Einde Relatie – 3 Redenen Waarom Hij Weggaat

Einde relatieIs het einde relatie? Waarom maken mannen een einde aan hun relatie, waarom gaat hij weg? Hieronder vind je de drie belangrijkste redenen hiervoor.

Denk eens terug aan je vorige relaties. Heb je je ooit afgevraagd waarom ze niet werkten, terwijl jullie toch verliefd waren of van elkaar hielden? Hier gaan we:

1. Einde relatie – hij is bang voor je

Ben je nu verbaasd?

Ja, het komt vaak voor dat mannen bang zijn voor een vrouw. Ze kunnen zo verliefd zijn dat ze bang worden om afgewezen te worden als je hem beter leert kennen. Of ze hebben in een relatie het gevoel dat ze nooit iets goed kunnen doen. Ze weten niet meer hoe ze hiermee om moeten gaan en daardoor ook niet hoe ze met jou om moeten gaan.

Wat kun jij eraan doen?

Blijf tijd met hem doorbrengen. Laat hem zien, maar zeg het niet, dat hij je in vertrouwen kan nemen, hoe raar of persoonlijk de dingen die hij vertelt ook zijn. Het eerste dat belangrijk is, is dat hij zich bij jou op zijn gemak voelt. Dus het eerste waar je voor moet zorgen is een ongedwongen sfeer als je met hem praat.

2. Einde Relatie – je bent te afhankelijk van hem

De tweede reden waarom mannen een einde aan een relatie maken is omdat hun vriendin of vrouw te afhankelijk is van hem. Zij maken hem verantwoordelijk voor hun geluk. De druk om de relatie in stand te houden wordt dan te groot voor hem en hij begint naar een oplossing te zoeken om hier onder uit te komen.

Dus leer op je eigen benen te staan en zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen geluk. Hoe makkelijker de relatie zich ontwikkelt, hoe makkelijker het voor hem is. Ga je eigen gang en de kans is groot dat hij zal blijven.

3. Einde Relatie – Hij is niet toe aan de verantwoordelijkheid

Helaas zijn er veel mannen die niet in staat zijn de verantwoordelijkheid voor een serieuze relatie te dragen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.

Soms vinden ze het veel te fijn om single te zijn;
Soms zijn het gewoonweg botteriken, players;
En soms zijn ze nog niet hersteld van een vorige relatie.

De eerste twee kun je beter mijden. Heb je de indruk dat het niet goed zit, vraag hem, en mensen die hem langer kennen, naar zijn relatieverleden. Dat levert heel veel informatie op!

Heb je te maken met iemand die zijn vorige relatie nog moet verwerken, dan is hij nog niet in staat om de verantwoordelijkheid voor de relatie met jou te dragen. Zeg hem dat je hem niet in de weg wil zitten bij het verwerken van zijn gevoelens. Zeg hem ook dat je er voor hem bent, als dat nodig is. Laat hem verder met rust.

Dan weet hij wat jij wilt en dat je zijn problemen niet tegen hem zult gebruiken. Daarmee vergroot je de kans dat hij de relatie met jou voortzet als hij daaraan toe is.

Misschien kun je er nog iets aan doen, is het nog geen einde relatie.

Voor je gaat zou je me blij maken om dit artikel te delen of een reactie achter te laten. Of schrijf je in voor het gratis e-book.

Ex terug banner

Lees dit ook eens

Kan Dat: Een Platonische Relatie? In een platonische relatie is er wel sprake van liefde, maar de partners hebben geen seks. Het gaat over een liefde die niet in lichamelijke zin geco...
Een relatie zoeken en angst We kunnen een relatie zoeken terwijl we daar eigenlijk bang voor zijn. Alleen weten we dat niet. Totdat we dat bange plekje in onszelf een klein beet...
Een Symbiotische Relatie Sluit Anderen Uit Zolang je een symbiotische relatie hebt, bestaat er niemand op de wereld behalve jullie tweeën. Het is een fase in de ontwikkeling van een relatie. Je...
Kun Je Relatie Patronen Doorbreken? Relatie patronen doorbreken kan onmogelijk lijken. Misschien heb je er al jaren aan gewerkt om je relatie patronen te doorbreken en gepoogd je gedacht...