Fluwelen Handschoenen Aanpak – Jouw Manier?

Fluwelen handschoenen aanpakDraag jij fluwelen handschoentjes? Maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, draag jij ze? Als dat zo is heb je er moeite mee om eerlijk te zijn, draai je om de hete brei heen, krijgen mensen geen hoogte van je. Je weet niet goed hoe je moet zeggen wat je echt vindt. Je ziet, de fluwelen handschoenen aanpak, daar heeft niemand baat bij.

Want wat levert dat op? Onduidelijkheden. Op verschillende manieren:

Mensen weten niet wat ze aan je hebben
Je zegt geen ja en ook geen nee. Je denkt er nog wel eens over. Leuk plan, misschien kom ik er op terug. Dat is een mogelijkheid. Enzovoort. Je maakt niets concreet.

Je laat niet zien wie je bent
Als anderen een bepaalde mening hebben die niet aansluit bij de jouwe, zeg je niets of je praat toch met de anderen mee. Je zegt niet dat jij daar anders over denkt of als mensen iets gek vinden zeg je niet dat jij dat ook doet.

Je wilt graag aardig gevonden worden
Je wilt graag aardig gevonden worden. Daarom praat je met iedereen mee of ben je heel voorzichtig als je iemand iets moet vertellen wat niet zo leuk is omdat je bang bent dat het verkeerd opgevat zal worden. Je wilt het iedereen naar de zin maken.

Je bent bang om afgewezen te worden
Afwijzing vat je altijd heel persoonlijk op. Als iemand jou afwijst, denk je dat jij niets waard bent. Dat gebeurt omdat jij anderen als meer of beter beschouwd dan jezelf.

Zonder fluwelen handschoenen aanpak

Betekent dit nu dat je altijd bot moet zijn en mensen direct de waarheid in het gezicht moet slingeren?

Soms wel! En vaak ook niet. In ieder geval heeft het geen enkele zijn om om de hete brei heen te draaien of weg te lopen als het moeilijk wordt.

Wel als het nodig is om mensen wakker te schudden. Niemand vindt het leuk als de wekker gaat, dus verwacht geen complimenten.

Niet als je merkt dat een ander daar nog niet aan toe is, langzaam gewekt moet worden, stapje voor stapje.

Maar laat jezelf wel altijd zien, laat weten waar je staat. Dan ontstaan er geen misverstanden.

Mensen kwijtraken
Realiseer je ook dat je mensen kwijt zult raken als je bereid bent om eerlijk te zijn. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, dat is onmogelijk. Als je de fluwelen handschoenen aanpak loslaat, raak je de mensen kwijt die niet bij je horen en alleen maar energie kosten in plaats dat je er energie van krijgt. Maak je geen zorgen, er komen ook altijd mensen bij die wel bij je horen

Ik sta in ieder geval hier, zo denk ik over relaties: als je het niet alleen kunt kun je het ook niet met een ander. Als je niet van jezelf kunt houden, kun je ook niet van een ander houden. Als je niet naar jezelf wilt kijken, geef je anderen de schuld. Als je een fijne relatie wilt, zorg dan voor een fijne relatie met jezelf.

Van mij krijg je geen fluwelen handschoenen aanpak, ik zeg duidelijk waar het op staat maar wel zo dat je daar in je eigen tempo aan kunt wennen. Je zult het zelf moeten doen, ik kan het niet voor je doen, het is jouw leven. Dus kies maar: doormodderen of aanpakken.

Lees dit ook eens

Is Liefde Voor Jezelf, Liefde Voor Je Omgeving? Als je liefde voor jezelf hebt, zorg je goed voor jezelf. Daarna kun je pas goed zorgen voor je omgeving. Maar als je dat nu eens tegelijk kon doen? A...
Werken Aan Jezelf >> Zo Krijg Je Een Relatie Is werken aan jezelf echt nodig als je single bent en toe aan een relatie? Ik heb 3 belangrijke vragen voor je: 1. Hoe lang ben je bereid om te wac...
Ken Jezelf Als Partner En Waarom Dat Belangrijk Is In een relatie is er altijd een wisselwerking tussen de twee partners. Je reageert op elkaar en beïnvloedt elkaar. Hoe beter jij jezelf kent, hoe snel...
Leren Van Jezelf Te Houden Het kan een traag en moeizaam proces zijn, leren van jezelf te houden. Meestal moet je jaren en jaren van zelftwijfel en hekel aan jezelf laten gaan. ...