Emotioneel Onbeschikbare Mannen – Val Jij Daar Op?

Emotioneel onbeschikbare mannenWat betekent emotioneel onbeschikbaar? Het betekent niet dat ze hun gevoelens niet kunnen uiten; het betekent wel dat het ze niet kan schelen of dat ze de emoties die anderen in hun dagelijks leven hebben, simpelweg niet ervaren. Emotioneel onbeschikbare mannen zijn minder gevoelig voor gevoelens zoals woede, liefde, compassie, verdriet en zorgen  dan andere, normale mensen.

Ga jij om met emotioneel onbeschikbare mannen?

Hieronder staan een aantal gedragskenmerken van emotioneel onbeschikbare mannen. Dit gedrag kan je waarschuwen dat je te maken hebt met een emotioneel onbeschikbare man.

1. Weigert gesprek

Hoewel niet iedereen een makkelijke prater is, is het makkelijk om te merken of iemand niet wil praten over belangrijke onderwerpen. Een emotioneel onbeschikbare man zal weigeren om een gesprek van hart tot hart te hebben, als er iets moois gebeurt of als er iets fout gaat of zelf als je het samen fijn hebt.

Een van hart tot hart gesprek betekent niet een gesprek met kleffe gevoelens, integendeel, het betekent dat je elkaar beter leert kennen ook als het over voetbal gaat. Verbondenheid is belangrijk en als hij weigert om een intiem aspect van zijn leven met jou te delen, kun je zeggen dat hij emotioneel onbeschikbaar is.

2. Ze hebben een passief agressief karakter

passieve agressie is niet iets om blij mee te zijn. Het kan je dag bederven en je humeur kan erdoor omslaan van heel goed tot slecht. Als iemand een passief agressieve persoonlijkheid heeft, neigt die ernaar om te vluchten voor problemen en er op een goede manier mee om te gaan. Zulke mannen zullen ertoe neigen om zich niet  aan afspraken te houden en je kunt nooit echt op ze bouwen en vertrouwen.

3 Ze hebben bepaalde verslavingen

Of het nu een drugsverslaving, cafeïneverslaving of alcoholverslaving is, het betekent dat de man in kwestie geobsedeerd is door zijn verslaving. Dat kan ook werk, eten, porno, sport of iets dergelijks zijn. Hoewel het prima is om ergens gepassioneerd over te zijn, volledig gefixeerd zijn op één ding zorgt voor afstand in een relatie.

4 Vreemd gaan

Dit is waarschijnlijk het grootste signaal in welke relatie dan ook. Als je ontdekt dat je man geïnteresseerd is in een andere vrouw, neigt hij ertoe emotioneel onbeschikbaar te zijn voor jou. Als hij investeert in een andere vrouw of in een andere relatie zal hij waarschijnlijk geen aandacht, liefde of zorgzaamheid over hebben voor jou.

5 Hij vertelt leugens

Emotioneel onbeschikbare mannen neigen ertoe leugens te vertellen omdat ze geen verantwoording af willen leggen.

6 Hij weigert conflicten aan te gaan met jou

Emotioneel onbeschikbare mannen weigeren om ruzie met je te maken als je het over iets hebt waar ze niet bij betrokken willen raken. Weigeren om ruzie te maken kan een signaal zijn dat hij zijn emoties afgesloten heeft, tegen je schreeuwen kan betekenen dat hij niet met zijn emoties om kan gaan.

7 Hij neemt eenzijdig beslissingen

Emotioneel onbeschikbare mannen nemen eenzijdig beslissingen. Ze nemen beslissingen die jullie beiden aangaan zonder jouw mening te vragen.

Als je omgaat met zo’n emotioneel onbeschikbare man, is het niet aan te raden om nog langer intiem met hem te zijn. Het is om te voorkomen dat je weer op zo’n man valt. Je kunt echte relaties ontwikkelen.

Ben JIJ een emotioneel onbeschikbare man?

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, schrijf je in voor de gratis cursus of laat een reactie achter. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Aantrekkingskracht Creëren Als Man Aantrekkingskracht creëren als man vraagt om een aantal vaardigheden. Mannen denken dat als ze goed genoeg zijn met vrouwen of de goede vrouw tegen...
Aandacht Van Een Man Vasthouden Mannen houden van vrouwen die volledig zichzelf zijn. Over het algemeen genomen natuurlijk, er zijn altijd uitzonderingen. Door authentiek en eerlijk ...
Hoe Kun Je Emotionele Afhankelijkheid Loslaten? Heb jij last van emotionele afhankelijkheid? Misschien weet je het zelf niet en misschien ook wel. Het komt vaak voor in relaties. Emotionele afhankel...
Mannen Tijdens De Fasen Van Een Relatie Relaties kennen een aantal fasen. Zo heb je de fasen van een beginnende relatie en de 7 fasen van een duurzame relatie. Nu gaat het over mannen tijden...

Een reactie plaatsen