Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen?

Geluk afhankelijk van anderen?In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man

. Nu ga ik door met een aantal vragen die te maken hebben met geluk, emotionele aantrekkelijkheid en emotionele afhankelijkheid. Is jouw geluk afhankelijk van anderen?

Dit zijn de vragen:

  • Geluk niet laten afhangen van anderen – hoe doe je dat?
  • Hoe blijf je dicht bij jezelf en behoud je je emotionele aantrekkingskracht?
  • Hoe voorkom je sterke emotionele afhankelijkheid?

 

Geluk niet laten afhangen van anderen – hoe doe je dat?

Het lijkt erop dat de vraagsteller niet erg gelukkig is met zichzelf en haar leven en zichzelf niet waardeert. De bevestiging door een ander liefde waard te zijn, maakt dan gelukkig. Maar hoe lang blijft dat duren?

Om te beginnen is het moeilijk om te geloven dat een ander blij met je is als je niet blij bent met jezelf. En wat heb jij zelf ‘over’ om te geven, om de ander gelukkig te maken als je  niet gelukkig bent met jezelf? Een goede handleiding om onafhankelijk van anderen gelukkig te zijn vindt je hier.

Hoe blijf je dicht bij jezelf en behoud je je emotionele aantrekkingskracht?

alsof je als je dicht bij jezelf blijft, dat wil zeggen jij jezelf niet verliest, onaantrekkelijk zou zijn. Het tegendeel is waar! Emotioneel aantrekkelijk zijn betekent niet dat je emotioneel moet zijn of het altijd eens moet zijn met een ander.

Het betekent dat je eerlijk en oprecht en op een vriendelijke manier, laat merken wat je ergens van vindt.  Dat maakt je aantrekkelijk voor de juiste persoon. En zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, ben je dan ook dicht bij jezelf gebleven.

Hoe voorkom je sterke emotionele afhankelijkheid?

Het antwoord op deze vraag staat eigenlijk hierboven al. Je geluk afhankelijk van anderen maken maakt je kwetsbaar. Concreet betekent het dat je eigen leven leuk en vervullend is, ook zonder die ander. Je doet leuke dingen en hebt voldoende vrienden en vriendinnen en /of familie om mee om te gaan.

Van één persoon afhankelijk zijn om al je emotionele behoeften te vervullen is nooit goed. Je legt daarmee te veel druk op de ander en bovendien is niemand in staat om aan alle emotionele behoeften te voldoen. Zorg dus dat je gelukkig bent met jezelf. Je hebt je geluk zelf in de hand.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor de gratis cursus die voor je klaarstaat.

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.

Lees dit ook eens

Geluk en Liefde, Kenmerken van een Goede Relatie Wil jij geluk en liefde in een relatie? Ja natuurlijk, wie niet. Dan zijn er 3 hele belangrijke dingen die je moet weten en jezelf af moet vragen v...
Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden Weet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal p...
Hoe Krijg Je Geluk? Waarom is "Hoe krijg je geluk?" een goede vraag? Het betekent dat je de eerste stap gezet hebt om geluk in je leven toe te laten en het te krijgen. ...
Geluk Zit In Jezelf We willen allemaal gelukkig zijn maar ik heb slecht nieuws voor je. Geen enkele man heeft het vermogen om je gelukkig te maken tenzij je van binnen al...

Een reactie plaatsen

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.