Fysieke Aantrekkingskracht – deel 2

Fysieke aantrekkingskrachtDe wet aantrekking speelt ook bij het vinden van ware liefde een belangrijke rol. En fysieke aantrekkingskracht is hier een onderdeel van.

In het eerste deel van deze serie Ware Liefde Vinden, heb ik al aangegeven dat er meer is. Fysieke aantrekking is namelijk niet alleen gebaseerd op hoe we er uit zien maar ook op de emotionele aantrekkingskracht die we voelen. Aantrekkingskracht in de liefde heeft dus veel meer nodig dan alleen de lichamelijke.

Je zult vast wel eens een mooie, goed gebouwde man of vrouw gezien hebben die ook nog goed gekleed ging en toch direct  gedacht hebben: “Nee, mijn type niet”.

Het kan zijn dat je alles wat hieronder staat, volstrekt vanzelfsprekend vindt. Lees het toch maar, voor de zekerheid.

In dit deel van de serie zal ik het, zoals gezegd, hebben over het verbeteren van je fysieke aantrekkingskracht. Er zijn drie dingen die hierbij belangrijk zijn:

 1. De verzorging van je lichaam;
 2. Je houding;
 3. Je kleding, haar en eventueel make-up.

Alles begint met een goede verzorging van je lichaam. Kijk eens in de spiegel. Vind jij jezelf aantrekkelijk? Als je tevreden bent, prima, geef jezelf maar een schouderklopje. Zo niet, accepteer dan dat je niet tevreden bent. Accepteren is niet hetzelfde als goedkeuren, het is erkennen dat je niet tevreden bent en pas als je dat kunt, ben je ook in staat het te aanvaarden of er iets aan te doen. Je hoeft niet mooi te zijn maar wel goed verzorgd.

De vraag is waarom je niet tevreden bent. Als jij jezelf niet aantrekkelijk vindt, hoe kun je dan geloven dat anderen je wel aantrekkelijk vinden? Hieronder volgen tips om beter in je vel te zitten:

1. De verzorging van je lichaam

 • Zorg voor een goede hygiëne, van je kruin tot je tenen. Gebruik goede verzorgingsproducten, verwen jezelf. Ga ook eens naar de sauna of neem een zonnebankkuurtje.
 • Eet gezond, dat wil zeggen zorg dat je voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgt. Eet voldoende fruit en groente en drink voldoende water en vruchtensap. Je krijgt meer energie en je huid en haar knappen er geweldig van op en dat verhoogt je fysieke aantrekkingskracht.
 • Beweeg genoeg. Beweging zorgt voor een goede doorbloeding van je lichaam en je huid ziet er direct beter uit. Bovendien voel je je veel fitter en energieker als je regelmatig beweegt. Dit is voor jezelf prettig maar het is ook zichtbaar voor anderen dat je goed in je vel zit. Beweging is bovendien het beste medicijn tegen negatieve gevoelens.

Ga een sport doen die je leuk vindt of neem een abonnement op de sportschool. Heb je hier de middelen niet voor maak  dan  regelmatig wandel- of fietstochten. Vind je het niet leuk om dat alleen te doen? Er zijn veel mogelijkheden om dit in georganiseerd verband te doen, je hoeft alleen maar te zoeken op internet naar organisaties die zulke activiteiten organiseren.

 • Is het nodig om af te vallen? Je hoeft er heus niet uit te zien als een fotomodel, slechts 10% van de mensen heeft zo’n figuur, dus vergelijk jezelf daar niet mee. En als je als man op zogenaamde Rubensvouwen valt of jij een Rubensvrouw bent en dat zo wil houden, sla dit stukje dan over.

Een normaal gezond gewicht vinden de meeste mensen het aantrekkelijkst. Als je (veel) te zwaar bent,  neem dan het besluit om af te vallen. Je lichamelijke aantrekkingskracht zal aanzienlijk verbeteren. Gezond eten en bewegen samen kunnen al veel doen in dat opzicht.

Als je deze tips opvolgt, is het best mogelijk dat de wet aantrekking zijn werk al gaat doen, je komt meer leuke mensen tegen als je initiatieven neemt en actief bent.

2. Je lichaamshouding bepaalt ook je fysieke aantrekkingskracht

Goed, je  bent nu aardig voor je lichaam. De volgende stap in het verhogen van je fysieke aantrekkingskracht is aandacht besteden aan je lichaamshouding.

Als je veel sport of anderszins beweegt, zal je houding ook verbeteren. Je spieren worden sterker en leniger en dat is te zien aan je houding en soepele manier van bewegen. Toch kun je er nog bewust op letten hoe je staat, loopt en beweegt. Mooi, ontspannen rechtop met opgeheven hoofd terwijl je voor je uit kijkt, dus niet naar de grond.

De houding van je lichaam zegt namelijk iets over hoe jij je voelt. Omgekeerd werkt het ook: als je een zelfbewuste, opgewekte houding aanneemt, ga je je vanzelf goed voelen. Het zal je niet verbazen dat dit ook van invloed is op je fysieke aantrekkingskracht.

3. Kleding, haar en eventueel make-up

“Kleren maken de man” is een bekend gezegde. Dat geldt ook voor vrouwen. We stellen onszelf regelmatig de vraag “Wat zal ik aantrekken?”. Dat bedoelen we letterlijk maar door de manier waarop je je kleedt, trek je ook bepaalde mensen aan.  Kledingstijl is een soort code die anderen laat weten: hier wil ik bij horen, zo sta ik in het leven, ik vind mezelf iets waard of juist niet.

Kijk dus weer een kritisch, dit maal naar de kleding die je hebt en die je graag draagt.

Passen de kleuren die je mooi vindt wel bij jou? Daarmee bedoel ik passen ze bij je haarkleur, de kleur van je huid en je ogen?

Passen de modellen die jouw voorkeur hebben bij het figuur dat je hebt, bij je bouw?  Of volg je klakkeloos de mode van het moment, of die nu wel of niet bij jou past.

Als je het je kunt permitteren, laat dan eens een kleur- en stijladvies doen. Mijn ervaring is dat dit heel leuk en verrassend kan zijn, met een veel betere ‘looks‘ als gevolg.

Dit geldt ook voor je haar en make-up. Laat je adviseren als je er zelf niet uitkomt en jij jezelf optimaal tot je recht wilt laten komen.

Als je goed voor jezelf zorgt, zal je fysieke aantrekkingskracht alleen maar toenemen. In het volgende deel van deze serie aandacht voor je emotionele gesteldheid die veel meer nog dan de uiterlijke verzorging ervoor zorgt dat de wet aantrekking zijn werk doet.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

De Goede Relatie Zoeken – deel 5 De goede relatie zoeken wordt makkelijker als we weten wat we willen. Wie vinden we aantrekkelijk als we op zoek zijn naar ware liefde? Over het algem...
De Wet Aantrekking: Je Soulmate en Ware Liefde Vi... De wet aantrekking werkt altijd, maar hoe maak je er gebruik van om je soulmate en ware liefde te vinden? Acht punten om je hierbij te helpen. Een so...
Hoe Blijf Ik Aantrekkelijk Voor Hem? Veel vrouwen rond de 40 vragen zich af hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven voor hun partner. Het is de leeftijd waarop veel mannen naar jongere vrouw...
Kun Je Relatie Patronen Doorbreken? Relatie patronen doorbreken kan onmogelijk lijken. Misschien heb je er al jaren aan gewerkt om je relatie patronen te doorbreken en gepoogd je gedacht...

3 gedachten over “Fysieke Aantrekkingskracht – deel 2”

 1. Dank u wel voor de mooie tips.
  Lief zijn voor jezelf.
  Je bent nooit te oud om nog bij te leren en te ontdekken.
  Thank you verry muchs Julia

 2. Hello !!

  Dankjewel voor deze site! Ik zie al maanden lang een leuke jongen maar was te onzeker om hem aan te spreken, nu weet ik dat ik aan mijn houding moet werken! Heel erg bedankt

Reacties zijn gesloten.