Emotioneel Onbereikbare Mannen – Zo Herken Je Ze

Emotioneel onbereikbare mannenHet herkennen van emotioneel onbereikbare mannen, is niet zo moeilijk. Vorige keer stelde ik een aantal vragen over het emotioneel beschikbaar zijn van jezelf, nu gaat het over anderen. Hij is charmant en lijkt perfect…

Hoewel het moeilijk te geloven is dat jouw prins op het witte paard niet de perfecte droompartner is, lijkt er toch iets te zijn dat niet helemaal klopt en je niet lekker zit. Wil je weten wat het is? Hieronder staan 10 signalen dat hij emotioneel onbereikbaar is.

Zo herken je emotioneel onbereikbare mannen

1. Smoezen om niet af te spreken
2. Je kunt hem fysiek niet bereiken
3. Hij is mysterieus
4. Hij wil de controle houden
5. Hij wil niets serieus vastleggen
6. In ieder stadje een schatje
7. Hij wil niet praten
8. Niet knuffelen na de seks
9. Zijn vrienden?
10. Hij laat niets meer horen

1. Smoezen om niet af te spreken

Smoezen om niet af te spreken, het is een betrouwbaar teken dat je met een emotioneel onbereikbare man te maken hebt. Overigens hebben ze voor alles een smoes klaar. Hij heeft altijd een rechtvaardiging waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet,  speciaal als het gaat om iets dat zelfs maar in de buurt komt van intimiteit, zoals bijvoorbeeld samen gezien worden.  “Het is niet het goede moment” of  “het is erg moeilijk op het moment”of “ik heeft het erg druk” zijn voorbeelden van smoezen die zoal gemaakt worden. Hij blijft wel doorgaan met contact zoeken want “dat voelt zo goed”. Maar hij laat je niet toe in zijn leven.

2. Je kunt hem fysiek niet bereiken

Emotioneel onbereikbare mannen zijn ook vaak fysiek onbereikbaar. Je spreekt vaker tegen zijn voicemail dan tegen hemzelf. En als je hem sms’t, krijg je pas uren of dagen later antwoord, als hij al antwoord geeft. Als het erop lijkt dat je hem nooit te pakken krijgt, is de kans groot dat je te maken hebt met Meneer Onbereikbaar. Je kunt geen hoogte van hem krijgen en hij verdwijnt soms dagen of maanden zonder enig ander argument dan dat het niet uitkwam of dat hij het druk had. Dit gedrag moet voor jou een signaal zijn dat je met deze man moet stoppen.

3. Hij is mysterieus

Ken je hem al een paar maanden en weet je nog steeds niet veel van hem? Hij is en blijft mysterieus? Niets vertellen over de dingen die zich afspelen in zijn leven –  zoals bijvoorbeeld dat zijn zus een baby heeft gekregen – betekent dat hij niet geïnteresseerd is in een toekomst met jou.  Dat geldt zeker als hij nooit in het algemeen iets vertelt over zijn toekomstplannen en geldt des te meer als hij niet geïnteresseerd is in jouw leven. Als dit je bekend voorkomt, zorg dan dat je bij hem uit de buurt blijft.

4. Hij wil de controle houden

Als jullie afspreken is dat meestal op zijn voorwaarden, hij beslist zodat zijn plannen niet verstoord worden. En het is meestal alleen om zijn primaire behoeften te vervullen. Hij zal achteraf met je praten en je knuffelen maar dat is alleen om ervoor te zorgen dat hij weer contact met je kan zoeken en je op kan roepen als een call girl. Als hij de toon zet en het tempo bepaalt van de relatie en niet te snel wil gaan, heb je te maken met een emotioneel onbereikbare man.

5. Hij wil niets serieus vastleggen

Emotioneel onbereikbare mannen zullen je nooit een duidelijk antwoord geven, op geen enkele vraag. Hij wil niets serieus vastleggen. Als je met hem wilt praten over de gang van zaken, raakt hij geïrriteerd of erger, hij gaat weg en laat je achter met meer vragen dan antwoorden. Hij heeft de neiging om in plaats van ja of nee, “misschien” of “daar hebben we het nog wel eens over” te antwoorden. Je weet nooit waar je aan toe bent. Hij zegt ervan te houden in het moment te leven en noemt dat spontaniteit.

6. In ieder stadje een schatje

Een zeker teken dat je met een emotioneel onbereikbare man te maken hebt, is dat jij niet de enige vrouw in zijn leven bent. Emotioneel onbereikbare mannen hebben vaak met meerdere vrouwen tegelijk relaties of zijn getrouwd.

7. Hij wil niet praten

Vaak gebruiken emotioneel onbereikbare mannen e-mail en social media om contact met je te houden. Ze zullen je niet snel bellen. Hierdoor kan hij een elektronisch scherm tussen jou en andere vrouwen plaatsen. Als je meer van hem verneemt op deze manier dan dat je hem spreekt, weet je genoeg.

8. Niet knuffelen na de seks

Hoewel niet alle mannen knuffelen, verwacht je toch dat een man na de seks nog even blijft hangen. Als hij dat niet doet, is het echt tijd dat jij je afvraagt waarom je nog tijd aan deze man besteedt. Als hij meteen zijn telefoon pakt of vertrekt, lijkt de conclusie duidelijk.

9. Zijn vrienden?

Hoewel je al maanden met hem omgaat, ken je zijn vrienden nog steeds niet. Zijn vrienden zijn een mysterie voor je en jij bent ook een mysterie voor hen want ze weten niet eens van je bestaan. Mannen stellen het vaak nog even uit – dat voorstellen aan vrienden – maar als hij koste wat kost voorkomt dat je ze zult ontmoeten, is het zeker dat hij niet wil dat zij je zullen zien als iemand die belangrijk is in zijn leven.

10. Hij laat niets meer horen

Veel emotioneel onbereikbare mannen houden van de jacht. Als je niets meer van hem hoort als je je gevoelens geuit hebt of met hem naar bed bent geweest, moet je je zorgen gaan maken. De kans is groot dat hij emotioneel onbereikbaar is en hoopte dat jij daarmee akkoord zou gaan. Als je dat niet deed en hij laat niets meer van zich horen, moet jij hem loslaten.

Het kan tijd kosten om iemand te vinden die er voor je wil zijn maar dat is geen reden om met iemand om te blijven gaan die er niet voor je wil zijn. Als je ermee stopt om beschikbaar te zijn voor emotioneel onbereikbare mannen, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open met mannen die het wel zijn! Nu je de signalen kent, kun je betere keuzes maken.

En als je wilt weten hoe je de mannen kunt selecteren die er wel voor je willen zijn, lees dan Mannen en Relaties, hoe je zijn hart voor altijd wint.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Mannen en een Relatie: Wat Hij Je Niet Vertelt Hoe denken mannen? Mannen en een relatie, het is soms lastig. Ik heb dit geschreven voor vrouwen, maar als je een man bent kun je ook iets over jezelf...
7 Signalen Dat Hij Geen Goede Partner Is Hier zijn zeven signalen dat hij geen goede partner is en ook niet zal worden. Hij is gewoonweg niet geschikt voor een relatie. Ik schreef er ook al o...
Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen? Er zijn veel vrouwen die willen weten hoe ze verliefdheid bij mannen herkennen kunnen. Waarschijnlijk willen ze zekerheid hebben of ze een kans maken ...
Als Mannen Afstand Nemen Voor veel vrouwen houdt het niet op als een man zegt dat hij nog niet aan een vaste relatie toe is. Hoe komt dat? Als mannen afstand nemen, luisteren ...

11 gedachten over “Emotioneel Onbereikbare Mannen – Zo Herken Je Ze”

 1. Ik heb een collega die ik erg leuk vind. Hij is een vrij gesloten persoon, legt met weinig mensen contact. Wij hebben samen al menig uurtje doorgebracht met elkaar en veel gesproken. Hij vertelt wel hoe hij ergens over denkt maar geeft weinig van zichzelf bloot, beetje bij beetje maar heel langzaam. De ene keer is hij blij als hij me ziet, de andere keer afstandelijk, dan flirt hij weer met me, om zich vervolgens weer terug te trekken. Het voelt alsof hij wel gevoelens voor me heeft, maar daar niet aan toe wil geven. Nu vraag ik me af: Vergis ik me? Maak ik mezelf wijs dat hij me wel ziet zitten? Heeft hij tijd nodig? Is hij emotioneel onbereikbaar?
  Mijn deel in dit verhaal is dat ik me nogal opgedrongen heb, hij heeft dit ook tegen mij gezegd, letterlijk: jij geeft de ander niet genoeg ruimte om spontaan te reageren. En daar heeft hij gelijk in. Kan ik dit zien als een teken dat hij het goed met me voorheeft?
  Ik heb er moeite mee om te geloven dat hij me leuk vindt, door weinig zelfvertrouwen en laag zelfbeeld. Daar komt mijn twijfel vandaan. Is hij echt niet bereikbaar of kan ik het niet geloven dat hij me leuk vind?
  Als ik hem een berichtje stuur dan reageert hij grotendeels van de tijd meteen. Eerlijk gezegd komt het meest initiatief wel van mijn kant. Weinig komt er van hem, maar dat kan ook eigenlijk niet, want ik laat daar inderdaad weinig ruimte toe. Door zijn wisselende gedrag wordt ik nog onzekerder en ga op zoek naar bevestiging, die ik natuurlijk niet krijg op deze manier. Is hij onzeker? verlegen? of echt emotioneel onbereikbaar?
  Alvast bedankt voor de reactie, ik weet echt even niet meer hoe ik hier mee om moet gaan.
  Groetjes Angelique

  • Angelique, je bent veel te veel met hem bezig. Wat hij denkt, wat hij voelt, enz. Er is helemaal niets met hem aan de hand. Zoals je nu bezig bent, jaag je mannen alleen maar bij je weg. Ik raad je aan om meer met jezelf en je eigen leven bezig te zijn. Geef een ander de ruimte om op zijn manier met je om te gaan. Doet hij dat niet, dat is ok, dan is hij onvoldoende in je geïnteresseerd. Doet hij dat wel, verwacht er niet meteen van alles van. Geef een ander de tijd en de ruimte en leef ondertussen je eigen leven.

 2. Prettig om dit artikel te lezen. Ik had even de bevestiging nodig dat de man die ik 4 maanden geleden heb leren kennen een emotioneel onbereikbare man is.
  Ik stop direct met hem!

 3. Heb angst voor mannen ontwikkeld. De mate waarin ze vele vrouwen aan het lijntje houden en misbruiken geeft me weinig hoop dat er nog goede mannen bestaan. Getrouwde mannen zijn vaak ook niet trouw.

  • Daarom is het ook heel belangrijk dat je niet te snel verliefd wordt en eerst iemand goed leert kennen Janine. Daarbij je eigen grenzen kennen: waar wordt jij blij van en waarvan niet? Dat laatste niet tolereren!

 4. ” Hierdoor kan hij een elektronisch scherm tussen jou en andere vrouwen plaatsen.” hoe word dit bedoeld??

  • Dit is wat er bedoeld wordt Sima: als je alleen via social media of e-mail contact hebt, doe je dat via een elektronisch scherm zoals een smartphone of een computer. Je spreekt en ziet elkaar dus niet in een persoonlijke ontmoeting.

 5. Emotioneel onbereikbare man ja…
  herken veel maar ppfff loslaten is zo moeilijk, hoe?

  • Hoe Eva? Het kost moeite ja, er staat het een en ander over op dit blog. Zoals bijvoorbeeld .

Reacties zijn gesloten.