Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen?

Geluk afhankelijk van anderen?In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man. Nu ga ik door met een aantal vragen die te maken hebben met geluk, emotionele aantrekkelijkheid en emotionele afhankelijkheid. Is jouw geluk afhankelijk van anderen?

Dit zijn de vragen:

  • Geluk niet laten afhangen van anderen – hoe doe je dat?
  • Hoe blijf je dicht bij jezelf en behoud je je emotionele aantrekkingskracht?
  • Hoe voorkom je sterke emotionele afhankelijkheid?

Geluk niet laten afhangen van anderen – hoe doe je dat?

Het lijkt erop dat de vraagsteller niet erg gelukkig is met zichzelf en haar leven en zichzelf niet waardeert. De bevestiging door een ander liefde waard te zijn, maakt dan gelukkig. Maar hoe lang blijft dat duren?

Om te beginnen is het moeilijk om te geloven dat een ander blij met je is als je niet blij bent met jezelf. En wat heb jij zelf ‘over’ om te geven, om de ander gelukkig te maken als je  niet gelukkig bent met jezelf? Een goede handleiding om onafhankelijk van anderen gelukkig te zijn vindt je hier.

Hoe blijf je dicht bij jezelf en behoud je je emotionele aantrekkingskracht?

alsof je als je dicht bij jezelf blijft, dat wil zeggen jij jezelf niet verliest, onaantrekkelijk zou zijn. Het tegendeel is waar! Emotioneel aantrekkelijk zijn betekent niet dat je emotioneel moet zijn of het altijd eens moet zijn met een ander.

Het betekent dat je eerlijk en oprecht en op een vriendelijke manier, laat merken wat je ergens van vindt.  Dat maakt je aantrekkelijk voor de juiste persoon. En zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, ben je dan ook dicht bij jezelf gebleven.

Hoe voorkom je sterke emotionele afhankelijkheid?

Het antwoord op deze vraag staat eigenlijk hierboven al. Je geluk afhankelijk van anderen maken maakt je kwetsbaar. Concreet betekent het dat je eigen leven leuk en vervullend is, ook zonder die ander. Je doet leuke dingen en hebt voldoende vrienden en vriendinnen en /of familie om mee om te gaan.

Van één persoon afhankelijk zijn om al je emotionele behoeften te vervullen is nooit goed. Je legt daarmee te veel druk op de ander en bovendien is niemand in staat om aan alle emotionele behoeften te voldoen. Zorg dus dat je gelukkig bent met jezelf. Je hebt je geluk zelf in de hand.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Hoe Krijg Je Geluk In De Liefde? Hoe kan de een geluk in de liefde hebben en de ander steeds weer niet? Vraag jij je dat ook wel eens af? Het lijkt zo oneerlijk! Wil jij graag meer g...
Positief Denken En Geluk Helpt positief denken om gelukkig te worden? Denken gelukkige mensen positief? Of moet jij niets hebben van zulke onzin? Lees toch maar verder. ...
Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden Weet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal p...
Geen Geluk In De Liefde? Denk jij dat je geen geluk in de liefde hebt? Herken je een van de volgende situaties? Je komt niemand tegen waar het mee klikt. Je ziet gewoonweg ni...