Emotioneel Onbeschikbare Mannen – Val Jij Daar Op?

Emotioneel onbeschikbare mannenWat betekent emotioneel onbeschikbaar? Het betekent niet dat ze hun gevoelens niet kunnen uiten; het betekent wel dat het ze niet kan schelen of dat ze de emoties die anderen in hun dagelijks leven hebben, simpelweg niet ervaren. Emotioneel onbeschikbare mannen zijn minder gevoelig voor gevoelens zoals woede, liefde, compassie, verdriet en zorgen  dan andere, normale mensen.

Ga jij om met emotioneel onbeschikbare mannen?

Hieronder staan een aantal gedragskenmerken van emotioneel onbeschikbare mannen. Dit gedrag kan je waarschuwen dat je te maken hebt met een emotioneel onbeschikbare man.

1. Weigert gesprek

Hoewel niet iedereen een makkelijke prater is, is het makkelijk om te merken of iemand niet wil praten over belangrijke onderwerpen. Een emotioneel onbeschikbare man zal weigeren om een gesprek van hart tot hart te hebben, als er iets moois gebeurt of als er iets fout gaat of zelf als je het samen fijn hebt.

Een van hart tot hart gesprek betekent niet een gesprek met kleffe gevoelens, integendeel, het betekent dat je elkaar beter leert kennen ook als het over voetbal gaat. Verbondenheid is belangrijk en als hij weigert om een intiem aspect van zijn leven met jou te delen, kun je zeggen dat hij emotioneel onbeschikbaar is.

2. Ze hebben een passief agressief karakter

passieve agressie is niet iets om blij mee te zijn. Het kan je dag bederven en je humeur kan erdoor omslaan van heel goed tot slecht. Als iemand een passief agressieve persoonlijkheid heeft, neigt die ernaar om te vluchten voor problemen en er op een goede manier mee om te gaan. Zulke mannen zullen ertoe neigen om zich niet  aan afspraken te houden en je kunt nooit echt op ze bouwen en vertrouwen.

3 Ze hebben bepaalde verslavingen

Of het nu een drugsverslaving, cafeïneverslaving of alcoholverslaving is, het betekent dat de man in kwestie geobsedeerd is door zijn verslaving. Dat kan ook werk, eten, porno, sport of iets dergelijks zijn. Hoewel het prima is om ergens gepassioneerd over te zijn, volledig gefixeerd zijn op één ding zorgt voor afstand in een relatie.

4 Vreemd gaan

Dit is waarschijnlijk het grootste signaal in welke relatie dan ook. Als je ontdekt dat je man geïnteresseerd is in een andere vrouw, neigt hij ertoe emotioneel onbeschikbaar te zijn voor jou. Als hij investeert in een andere vrouw of in een andere relatie zal hij waarschijnlijk geen aandacht, liefde of zorgzaamheid over hebben voor jou.

5 Hij vertelt leugens

Emotioneel onbeschikbare mannen neigen ertoe leugens te vertellen omdat ze geen verantwoording af willen leggen.

6 Hij weigert conflicten aan te gaan met jou

Emotioneel onbeschikbare mannen weigeren om ruzie met je te maken als je het over iets hebt waar ze niet bij betrokken willen raken. Weigeren om ruzie te maken kan een signaal zijn dat hij zijn emoties afgesloten heeft, tegen je schreeuwen kan betekenen dat hij niet met zijn emoties om kan gaan.

7 Hij neemt eenzijdig beslissingen

Emotioneel onbeschikbare mannen nemen eenzijdig beslissingen. Ze nemen beslissingen die jullie beiden aangaan zonder jouw mening te vragen.

Als je omgaat met zo’n emotioneel onbeschikbare man, is het niet aan te raden om nog langer intiem met hem te zijn. Het is om te voorkomen dat je weer op zo’n man valt. Je kunt echte relaties ontwikkelen.

Ben JIJ een emotioneel onbeschikbare man?

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, schrijf je in voor het gratis e-book of laat een reactie achter. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Verlangen Naar Liefde Als je verlangens hebt, kunnen die een eigen leven gaan leiden. Je denkt er vaak aan, je fantaseert erover en als je in gedachten niet bezig bent met ...
Hoe Mannen Verleiden Averechts Kan Werken Hoe mannen verleiden averechts kan werken, heb je waarschijnlijk al wel eens meegemaakt. Tenminste als je meer wilt dan een avontuurtje. Het kan een ...
Ben Jij De Vrouw Die Hij Wil? Wanneer ben jij de vrouw die hij wil? Een man weet niet wat hij wil, vaak door jouw gedrag. Hij wil jou als je nergens op uit bent. Als je hem niet no...
Mannen en een Relatie: Wat Hij Je Niet Vertelt Hoe denken mannen? Mannen en een relatie, het is soms lastig. Ik heb dit geschreven voor vrouwen, maar als je een man bent kun je ook iets over jezelf...