Hoe Herstel Ik Van Een Gebroken Hart

Gebroken hartEen gebroken hart helen, kost tijd en het is belangrijk om er de tijd voor te nemen zodat je daarna weer met een heel hart een nieuwe relatie aan kunt gaan. Maar nu eerst dat hart helen.

Dit is het eerste artikel van drie met veel gebroken hart tips. Vandaag gaat het over tijd voor jezelf, de volgende keer over begrijpen waarom het gebeurd is en de laatste over het opnieuw opbouwen van je leven. Zo herstel je van een gebroken hart – langzaam maar zeker.

Gebroken hart tips – neem tijd voor jezelf

1. Neem tijd voor jezelf. Je hebt waarschijnlijk enige tijd een relatie gehad of je denkt al maanden aan die ene persoon. Maar nu is het tijd om een stap terug te doen, je leven eens te overzien om daarna verder te gaan. Tegenslag hebben we allemaal. De manier waarop je ermee omgaat, laat zien wie je bent.

  • Neem een weekend om iets te doen wat je heel erg leuk vindt. Of het nu skiën, koken of samen zijn met je vrienden is, zorg dat je blije mensen om je heen hebt en doe dingen waar je blij van wordt.
  • Gebruik een dagboek om op te schrijven hoe je je voelt.  Opschrijven hoe je je voelt, kan een prima manier zijn om het kwijt te raken. Schrijf over alles wat er in je opkomt. Je zult je daarna een stuk beter voelen.
  • Wees niet bang om je verdrietig te voelen, te huilen of kwaad te worden, dat is normaal bij een gebroken hart. Verdriet verwerken hoort bij het proces van het herstellen van een gebroken hart. Sta jezelf toe om te rouwen.

2. Verwijder alle herinneringen van deze persoon uit je dagelijks leven. Als het je niet lukt om te doen alsof die persoon nooit bestond, vergeet dan tijdelijk hoeveel die voor je betekende en hoe die je hart brak.

Loop door je huis en verwijder alle foto’s, brieven en andere herinneringen aan die persoon. Als je een dagboek bijhield waarin je al over die persoon schreef, begin dan een nieuw dagboek. Het is een symbolisch nieuw begin en een belangrijke stap.
Verwijderen is iets anders dan vernietigen. Verbrand of vernietig niets van de dingen die met hem of haar te maken hebben, tenzij je er zeker van bent dat je op geen enkele manier nog met de ander te maken wilt hebben. Als je oud bent en een liefdevolle relatie hebt met iemand die van je houdt, herinneren deze dingen je eraan waar je doorheen ging om te komen waar je dan bent.

3. Behalve ons normale leven hebben we ook een online leven. Verbreek de verbindingen met deze persoon op alle sociale netwerken die je gebruikt.

Als je hem of haar graag wilt schrijven, maak dan een fake e-mailaccount aan en verstuur de e-mails naar dat account. Op die manier kun je al je pijn onder woorden brengen en van je af schrijven zonder dat de kans bestaat dat je ex het zal lezen.

4. Sport en eet gezond. Lichamelijke activiteit verhoogt de hoeveelheid serotonine in je hersens, wat als een natuurlijk antidepressivum werkt, waardoor je stemming verbetert en dat is een uitstekende remedie tegen een gebroken hart. Het is prima om zo af en toe ongezonde, lekkere dingen te eten, maar het is beter om gezond te eten met veel fruit en groenten. Ook daardoor ga je je betere voelen.

5. Probeer zoveel mogelijk de ander uit de weg te gaan. Meestal is dat moeilijk maar afkicken van de ander geeft zowel aan je gevoel als je lichaam het signaal dat er heel veel andere mensen zijn die je aandacht waard zijn. Waarom zou je hen geen kans geven?

  • Als je bij de persoon op school zit of op het werk ziet, vermijd hem of haar dan zoveel mogelijk. Ga niet met dezelfde groep of in dezelfde ruimte lunchen, ga niet in dezelfde projectgroepen zitten. Probeer je zo onopvallend mogelijk te gedragen als die persoon in de buurt is.
  • Voorkom dat je elkaar plotseling tegen kunt komen. Je weet waar die persoon vaak heen gaat. Als die bijvoorbeeld zaterdagmorgen gaat sporten, ga zelf dan alleen door de week.
  • Wees beleefd als je de ander tegen het lijf loopt. Wees dan niet gemeen of boos. Zeg “Hallo” zoals je dat tegen een bekende doet, heb eventueel een kort onpersoonlijk gesprekje en ga dan verder. De beste boodschap die je de ander kunt geven, is dat je een leuk en betekenisvol leven leidt zonder hem of haar.

6. Blijf optimistisch. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je je erg negatief voelt, denkend aan het verleden, probeer er dan uit te komen. Denk aan alles wat je nu hebt en hoe gelukkig je daarmee bent.

Glimlach zoveel mogelijk. Het helpt om je goed te voelen en je ziet er goed uit met een lach op je gezicht. Lees leuke boeken en ga met leuke vrienden om.

Nogmaals, een gebroken hart helen, kost tijd. Er bestaat wel een snelle manier, die vind je hier.

De volgende keer de 2e stap in het herstellen van een gebroken hart: begrijpen hoe het kon gebeuren en vergeven.

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, schrijf je in voor het gratis e-book of laat een reactie achter. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Positieve Emoties: 5 Stappen Om Een Partner Te Vin... Wel eens gemerkt dat mensen die positief in het leven staan en overwegend positieve emoties hebben, veel meer voor elkaar krijgen? Het lijkt wel of al...
Ongelukkige Mensen – Waarom Val Jij Daarop? Geloof het of niet, daten met mensen die ongelukkig zijn is voor veel mensen een probleem. Het kan zijn dat daten met ongelukkige mensen jou belacheli...
Een Relatie Beginnen – Met Welke Reden? Bijna iedereen die single is wil op een gegeven moment een vaste relatie beginnen. Dat is goed, het is fijn om een vervullende relatie te hebben. Zoa...
Emoties En Gedrag – Je Emoties De Baas In het artikel over emoties en communicatie vertelde ik over de 50% regel bij het oplossen van conflicten. Belangrijk als je op een goede manier wilt ...