Emotionele Aantrekkingskracht En De Wet Aantrekking – deel 3

Persoonlijke uitstraling en emotionele aantrekkingskrachtDe Wet Aantrekking, ook wel de Wet van de Aantrekkingskracht genoemd, zal in dit 3e deel van de serie Ware Liefde Vinden worden uitgelegd. Dat wil zeggen de kern ervan, die met uitstraling te maken heeft. In de vorige twee delen gaf ik een overzicht van de hele serie artikelen en ging het over fysieke aantrekkingskracht. Nu gaan we het hebben over emotionele aantrekkingskracht.

Hoe jij je voelt, is zichtbaar in je gezicht en je lichaamshouding. Dat is wat we uitstraling noemen. Hoe beter jij je voelt en hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe mooier je uitstraling en hoe aantrekkelijker je bent.

De Wet Aantrekkingskracht reageert direct op onze gedachten en gevoelens. Op snelle oppervlakkige gevoelens wat minder snel (die zijn weer snel voorbij) dan op diepe altijd aanwezige en vaak onbewuste gevoelens en overtuigingen.

Wil jij jouw ware liefde aantrekken, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je eigen emotionele gesteldheid zo is dat die overeenkomt met wat jij als ware liefde ervaart.

Hoe doe je dat nu, zul je je afvragen. Het is simpel maar niet altijd makkelijk:

Stel jezelf eens de vraag wat ware liefde voor jou betekent. Levenslange trouw tot de dood jullie scheidt? Onvoorwaardelijke acceptatie? Iemand die precies aanvoelt wat er in jou omgaat en je geeft wat je nodig hebt? Of die vrouw die mooier is dan wat je ooit hebt kunnen dromen? Ik geef maar een paar voorbeelden. Wat betekent het voor jou, daar gaat het om.

Lees nu even niet verder, ga nu die vraag beantwoorden

Als je de antwoorden hebt opgeschreven (ja schrijf ze op!), kom dan hier terug en lees verder. Ik wacht….

Emotionele aantrekkingskracht en persoonlijke uitstraling

Weer terug? Goed zo, dan ken je nu je wensen en behoeften. Om te zorgen dat de Wet Aantrekkingskracht zijn werk gaat doen zoals jij dat graag wilt is het nodig dat jij zelf in de goede emotionele staat komt, de staat die overeenstemt met jouw wensen en behoeften. Dat doe je zo:

Je gaat vanaf nu met jezelf om zoals je dat van je ware liefde zou willen, van iemand die heel veel van je houdt.

Ik herhaal:

Je gaat vanaf nu met jezelf om zoals je dat van je ware liefde zou willen, van iemand die heel veel van je houdt.

Waarom?

 • De belangrijkste reden staat hierboven al: je trekt als een magneet aan wat je uitstraalt;
 • Als jij jezelf ware liefde kunt geven, kom je in de emotionele staat die anderen aantrekt met dezelfde emotionele staat, juist – met de intentie van ware liefde;
 • Als jij jezelf ware liefde kunt geven, heb je minder kans een ander te claimen, liefde komt uit vrije wil;
 • Door de manier waarop jij met jezelf omgaat, laat je anderen (meestal onbewust) weten hoe jij behandeld wilt worden en doen ze dat ook zo.
 • Jijzelf bent de enige waarvan het zeker is dat je er je hele leven mee om moet gaan, dus kun je beter een goede relatie met jezelf opbouwen.

Dus wil je dat iemand voor je zorgt, zorg goed voor jezelf. Wil je een trouwe partner, wees trouw aan jezelf en wees zelf trouw. Wil je acceptatie, accepteer jezelf. Wil je liefde, geef liefde aan jezelf en aan anderen. Wil je een aantrekkelijke partner, wees zelf aantrekkelijk. Wil je een stabiele vast relatie, geef dan die stabiliteit en fladder niet van de een naar de ander met het idee dat er ‘iets beters’ te vinden moet zijn.

Zo neemt je emotionele aantrekkingskracht toe voor dat wat jij graag wilt met behulp van de Wet Aantrekking. Wil je precies weten wat je moet doen om aan te trekken wat jij echt wilt, download dan het e-book De Law of Attraction en de Liefde.

In het volgende deel van deze serie zul je zien hoe de intentie van gevoelens invloed heeft op jezelf en anderen. Ook op die leuke man of vrouw waar jij op valt. Je zult versteld staan dus mis het niet, houd dit blog in de gaten.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Wat Mannen Aantrekkelijk Vinden Veel vrouwen denken dat wat een man echt wil een vrouw is die er helemaal voor HEM is. Iemand die geeft en zorgzaam is en voor alles wat hij nodig hee...
Liefde Wint, Als Jij Dat Wilt – deel 4 Liefde wint als jij dat wilt. Je hebt namelijk invloed op jezelf en anderen, zowel in positieve als negatieve zin. Nu zul je dat geen nieuws vinden, j...
Waarom Houden Van Jezelf Belangrijk Is Houden van jezelf, veel mensen vinden het onzin, dat kan toch niet? Je houdt van een ander of van muziek, je kat of hond of je hobby. Het wordt ook no...
Liefde en Seks Lente! Tijd voor vlinders in je buik, verliefdheid, liefde en seks. Maar wanneer is het nu het één en wanneer het ander? Onze chemische huishouding we...

5 gedachten over “Emotionele Aantrekkingskracht En De Wet Aantrekking – deel 3”

 1. Mooi geschreven. Onbewust pas ik dit al toe. Ik merk dat als ik me niet druk maak om hoe ik overkom, ik al veel meer sjans krijg dan dat ik er opgedirkt bij loop zo van “kijk mij nou eens even”. Een man wil je kunnen observeren zonder dat jij dat merkt. Dan krijgt hij een veel betere indruk van je en kan hij bepalen of hij je benadert of niet. Maar het kan al zelfvertrouwen geven dat je op je gemak bent met jezelf, zodat je je niet drukt maakt om hoe je over komt maar gewoon jezelf kunt zijn. Ontspannen in en met jezelf zijn. Heel bijzonder om dat mee te maken. Hoe ik hierop ben gekomen? Om me heen zie ik dat best knappe mannen vallen op onknappe of zelfs in mijn ogen niet aantrekkelijke vrouwen. Rara hoe kan dat vroeg ik me af? Na observatie kwam ik tot de conclusie dat die mannen het schijnbaar ontspannen vinden bij iemand te zijn die helemaal zichzelf is met of zonder knap uiterlijk. Mannen willen nooit veel doen aan / in een relatie. Ze willen het liefst hun natje, droogje, liefde en seks. Een vrouw die hen dat het beste kan bieden is een vrouw die zo ontspannen zichzelf is, en weet wie ze is als mens en vrouw (haar waarde dus) dat ze geen bedreiging vormt voor hem. Hij mag erop vertrouwen dat ze geen ruzie zoekt of hem zit uit te testen omdat ze een laag zelfbeeld heeft. Nu streef ik er naar om in rust te zijn en op mijn gemak met mezelf en doe me niet beter voor. En dat schijnt aantrekkelijker te zijn dan een pin-up type. Zeker voor een vaste relatie en dat is wat mensen willen die geen bindingsangst hebben. Eureka.

 2. Hoi Saskia, zoals jij heb ik het ook ervaren, maar ik kon mijn ontwikkeling niet zo goed verwoorden als jij. Dankje!

  Hoi Marjolein, nu begrijp ik nog beter waarom ik al een paar keer sociale ‘opruiming’ heb moeten houden. Omdat ik in 10 jaar tijd een enorme emotionele ontwikkeling heb doorgemaakt. ’t Voelde zowiezo goed, omdat het voor mij duidelijk was dat ik niet meer bij hen paste. Waar ik van geniet is dat ik het zelfvertrouwen gekregen heb om het uit voeren. Ik ben niet alleen, want ik heb altijd mezelf. Jij ook bedankt!

 3. het is waar – ik heb al deze punten zelf ook herkend in mijn emotionele ontwikkeling in de afgelopen jaren. Helaas trek je niet 1-2-3 gelijk de ware partner aan; er komen nog vele vele types op je pad welke niet [nooit?] zullen begrijpen wat normen & waarden in het algemeen zijn maar ook wat die van jouw zijn. Deze zijn in jouw ogen niet abnormaal [eerlijk zijn, niet vreemd gaan etc] maar men heeft hier vaak een andere visie op.
  Het [als deze zgn potentiele liefdes je pad kruisen] is ook gelijk een les, zo van: heb ik het begrepen waar het om gaat? Of: en ik zo desperate dat ik me laat gaan? M.a.w.: neem de tijd en blijf geloven in jezelf maar vooral ook: blijf geloven in ware liefde. Het feit dat de ware niet gelijk om de hoek komt lopen betekend ook dat je speciaal bent en dat je toekomstige partner ook speciaal is. Om deze te vinden is kennelijk meer tijd voor nodig – het valt niet altijd mee maar ‘ vertrouwen hebben in’ – het is een uitdaging!

  • Hey Saskia! Ja, je wordt getest, dat klopt. Kijk eens in welke kringen je verkeert. Emotionele aantrekkingskracht en de wet aantrekking werken altijd. Als je emotionele ‘uitstraling’ overeenkomt met wat je wilt, zul je ook mensen treffen die hiermee matchen. Dat betekent ook dat veel mensen die je nu kent, jou niet meer interessant vinden. Misschien eens sociale opruiming houden? Ik bedoel daarmee eens goed kijken met wie je nog wel en niet om wilt gaan en een nieuwe vriendenkring en/of werkkring zoeken. Ook nieuwe activiteiten ontwikkelen en nieuwe uitgaansgelegenheden zodat je nieuwe mensen ontmoet. Succes!

Reacties zijn gesloten.