Hij Doet Afstandelijk? Zo komt Hij Terug!

Hij doet afstandelijkHij doet afstandelijk maar dat is niet nodig: je kunt het voorkomen. De manier waarop een vrouw haar gevoelens uit als een man afstand neemt, kan ervoor zorgen dat hij nog meer afstand neemt. Maar als je de volgende drie tips toepast, kun je dit mannengedrag benutten om het contact met hem te verdiepen en juist nader tot elkaar te komen.

Het gebeurt veel vrouwen regelmatig. Je hebt een man leren kennen waarmee het klikt en het gevoel is wederzijds. Jullie zien elkaar vaak. En dan plotseling trekt hij zich terug.  Het kan zijn dat hij geen afspraak maakt voor komend weekend, of je maar kort belt. Je voelt een verandering in de manier waarop hij met je omgaat en het voelt niet goed.

De eerste impuls bij vrouwen is om dan de situatie te redden door het contact te verstevigen. We vragen wat ere verkeerd is, bellen hem, en beginnen ons zorgen te maken. Maar dit zorgt er juist voor dat een man meer afstand neemt.

Het echte geheim om ervoor te zorgen dat zijn afstandelijkheid maar tijdelijk is, is geen moeite doen die afstand kleiner te maken. Dat lijkt eng omdat je het gevoel krijgt dat je hem kunt verliezen. Maar dat is niet het geval.
Hoe je hem de ruimte kunt geven die hij nodig heeft, zodat hij zelf weer bij je terug wil komen, lees je hieronder.

Tip 1: Blijf bij jezelf

Afstand nemen is volkomen vanzelfsprekend voor een man, zelfs als hij van je houdt. Verliefd worden maakt hem kwetsbaar, dus trekt hij zich op zichzelf terug om zichzelf niet te verliezen. Hij komt en hij gaat – als een elastiekje – terwijl hij zijn gevoelens onderzoekt en dieper kijkt om zijn vermogen te vinden om de een duurzame relatie aan te gaan.  Ondertussen zorgt hij ervoor dat hij zichzelf blijft en zijn leven en zijn onafhankelijkheid niet verliest.

Denk er dus aan dat het heel normaal is als hij afstandelijk doet. Als hij de goede man voor je is, zullen deze perioden steeds korter worden, hoewel hij zijn behoefte aan ruimte voor zichzelf zal blijven houden.

Tip 2: Creëer spanning als hij afstandelijk doet

Als hij afstandelijk doet, is onze eerste reactie om zijn aandacht te vragen en de afstand te “verkleinen”. Daardoor voelt een man weerstand om weer terug te komen. Waarom? Omdat we daarmee zijn initiatief wegnemen. Hij krijgt het gevoel dat het niet zijn eigen keuze is om terug te komen. Dat hij gedwongen wordt.

Als hij afstandelijk doet en jij achter hem aan gaat, maak je het onmogelijk voor hem om terug te komen. Je haalt de spanning weg die hij nodig heeft om terug te komen.

Je moet alle moeite te laten varen om de afstand te verkleinen. Weersta de verleiding om hem te vragen wat er aan de hand is, laat staan antwoord te krijgen. Bel hem niet, e-mail hem niet en ga ook niet bij hem langs. Laat de keus aan hem om naar jou toe te komen. Als hij dat doet, zal jij je ook beter voelen. Je voelt dan dat hij naar je verlangt.

Tip 3: Maak contact met zijn hart

Als een man afstandelijk doet, creëert dat allerlei gevoelens bij jou. Je voelt je genegeerd, onzeker en boos. En als hij terug komt, word je boos. Je wilt dat hij weet dat je gekwetst bent. Je wilt niet dat hij denkt dat het goed is als hij afstandelijk doet.

Maar let op de woorden die je kiest. Ze kunnen het contact ook verdiepen zodat hij meer rekening houdt met jouw gevoelens als hij zijn ruimte nodig heeft. De kunst is om zo met hem te praten dat jij je gevoelens uitdrukt zonder hem de schuld te geven.

Dus, in plaats van zeggen “Waarom heb je niet gebeld?” zeg je, “Ik ben zo blij van je te horen!” Laat hem zien dat bij jou zijn een leuke, positieve ervaring is. Als hij ziet dat jij je niet door je emoties laat overweldigen en merkt dat je niet zo zwaar tilt aan zijn acties, zal hij gemotiveerd zijn om dichter bij en in contact met jou te blijven. Hij ziet dat hij met een vrouw omgaat die zijn behoeften respecteert terwijl zij voor haar eigen gevoelens zorgt. En hij zal het waarderen dat je hem niet beschuldigt of bekritiseert.

Als je hem in contact met jou positieve ervaringen geeft, zal hij zich langzamerhand realiseren dat omgaan met jou een waardevol deel van zijn leven is geworden waar hij niet meer zonder wil. Hij ziet dan dat met jou omgaan niet betekent dat hij zijn gevoel van eigenheid of onafhankelijkheid hoeft op te geven en de band die jullie hebben zal daardoor sterker worden.

Interessant artikel? Leuk als je het deelt of reageert!

Bewaren

Lees dit ook eens

Wat Mannen Willen – Niet Wat Je Denkt! Wat mannen willen in liefde en relaties, weten ze zelf vaak niet. Om dat wel te weten, hebben ze vrouwen nodig. Wil je weten hoe jij als vrouw ervoor ...
Een Verliefde Man Gedraagt Zich Zo Hoe kun je weten of hij verliefd is, afgezien van op je knopen tellen "Is hij verliefd, is hij niet verliefd"? Een verliefde man toont bepaald gedrag ...
Omgaan Met Mannen In Een Ongedwongen Sfeer Zoals ik in het eerste deel van deze serie over mannen en verliefdheid al schreef bestaat het proces naar een duurzame relatie uit drie fasen. De eers...
6 Signalen Dat Hij Verliefd Op Je Is Ken je dat, dat je je afvraagt of de man waar je mee omgaat eigenlijk wel verliefd op je is? Is hij serieus, meent hij het echt? Je zoekt naar signale...

4 gedachten over “Hij Doet Afstandelijk? Zo komt Hij Terug!”

  1. Overal lees ik dat wij vrouwen maar rekening moeten houden met de man. Doe dit doe dat en dan komt het wel goed.

    Maar wanneer wordt er nu eens met ons en onze gevoelens rekening gehouden? Daar hoor je niets over.

    Ook in de liefde heeft de vrouw zich te schikken blijkbaar

Reacties zijn gesloten.