Een Relatie Loslaten, Hoe Doe Je Dat?

Relatie loslatenEen relatie loslaten is het makkelijkst als je gezamenlijk dit besluit neemt. Je ex loslaten nadat jullie je relatie problemen onder ogen hebben gezien, geeft je ook meer toekomstperspectief.

En om dat toekomstperspectief is het mij te doen. Veel mensen hebben geen idee welke invloed het op toekomstige relaties heeft, als een relatie niet goed wordt afgerond.

Er zijn veel manieren om een relatie te beëindigen. Sommigen zeggen het botweg terwijl anderen hints en ‘signalen’ gebruiken om duidelijk te maken dat ze weg willen.

Doe je partner een plezier en wees eerlijk. Uiteindelijk zal hij of zij begrijpen dat je genoeg om hem of haar gaf om eerlijk te zijn, hoe pijnlijk dit ook is.

Er zijn mensen die er geen idee van hebben wat ze overkomt. Ze worden op een dag wakker en realiseren zich dat hun partner hen verlaten heeft, hen gekwetst achter latend met vage herinneringen aan een perfecte liefde.

Zij hebben gedacht dat deze relatie nooit zou eindigen. Maar de realiteit blijkt anders en doet pijn. En doordat dit zo onverwacht komt, kunnen ze het niet bevatten en er nauwelijks mee leven. Je ex loslaten, gaat niet zomaar.

Deze manier om een relatie te beëindigen wordt gebruikt door mensen die een makkelijke manier zoeken om weg te komen, zonder te beseffen wat dit met hun partner doet of juist omdat ze dat niet aankunnen. En de partner die niet begrijpt hoe dit kon gebeuren, kan hierdoor bindingsangst ontwikkelen.

Op de goede manier je relatie loslaten

Twee mensen die een relatie hebben gehad, moeten de kans krijgen om dingen samen uit te praten. Je relatie loslaten op een goede manier is heel belangrijk voor de toekomst van beiden.

Vaak stappen mensen uit een relatie omdat ze denken iemand te kunnen vinden die ‘beter’ is of omdat ze denken dat ze hun relatie problemen de rug toe kunnen keren door weg te gaan.

Er kan nooit één persoon verantwoordelijk zijn voor het beëindigen van een relatie. Je hebt er beiden in toegestemd om de relatie aan te gaan, daarom moet je ook samen besluiten die te beëindigen en de relatie los te laten.

Iedere liefdesgeschiedenis heeft drie versies: de jouwe, die van je partner en dat wat er echt is gebeurd. Zorg ervoor dat jullie beiden de situatie begrijpen en accepteren.

Relatie problemen voorkomen in de toekomst

Als je de les niet leert die deze problematische relatie voor je heeft, zul je weer iemand tegen komen die je met dezelfde problemen zal confronteren. Weinig mensen beseffen dat ze pas de goede partner tegen komen als ze hun eigen aandeel kunnen zien in de problemen die zich nu voordoen. Dat geeft een heel ander toekomstbeeld zoals ik al schreef in het bericht Opnieuw beginnen met een nieuwe partner.

Zelfs al is het waarschijnlijk het laatste en moedigste ding dat je doet, zorg ervoor dat je de relatie beëindigt in een persoonlijk gesprek met je partner.

Je zult het niet leuk vinden, maar op termijn doe je jullie beiden hiermee een plezier. Laat je partner dezelfde les niet nogmaals leren van iemand anders. Ongeacht de problemen in jullie relatie, niemand verdient dat.

Beëindig een relatie om de goede redenen, geef niet de schuld aan je partner van het mislukken van de relatie. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor het besluit. Dan is het veel makkelijker om je relatie en je ex los te laten en op deze manier kunnen jullie beiden makkelijker verder.

Je relatie loslaten op deze manier is een goed einde, waardoor in de toekomst een goed begin met een ander mogelijk wordt.

Lees dit ook eens

Een Relatie Zoeken of Vinden Wat doen we als we een relatie zoeken ? Je ziet het vaak staan in contactadvertenties: relatie gezocht, zoek relatie. Wat bedoelen we en wat doen we d...
40 Plus Relatie Aangaan >> Let Hier Op! Als je boven de 40 bent en weer single, kan het vinden van een nieuwe partner een onmogelijke opdracht lijken. Maar er is goed nieuws, een 40 plus rel...
Een Onmogelijke Liefde Loslaten – Een Paar T... Het is moeilijk, een onmogelijke liefde loslaten. Je verstand zegt dat je dit moet doen maar je gevoel zegt iets heel anders. Zolang die twee niet op ...
Is Een Rebound Relatie Goed? Voor ik in ga op de vraag of een rebound relatie goed is, eerst maar eens vertellen wat het is. Niet? Letterlijk vertaald betekent rebound  "terugspr...

2 gedachten over “Een Relatie Loslaten, Hoe Doe Je Dat?”

 1. Beste Marjolein, Ik lees veel van je artikelen die mij veel inzichten geven. Dank hiervoor! Onder andere de bovenstaande heeft op het moment mijn interesse, omdat ik uit alle macht probeer mijn ex-relatie los te laten. In dit artikel geef je aan dat er samen over gesproken moet worden, wat de relatie niet meer liet werken. In mijn geval heb ik alleen te horen gekregen dat het gevoel op is. En daar moest ik het mee doen. Ik heb naar antwoorden gezocht, maar kreeg deze nooit. Nu na een enkele maanden wil ze graag vrienden blijven en er nog eens rustig over praten. Aangezien ik nog zielsveel van haar houd en verliefd ben op haar ( relatie van 6,5 jaar ), kan ik hier niet mee omgaan. Ik heb haar een brief geschreven met mijn beleving èn gevoel van onze relatie en waarbij ik mijn fouten, die ik heb ontdekt, heb toegegeven. Fouten die zij ook gemaakt heeft, maar overkomelijk zijn volgens mijn beleving. Je hebt het mooi omschreven in http://www.wareliefdevinden.nl/217/mannen-en-een-relatie-wat-hij-je-niet-vertelt/
  Als laatste heb ik haar in de brief gevraagd mij niet meer te contacten en dat vriendschap geen optie is. Omdat ook niets van haar ontwikkelingen wil horen of zien. Ik hou daar nu aan vast, ondanks dat ze contact zocht. Maar ik merkte dat dat alleen was om nog wat spulletjes terug te krijgen, dus dat zegt ook genoeg over hoe ze tegenover alles staat.
  Maar ondanks dit alles blijft het knap lastig om het los te laten en voelt het als of er nooit meer zo’n gevoel van liefde terug zal komen bij mij. Ik vind haar een toppertje en ik ben dat ook, maar ik ben tot op het bot geraakt in mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen en dat is het ergste wat je iemand aan kan doen, heb ik nu ervaren.
  Wat ik inderdaad ook merk is dat je dingen mee neemt in het ontmoeten van andere vrouwen. Je kan je niet geven zoals het moet. Dus kijk ik naar jouw tips zoals, het zo snel mogelijk vergeten van je ex en inbeelden dat de relatie eigenlijk niets voorstelde.
  Want zo heeft zij het ook gezien, anders vecht je er samen voor om uit een dip te komen, zodat de relatie op een hoger niveau kan komen. Daarnaast veel afleiding zoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan overigens…

  • Hoi Mart, dank je wel voor je interesse en ik ben blij dat mijn artikelen je een beetje helpen. Dit is een verdrietige situatie voor je en je hebt er goed aan gedaan het contact helemaal te verbreken. Nu dat gevoel nog kwijt en dat is niet makkelijk. Ik weet wel iemand die gespecialiseerd is in het verwerken van liefdesverdriet, misschien heb je daar iets aan en duurt dat pijnlijke gevoel niet eindeloos. Uiteindelijk wil je vrij van je verleden weer een nieuwe toekomst hebben, toch?

Reacties zijn gesloten.