Geheimen Van Een Goede Relatie

Geheimen goede relatieNiets is fijner dan een mooie, vervullende relatie. De diepe betekenis, het begrip en de waardering dat dit soort relaties geeft, is geweldig. En, zoals veel mensen hebben ervaren, kan niets zoveel pijn doen als een verbroken relatie met iemand die je liefhebt. Wat zijn nu de geheimen van een goede relatie?

Gelukkig kun je zelf veel doen om de kans te vergroten om fantastische relaties te hebben – relaties die vervullend en opwindend zijn, vol van liefde en plezier. Tips voor een goede relatie, zodat je er zelf mee aan de slag kunt, nu of in de toekomst. Er zijn een aantal fundamenten die de meeste goede relaties gemeen hebben en de geheimen van een goede relatie ontdek je hieronder. Je kunt ze gebruiken om je relatie te verbeteren als je die hebt of als toets om te zien hoe iemand met je omgaat – en jij met de ander – als je begint met een nieuwe relatie.

De 8 geheimen van een goede relatie

Een goede relatie heeft een aantal kenmerken. Hier volgen de kenmerken van een goede relatie.

1. Liefde. Dit is afhankelijk van wat jij onder liefde verstaat. De meesten denken dat liefde een gevoel is. Maar het is meer. Natuurlijk, iemand graag mogen is een gevoel. Als je zegt dat je iemand aardig vindt, zeg je iets over je gevoel. Maar als je zegt dat je van iemand houdt, zeg je niet noodzakelijkerwijs iets over wat je voelt. Liefde gaat veel dieper.

2. Dienstbaarheid. Je kunt alles hebben wat je wilt, als je genoeg andere mensen helpt om te krijgen wat zij uit het leven willen halen. In het geval van een relatie betekent dit dat de partners elkaar steunen in het bereiken van hun levensdoelen.

3. Eerlijke communicatie. In iedere goede relatie communiceren de partners open en eerlijk. Communicatie is zo belangrijk omdat je hierdoor onder woorden kunt brengen wat er in je omgaat en het je in staat stelt om contact te maken en dit contact te verdiepen. Het stelt je in staat om een band op te bouwen. Goede communicatie doet wonderen.

4. Vriendelijkheid. Relaties werken betere als we vriendelijk zijn tegen elkaar. Vriendelijkheid kan de moeilijkheden die je soms hebt in je relaties verzachten. Door vriendelijk te zijn, is het makkelijker om een duurzame relatie op te bouwen en te houden. Niemand gaat graag om met een bars persoon. Hoe vriendelijker je bent, hoe meer mensen graag met je blijven omgaan. Dus wees opgewekt, glimlach, zeg vriendelijke dingen en behandel anderen ook altijd vriendelijk. Je zult zien dat je relatie(s) verbeteren.

5. Geduld. Doordat mensen zijn zoals ze zijn, zijn we voortdurend in de gelegenheid om geduld te oefenen. Mensen zijn niet perfect en stellen je daardoor teleur. En jij stelt anderen teleur. Terwijl jij probeert om meer geduld met anderen te hebben, heb jij hun geduld ook nodig.

Recent onderzoek liet zien dat huwelijken die door een crisis gingen er sterker uitkwamen. Zij die te snel opgeven omdat de ander niet perfect is, vergeten vaak dat de volgende partner ook niet perfect zal zijn. Je doet er dus goed aan om geduld te oefenen.

6. Trouw. Trouw is een afspraak die je in eerste instantie met jezelf maakt. Anders kun je die ook niet met een ander maken.  Helaas is trouw een element dat tegenwoordig in veel relaties ontbreekt. Ons consumentengedrag heeft dit tot op zekere hoogte veroorzaakt. Mensen houden niet langer vast aan een bepaald merk of product. Helaas is dat gedrag overgewaaid naar onze relaties.

Het is één ding om van wasmiddel te veranderen. Het is iets anders om steeds van partner te wisselen. Het is beter om trouw te blijven en met je relatie door te gaan. Hierdoor verdiept de relatie zich. het is een heerlijk en veilig gevoel om te weten een relatie te hebben met iemand die trouw aan je is en jij aan de ander, ook als dat soms moeilijk is.

7. Een gemeenschappelijk doel. Een van de geheimen van een goede relatie is het hebben van een gemeenschappelijk doel. Dit wordt in aanvang vaak over het hoofd gezien, maar voor de lange termijn is het cruciaal. Denk maar aan de vrienden die je door de jaren heen gemaakt hebt terwijl je met een gemeenschappelijk doel bezig was.

Misschien was het iemand op de sport- of hobbyclub, of in de kerk, op kantoor of wat dan ook waar je met mensen samen was die hetzelfde doel hadden. Samen werken en iets opbouwen, samen fouten maken en succes hebben – dat is waar relaties door ontstaan.

8. Plezier. In alle goede relatie hebben de partners plezier. Elkaar plagen en humor brengt plezier in een relatie en is belangrijk. Het wordt op den duur vaak vergeten. Het plezier dat je had in het begin van je relatie wordt vanzelfsprekend en je vergeet om nieuwe dingen te bedenken om weer plezier met elkaar te hebben. Creëer dus plezier in je relatie, het is iets dat je relatie bindt.

Alle acht geheimen van een goede relatie zijn ingrediënten voor een lange, duurzame relatie. Begin nu met het verbeteren van je relatie met wie dan ook.

Lees dit ook eens

Einde Relatie – 3 Redenen Waarom Hij Weggaat Is het einde relatie? Waarom maken mannen een einde aan hun relatie, waarom gaat hij weg? Hieronder vind je de drie belangrijkste redenen hiervoor. D...
Intimiteit In Een Relatie – 10 Manieren Om H... Misschien heb jij vroeger een ideaal beeld gehad van een ideale relatie: romantisch, kwetsbaar, voor altijd verbonden. Je bent bepaald niet de enige. ...
Een Relatie Loslaten, Hoe Doe Je Dat? Een relatie loslaten is het makkelijkst als je gezamenlijk dit besluit neemt. Je ex loslaten nadat jullie je relatie problemen onder ogen hebben gezie...
Ware Liefde Vinden – deel 1 Ware liefde onder de mistletoe? Het is een Engels gebruik om met Kerstmis een bosje mistletoe op te hangen in huis. Wie daaronder staat mag gekust wor...