Gelukkig Zijn In De Liefde

Gelukkig zijn in de liefdeWat komt eerst: gelukkig zijn of de liefde van je leven vinden? Wat is voor jou een logische volgorde?

De meesten van ons zullen antwoorden “Als ik de liefde gevonden heb, zal ik gelukkig zijn”.

Logisch, alleen is maar alleen en samen is alles veel makkelijker en leuker. Je voelt je dan bevestigd en de moeite waard. Je staat er niet meer alleen voor en hebt iemand om op terug te vallen. Je maakt je geen zorgen meer en het leven zou je toelachen als je die partner maar zou hebben.

Maar als jij eigenlijk, diep van binnen niet gelukkig bent, zal dat na verloop van tijd in een relatie aan de oppervlakte komen. Jouw partner ziet jou graag gelukkig en begrijpt niet wat er aan de hand is. Die heeft het gevoel te falen omdat die niet meer in staat lijkt jou gelukkig te maken.

Na verloop van tijd zal je relatie wegkwijnen omdat jullie elkaar niet meer bevestigen. Zo kunnen jullie niet meer gelukkig zijn.

Relaties werken als een vergrootglas van jouw emotionele gesteldheid. Voel jij je niet gelukkig, dan zul jij je in je relatie ook niet gelukkig voelen. Ja, in het begin natuurlijk wel, dan is alles rozengeur en maneschijn. Maar op den duur hangt jullie geluk af van de mate waarin jullie ieder voor zich gelukkig zijn.

Gelukkig Zijn Als Voorwaarde

Is het wel eens in je opgekomen dat het precies omgekeerd is, dat je alleen een gelukkige relatie kunt hebben als je gelukkig bent met jezelf? Je kunt geluk niet bij een ander halen, een ander verantwoordelijk stellen voor jouw geluk, is eigenlijk niet eerlijk. Je legt daarmee een veel te grote druk op de ander.

Geluk in de liefde heb je als je om onverklaarbare reden de goede partner hebt gevonden. Dat lijkt dan een wonder maar het is verklaarbaar.

De keuze die we maken voor een bepaalde partner, doen we voor het grootste deel onbewust, ook al denken we van niet. Wat dus heel belangrijk is, is dat we ons onbewuste in een staat van gelukkig zijn brengen voordat we met een ander in zee gaan.

Dus je kunt het bovenstaande antwoord beter omdraaien: “Als ik gelukkig ben zal ik de liefde vinden!”

Gelukkig Zijn En Gelukkig Blijven

Wil jij ontdekken hoe je gelukkig kunt zijn en blijven, gewoon omdat je bent wie je bent? Dan heb ik goed nieuws. Ik ken een psycholoog, Frank de Moei, die een cursus ontwikkeld heeft, speciaal hierop gericht. De cursus heet dan ook Gelukkig Zijn En Blijven.  Zeer de moeite waard als gelukkig zijn je niet vanzelfsprekend afgaat.

Het vergrootglas gaat dan jouw geluk vergroten. Je gaat andere mensen leuk vinden en een ander type mensen gaat jou leuk vinden. Mensen die ook gelukkig zijn, gewoon om wie ze zijn. En dan heb je twee mensen die gelukkig zijn en blijven.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Hoe Krijg Je Geluk? Waarom is "Hoe krijg je geluk?" een goede vraag? Het betekent dat je de eerste stap gezet hebt om geluk in je leven toe te laten en het te krijgen. "...
Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen? In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man. Nu ga ik door met een aantal vragen die te ...
Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden Weet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal p...
Positief Denken En Geluk Helpt positief denken om gelukkig te worden? Denken gelukkige mensen positief? Of moet jij niets hebben van zulke onzin? Lees toch maar verder. ...

1 gedachte over “Gelukkig Zijn In De Liefde”

  1. Het klopt helemaal. Alleen is het mijn partner die mij verantwoordelijk houdt voor zijn geluk en dat is heel moeilijk. Want ik hou wel heel veel van hem.

Reacties zijn gesloten.