De Wet Aantrekking: Je Soulmate en Ware Liefde Vinden

law of attractionDe wet aantrekking werkt altijd, maar hoe maak je er gebruik van om je soulmate en ware liefde te vinden? Acht punten om je hierbij te helpen.

Een soulmate is een persoon die past bij jouw ‘zijn’, jouw manier van in het leven staan en je levensstijl.

Een soulmate is iemand die je het gevoel geeft compleet te zijn als je bij elkaar bent. Een soulmate hoeft niet alles leuk te vinden wat je doet maar je vindt het heerlijk om samen dingen te ondernemen.

Je soulmate zorgt ervoor dat jij je op je gemak voelt met wie je bent, wil je niet veranderen en jij wilt hem of haar ook niet veranderen. Het is iemand waar je blij mee bent zoals het is.

1. Bestaat er voor iedereen een soulmate?

Ja, er zijn soulmates voor iedereen in de wereld. Sommige mensen zijn zo gelukkig hun soulmate al vroeg in hun leven te ontmoeten, anderen moeten er naar zoeken.
Het kan zijn dat je hem of haar ontmoet op de minst voor de hand liggende plaats of in de minst voor de hand liggende persoon, maar je zult iemand vinden die van je kan houden en voor je zorgen als je dat nodig hebt.

Een soulmate is een persoon waar jij van houdt en omgekeerd zonder dat daar een andere reden voor is dan dat je elkaar ontmoet hebt en contact met elkaar hebt. Het contact met een soulmate gaat veel dieper dan lust en seks, een soulmate is iemand die als je elkaar aankijkt, weet wat je denkt of voelt zonder dat je zelfs maar een woord hebt gezegd.

Als je je soulmate vindt, voel je iets dat je nooit eerder gevoeld hebt.

Of je je soulmate vindt, hangt af van waar je dagelijks bent, wat je doet, hoe open je bent en het gemak waarmee jij jezelf aan anderen laat zien (in termen van gevoelens, delen, praten, luisteren en leren van elkaar).

Als je een heel gesloten persoon bent of als je het moeilijk vindt om met anderen te communiceren, zal het moeilijker voor je zijn je soulmate te vinden.

Maar de sleutel tot het vinden van je soulmate is te vinden in je wilskracht en vastbeslotenheid. Geef niet op, denk positief en sta positief in het leven. Positieve gedachten en acties zullen positieve reacties geven. Wat je moet doen om je soulmate te vinden kun je lezen in het e-book De Law of Attraction en de Liefde.

2. Hoe besteed jij je tijd?

Kijk naar hoe jij je tijd besteedt. Ga je naar je werk, fitness, naar huis en naar de winkel, dagelijks of wekelijks?

Dit zijn plaatsen waar je mensen kunt ontmoeten en spreken en misschien je soulmate ontmoeten. De eerste stap in het vinden van je soulmate is om veel andere mensen te ontmoeten.

Hoe meer mensen je ontmoet en hoe meer mensen je spreekt en hoe meer zelfvertrouwen je hebt in het leven, hoe aantrekkelijker je zult zijn als je die persoon ontmoet die mogelijk je soulmate is. Ontmoet twee nieuwe mensen per dag!

Twee nieuwe mensen per dag ontmoeten, overal waar je gaat, geeft je de kans om een gesprek te starten en je vriendenkring uit te breiden.

Veel soulmates hebben elkaar ontdekt doordat ze vrienden waren. Leer de mensen kennen waar je mee werkt, je buren en de mensen die op dezelfde plaatsen zijn waar jij bent, zoals sportclubs e.d.

3. Wie zijn de mensen die je kent?

Vind en trek je soulmate aan door opnieuw contact te zoeken met de mensen die je al kent. Zoals we al eerder zeiden, veel soulmates vinden elkaar door goede vriendschappen te onderhouden.

Of dit nu wel of niet jouw situatie is, het zal je zeker de mogelijkheid geven om over de mensen die je kent na te denken en te besluiten wie van hen je wil leren kennen op een ander en dieper niveau.

Trek je soulmate aan door te luisteren naar wat anderen in je leven willen, denken en respecteren en wordt dan die persoon.

Bijvoorbeeld, als je vrienden vinden dat het doen van vrijwilligerswerk heel belangrijk is, moet je mee gaan doen en ervaren waar het allemaal om draait.

Als je mee gaat doen aan een andere activiteit leer je meer over je vrienden en laat jij meer van jezelf zien. Als je soulmate zich in deze kringen bevindt, zul je elkaar beter leren kennen dan ervoor wat de tweede stap is in het aantrekken van je soulmate.

Leer over jezelf en luister naar anderen. Je soulmate vinden gebeurt door te leren wie je zelf echt bent en waar je wilt zijn in het leven.

Als je van jezelf houdt en als je vertrouwen hebt in wie je bent, zal je soulmate als je die ontmoet zich aangetrokken voelen door deze kwaliteiten in je leven. Als je niet open staat voor het ontmoeten van anderen, niet wilt luisteren en praten met hen, zul je het moeilijk vinden nieuwe vrienden te maken en de mogelijkheid je soulmate te ontmoeten.

4. Je soulmate herkennen

Hoe kun je je soulmate kennen als je die voor het eerst ontmoet?

Er zal een vonk overslaan als jullie samen praten. Je zult je voelen alsof je ertoe doet, waar je ook over praat, en je zult oprecht geïnteresseerd zijn in wat de ander te zeggen heeft.

Hoewel het voor een fractie van een seconde kan zijn, of een hele nacht lang, je moet dat speciale gevoel zien vast te houden. Het kan namelijk zijn dat dit iemand is die dicht in de buurt komt van je werkelijke soulmate maar het net niet helemaal is. Het gevoel dat je bij deze persoon had, kan je de weg wijzen.

Neem de controle over je bestemming en in het vinden van je soulmate door het leren luisteren naar wat anderen zeggen en hoe dit mogelijk je leven kan veranderen. Het luisteren naar een ander leert je veel over wie zij zijn en waar zij naar op weg zijn in het leven.

5. Jezelf veranderen om anderen aan te trekken

Vind en trek je soulmate aan door die dingen te veranderen aan jezelf waar je niet blij mee bent. Als je niet tevreden bent met jezelf, zul je anderen aantrekken die ook niet tevreden zijn met zichzelf en je soulmate zal je niet als zodanig herkennen.

Bij voorbeeld, als je altijd 10 kilo wilde afvallen, doe het. Als je meer geld wilt hebben, zorg ervoor. Als je er zin in hebt om te gaan dansen, doe het.

Iets dat je altijd hebt willen doen, kan jou veranderen, je zelfvertrouwen verhogen, en dit allemaal terwijl je de kans hebt tegelijkertijd anderen te ontmoeten.

Open jezelf om te zijn wie je echt wilt zijn, niet iemand waarvan je denkt dat anderen willen dat je dat bent.

6. Wees open over jezelf en eerlijk naar anderen

Je soulmate aantrekken is veel makkelijker als je eerlijk tegen jezelf bent en tegen anderen. Als je niet eerlijk tegen jezelf bent, als je je anders voordoet dan je bent – zullen anderen je onecht vinden.

Vertel geen leugens, wees eerlijk over je fouten in het leven en dat je ervan hebt geleerd.

Als je je meer op je gemak gaat voelen met jezelf en wat je hebt meegemaakt en waar je naar toe wilt, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je makkelijker te begrijpen.

Je soulmate zal je aantrekkelijk vinden omdat je eerlijk bent, open en de bereidheid hebt je gevoelens te uiten.

Hoewel dit makkelijk mag klinken, het is het niet. Het vraagt inspanning om eerlijk te zijn over je leven en wat je hebt gedaan in het verleden. Je hoeft er niet bij stil te blijven staan of er trots op te zijn, om eerlijk en open te zijn.

Bijvoorbeeld als je een kind hebt en je bent niet getrouwd, hier eerlijk en open over zijn, zal je respect geven omdat je je ontwikkeld hebt van vrijgezel tot iemand die verantwoordelijk is voor een andere persoon. Je soulmate zal dit aantrekkelijk vinden en zal je beter willen leren kennen omdat je eerlijk bent over je leven.

7. Trek je soulmate aan als je dit het minst verwacht

Als je voortdurend op de uitkijk staat naar die ene speciale persoon, kan het zijn dat je er te veel mee bezig bent. Als je naar geluk in je  leven zoekt, wil je niet onder druk te staan. Zet jezelf dus niet onder druk.

Vaak vind je een nieuwe vriend, een nieuwe liefde en misschien zelfs je soulmate wanneer je dit het minst verwacht. Bijvoorbeeld doordat je een aanrijding veroorzaakt. Er is geen grote schade, niemand is gewond en je stapt uit omdat je met de andere bestuurder moet praten.

Nu is het jouw taak om iets positiefs van deze situatie te maken. Wees vriendelijk, glimlach en wissel informatie uit die nodig is met betrekking tot het ongeluk.  Als je wacht op de politie maak je een praatje. Er zijn mensen die elkaar zo gevonden hebben.

Ik wil natuurlijk niet zeggen dat je nu aanrijdingen moet gaan veroorzaken, maar je begrijpt wat ik bedoel… niet alleen een ongeluk zit in een klein hoekje, ook het geluk kan zich daar bevinden.

Onthoud dat alles in het leven gebeurt met een bepaalde bedoeling. Misschien was het je lot die auto te raken. Het was je lot deze persoon te ontmoeten en te leren kennen. Haal voordeel uit iedere kans in het leven en er zal iets groots gebeuren wanneer je dit het minst verwacht.

8. Een paar laatste opmerkingen over het vinden en aantrekken van je soulmate

~ Doe iets voor jezelf waar je zelfvertrouwen van krijgt, zoals boven beschreven, en je zult aantrekkelijker zijn voor anderen;

~ Doe iets voor iemand anders die niet zoveel heeft als jij en anderen zullen zich realiseren hoe waardevol het is wat je doet – wat je aantrekkelijker maakt.

~ Word een persoon die veel uitgaat en nieuwe mensen leert kennen. Hoe meer mensen je leert kennen, hoe groter je kansen om je soulmate te leren kennen omdat je jezelf open stelt voor mogelijkheid.

~ Heb geduld. Niet iedereen zal zijn of haar soulmate in een vroeg levensstadium vinden; veel mensen vinden die speciale persoon niet voordat andere obstakels opgeruimd zijn. Wees geduldig en    blijf open staan voor andere dingen waarmee je je tijd kunt vullen.

~ Luister naar je hart. Het kan zijn dat je een relatie hebt die je niet echt zo ervaart. Je zult je hart willen volgen. Je hart is een interne gids die je de weg naar je soulmate zal wijzen.

~ Geef iedereen een kans. Je kunt iemand kennen en je zelfs niet realiseren dat ze je soulmate is. Je kunt je soulmate op de meest ongebruikelijke plaatsen vinden, plaatsen waar je nooit aan gedacht zou hebben. En dat is dan iemand die zich net zo voelt als jij, lees het maar na in de Law of Attraction en de Liefde. Zo werkt de wet aantrekking.

Vond je dit interessant? Fijn als je het deelt.

Lees dit ook eens

Wie Is Jouw Valentijn? Dit artikel over Valentijn schreef ik op1 februari 2010. Nu twee jaar later, lijkt het me goed om het weer eens onder de aandacht te brengen. Je kunt ...
Hoofse Liefde En Romantiek Het begrip ‘hoofse liefde’ is in de Middeleeuwen ontstaan. In de 12e eeuw ontstaat aan de hoven in Europa een ideaal van de liefde tussen man en vrouw...
Je Soulmate Ontmoeten In 6 Stappen Liefde is een van de belangrijkste dingen in het leven. Liefde is onze brandstof, het is de energie die ons voortdrijft. Liefde maakt dat we ons leven...
De 7 Fasen Van Een Liefdesrelatie Wat voor soort relatie je ook hebt, je doorloopt altijd 7 fasen. Dat gebeurt meestal volledig onbewust. Weervaren iedere fase zonder te beseffen dat h...

6 gedachten over “De Wet Aantrekking: Je Soulmate en Ware Liefde Vinden”

 1. Ik heb mijn soulmate gevonden. Dingen gaan zo vanzelf tussen ons. Ik kan hem alles vertellen en hij is de eerste persoon bij wie ik echt helemaal open ben. We praten over dingen die voor anderen totaal niet vanzelfsprekend zijn.
  Hij is mijn mentor, mijn leraar en vriend. Hij vult me aan op punten die nooit gevuld waren. Door de emotionele geestelijke band die ik voel met hem is er ook op seksueel vlak een klik gekomen. We plagen elkaar, dagen elkaar uit.
  Het is totaal anders als wat ik ooit ervaren heb. De hele manier waarop we elkaar hebben leren kennen is anders. We hebben elkaar op geestelijk vlak eerst leren kennen. Leren kennen op een heel ander niveau. We hoeven niet specifiek uit te leggen wat we bedoelen, omdat we al een halve uitleg begrijpen.
  Soms kunnen we de hele avond appen met elkaar zonder dat we er genoeg van krijgen. Plotseling veranderden de apps in iets spannender.
  Eerdere ervaringen waren begonnen met een seksuele klik. Fysiek! Om er vervolgens achter te komen dat je toch niet helemaal bij elkaar past. De geestelijke connectie is er niet. Of het kost heel veel tijd en energie. Dit gaat helemaal vanzelf, maar het probleem is dat hij met iemand anders date. Hij probeert uit te vinden wat het kan worden, maar ik weet dat er een hele diepe connectie is tussen hem en mij. Ik voel me niet bedreigd door haar, het enige wat me bang maakt is dat één van ons een foute keuze maakt. En iets weggooien wat dieper gaat dan alles wat we beiden ooit hebben meegemaakt.

  • Ook een, wat jij noemt foute keuze, is een leermoment Dani. Dus mocht dat gebeuren dan zijn jullie of niet voor elkaar bestemd als partners of jullie zien in dat het een verkeerde keuze was en herstellen die.

 2. Ik heb een soulmate, echt iets moois wat ik nog nooit ervaren hebt, zo’n mooie sterke band, het is iemand van het andere geslacht dan ik, al z’n vrienden omschrijven hem als een gesloten oester, (nooit gemerkt dat hij gesloten is). Wij hebben zo’n band met elkaar dat we heel veel liefde kunnen vinden bij elkaar maar nooit verliefd zijn geworden. Voor hem is dat de angst om te falen in de uitdaging om samen door het leven verder te gaan. Voor hem moeten er vlinders aanwezig zijn, maar voor mij is het duidelijk dat die vlinders er niet hoeven te zijn. Die vlinders laten soms het mooie zien van iemand dat er niet is, verliefde vlinders gaan ook weg. Dit is iets wat ik heel moeilijk vind om aan z’n verstand te brengen, en daar komt bij dat hij nooit eerder een relatie heeft gehad. Het doet me soms zeer, omdat ik denk en voel dat we gemaakt zijn voor elkaar.

 3. Dus letterlijk wat je denkt zal je aantrekken? Dat betekend dat je er alleen maar over na hoeft te denken? Niet denkend hoe en wat je ervoor moet doen, alleen maar de focus legt op wat goed voelt? Als ik het goed begrijp dan komt het vanzelf op je pad zolang je maar positief blijft denken!

  Let me know, en ik beloof je dat ik het toepas!!

  • Ja Dann, de wet anntrekking zegt dat inderdaad. Je moet er alleen niet OVER nadenken, maar je voorstellen hoe het zou zijn en het gevoel dat je daarbij krijgt vasthouden. Dan krijg je een andere uitstraling en dat trekt andere mensen aan. Dan heb je het over emotionele aantrekkingskaracht en die werkt altijd, ook in het negatieve. Je moet natuurlijk wel iets doen, uitgaan, nieuwe mensen ontmoeten, je weet nooit waar en wanneer ze op je pad komt. Maar blijf er gewoon in geloven, ook als het niet direct lukt. Het is net als met sport, je moet ervoor trainen om het gewenste resultaat te bereiken. En dit is mentaal en emotioneel trainen. Succes!

 4. Er bestaat een geheim dat je alles geeft wat je wilt … Geld, Relaties, Levensvervulling, Gezondheid en Geluk.
  Je kan hebben, zijn en/of laten wat je zelf wilt. Je kan dit alles bereiken door ‘Het Geheim’ toe te passen.
  Het ware geheim aangaande ‘Het Geheim’ is dat het geen geheim is. Het is gewoon een logisch gevolg van actie en reactie.
  ‘Het Geheim’ is namelijk ‘de Wet van de Aantrekking’.

Reacties zijn gesloten.