Geluk Zit In Jezelf

Geluk zit in jezelfWe willen allemaal gelukkig zijn maar ik heb slecht nieuws voor je. Geen enkele man heeft het vermogen om je gelukkig te maken tenzij je van binnen al gelukkig bent. Geluk zit in jezelf.

Heb je het gevoel dat je leven als single een beetje onvervuld is?

Geloof je dat je gelukkig zou zijn als je een relatie zou hebben?

Denk je dat als je een man zou hebben hij al je problemen op zou lossen?

Als je gelooft dat geluk van een man komt, kun je lang wachten voor je gelukkig bent. Je weet niet wanneer je een man zult ontmoeten die bij je past. Ben je bereid om tot die tijd te wachten op je geluk?

We jagen geluk op zo veel manieren na. We geloven dat als we eenmaal die nieuwe baan hebben, die nieuwe auto of relatie we gelukkiger zullen zijn.

Dan krijgen we die baan, die auto en die relatie en zijn we een paar weken gelukkig. Het nieuwe gaat eraf en dan moeten we weer onder ogen zien wat er was voordat we ons tijdelijke geluk vonden.

Geluk zit in jezelf

Permanent geluk begint vanbinnen. Geluk zit in jezelf. Het heeft niets te maken met wat je hebt of niet hebt. Het is een emotionele staat, een manier van zijn. Het gaat meer over de waardering voor hetgeen je al hebt dan over het najagen van meer spullen. Het gaat meer over plezier in het leven op DIT moment dan wachten tot het perfecte moment  (of de relatie) zich ooit zal aandienen in de toekomst.

Als je gelukkig wilt zijn en in de toekomst een gelukkige relatie wilt creëren, moet je NU gelukkig worden.

Het is niet de taak van een man om je gelukkig te maken. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Hoe sneller je je dit realiseert, hoe sneller je tevreden zult zijn.

Er zijn een paar dingen die je nu meteen kunt doen om je gelukkiger te voelen:

1. Waardeer je single staat
Single zijn heeft vele voordelen. We focussen te vaak op wat we niet hebben in plaats op wat we wel hebben. Er zijn heel veel dingen waar je nu dankbaar voor kunt zijn. Je hoeft ze alleen maar op te merken. Als je deze houding ontwikkelt zal het je ook helpen om meer geluk in je toekomstige relaties te creëren

2. Gebruik wat je al hebt om nu een gelukkig leven te creëren
Als single heb je 3 dingen in overvloed – tijd, vrijheid en energie. Als je een relatie hebt zul je je tijd en energie moeten delen met je partner en je vrijheid zal beperkt zijn. Hoe kan je deze dingen gebruiken om nu meer geluk in je leven te creëren? Met welke hobby’s kun je beginnen? Welke oude passies kun je oppakken?

3. Wees aanwezig
Geluk is hier en nu, niet in de toekomst. Als je nu niet gelukkig bent, bestaat de kans dat je het in de toekomst ook niet zult zijn. Als je meer aanwezig bent in het moment, kun je het leven meer van moment tot moment waarderen en de dingen accepteren zoals ze zijn.  Je zult ermee stoppen geluk na te jagen en beginnen om het leven op dit moment te waarderen.
Zolang je gelooft dat je een partner nodig hebt om je gelukkig te voelen, geef je hem alle macht: de macht om je gelukkig te maken als hij er is en je ongelukkig te maken als hij er niet is.

Als je verantwoording neemt voor je eigen geluk, heb je macht over je leven en hangt je geluk niet meer van anderen af.
Bovendien word je aantrekkelijker voor mannen als je oprecht gelukkig bent met jezelf en je leven, want geluk zit in jezelf.

Het is leuker om met iemand te daten die gelukkig is. Dus het is in je eigen belang om zelf gelukkig te zijn voordat je de volgende partner ontmoet.

Hier leer je hoe je gelukkig kunt zijn, mocht je daar moeite mee hebben.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen? In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man. Nu ga ik door met een aantal vragen die te ...
Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden Weet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal p...
Geen Geluk In De Liefde? Denk jij dat je geen geluk in de liefde hebt? Herken je een van de volgende situaties? Je komt niemand tegen waar het mee klikt. Je ziet gewoonweg ni...
Positief Denken En Geluk Helpt positief denken om gelukkig te worden? Denken gelukkige mensen positief? Of moet jij niets hebben van zulke onzin? Lees toch maar verder. ...