gelukkige nieuwe relatie in plaats van dat het verleden zich gaat herhalen.

Jouw toekomst voorspellen is dus eigenlijk heel makkelijk. Je hoeft alleen maar naar je emotionele staat te kijken. Goed omgaan met emoties is van groot belang wil je een zonnige toekomst hebben.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Bewaren

Bewaren

Lees dit ook eens

Grenzen Stellen Voor Een Gezonde Relatie Gezonde emotionele aantrekkingskracht ontstaat als je een goede relatie met jezelf hebt. Gezonde grenzen stellen gaat je dan makkelijk af. Deze minise...
Wat Echte Emotionele Intimiteit Creëert We ervaren vaak emotionele intimiteit en een diepe verbondenheid in het begin van een relatie. Kunnen we die mooie intimiteit vasthouden in een duurza...
Hoe Herstel Ik Van Een Gebroken Hart Een gebroken hart helen, kost tijd en het is belangrijk om er de tijd voor te nemen zodat je daarna weer met een heel hart een nieuwe relatie aan kunt...
Basis Emoties – Welke Voert Bij Jou De Boven... Door welke van de twee basis emoties wordt jouw leven beheerst? Waar laat je je door leiden? Dat klinkt misschien vreemd, maar wij laten ons allemaal,...

Plaats een reactie