Geluk en Liefde, Kenmerken van een Goede Relatie

Geluk en liefdeWil jij geluk en liefde in een relatie? Ja natuurlijk, wie niet.

Dan zijn er 3 hele belangrijke dingen die je moet weten en jezelf af moet vragen voordat je er zelfs maar over denkt om een relatie aan te gaan. Dat kan je een heleboel teleurstelling en verdriet besparen als je eenmaal die relatie hebt. Het zijn de kenmerken van een goede relatie.

Is jouw geliefde jou liefde en geluk, plezier en emotionele veiligheid verschuldigd?

Geluk is een emotionele staat waar je zelf voor kunt kiezen. Al je geluk en al je lijden wordt door jou zelf gecreëerd en komt niet van buiten op je af en wordt ook niet veroorzaakt door anderen.

Voor je een relatie aangaat, moet je jezelf deze vragen stellen:

“Weet ik echt hoe ik uit de buurt moet blijven van teleurstelling en angst?”

“Ben ik in staat mijzelf, de persoon die ik nu ben, terug te vinden als ik met deze relatie begin en een nieuwe manier van leven begin?”

Om kort te gaan, je moet niet afhankelijk zijn van je partner voor je emotionele behoeften. Jijzelf bent verantwoordelijk voor je eigen gevoelens en het creëren van positieve ervaringen voor zowel je partner als jezelf wanneer jullie bij elkaar zijn.

Houd van je partner zoals hij of zij is

Niemand in deze wereld is perfect. Er komt een dag dat je partner dingen doet of zegt die je zullen kwetsen, teleurstellen of kwaad maken. Voor je aan een relatie begint, moet je jezelf deze vraag stellen:

“Ben ik in staat van mijn partner te houden zoals hij of zij is? Als ik me ongelukkig voel of kwaad ben over iets dat gezegd of gedaan wordt, ben ik dan in staat om dit te herkennen als iets dat over hun gedrag gaat en NIET over wie zij zijn als persoon?”

Ben ik in staat om net zoveel van mezelf te houden als ik van mijn partner houd?

Als je niet van jezelf kunt houden, hoe kun je dan liefde aan een ander geven? Dit is een fout die de meeste mensen maken als ze een relatie beginnen. Zij maken zich veel te druk over wat ze hun partner kunnen geven en wat ze voor hun partner kunnen doen.

Om je te verzekeren van een vervullende relatie, moet je leren om ook voor je eigen behoeften te zorgen. Geluk en liefde maak je zelf. Een echte partner of geliefde, de ware liefde, zorgt ervoor dat je niet te afhankelijk wordt van haar of hem. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen gevoel en je eigen emotionele behoeften. Je bent een prachtig en aantrekkelijk mens met dat vermogen.

De kenmerken voor een goede relatie kun je bij jezelf vinden. Dus, zorg goed voor jezelf, houd van jezelf, behandel jezelf met liefde. Je zult dan snel merken dat de ware liefde vanzelf jouw kant op komt zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen!

En als er dan problemen in je relatie zijn, probeer die met liefde en respect op te lossen. Dan kun je er zeker van zijn dat je bezig bent aan het opbouwen van een relatie vol van geluk en liefde.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Wie Is Jouw Valentijn? Dit artikel over Valentijn schreef ik op1 februari 2010. Nu twee jaar later, lijkt het me goed om het weer eens onder de aandacht te brengen. Je kunt ...
De 7 Fasen Van Een Liefdesrelatie Wat voor soort relatie je ook hebt, je doorloopt altijd 7 fasen. Dat gebeurt meestal volledig onbewust. Weervaren iedere fase zonder te beseffen dat h...
De Wet Van Aantrekking Voor Relaties Gebruiken Waar je je aandacht op richt, groeit. Zowel in positieve als in negatieve zin. Je krijgt op die manier werkelijk altijd wat je hebben wilt. Alleen erv...
Leren Van Vorige Relaties Heb jij weleens gewenst dat je iemand anders was? Heb je wel eens met verlangen gekeken naar een vriendin die "het" allemaal scheen te hebben? Zou je ...

Een reactie plaatsen