Hoe Krijg Je Geluk?

Hoe krijg je geluk?Waarom is “Hoe krijg je geluk?” een goede vraag? Het betekent dat je de eerste stap gezet hebt om geluk in je leven toe te laten en het te krijgen.

“Toelaten? Maar natuurlijk laat ik dat toe, ik wil niets liever” hoor ik je denken. Maar hoe komt het dan dat je het nog niet hebt?

Omdat gelukkig zijn een voorwaarde is om geluk te krijgen. “Wat een onzin”, denk jij nu waarschijnlijk.

In het artikel gelukkig zijn in de liefde gaf ik al aan dat je eerst zelf gelukkig moet zijn om geluk te krijgen. Je kunt alleen geluk krijgen als je blij kunt zijn met alle dingen die je al hebt, de grote en de kleine.

Zoals fijne familie en vrienden en een gezellig huis en het leven in een land waar vrede en welvaart heerst, maar ook de krokussen die bloeien, de kat die je een kopje geeft en zomaar iemand op straat die naar je glimlacht. Je zult zien dat je al een heleboel geluk hebt.

Probeer het zelf maar eens, naar iemand glimlachen op straat, je zult zien dat die ook naar jou glimlacht. Hoe aardiger je voor anderen bent, hoe aardiger ze voor jou zijn. Let eens op je gezicht. Als je vriendelijk kijkt, zijn mensen vriendelijker voor jou. Kijk je daarentegen bezorgd of gespannen, dan zal niemand naar je lachen.

Maar goed, je kunt meer doen om geluk in je leven te krijgen.

Hoe krijg je geluk? – een aantal stappen

  1. De eerste stap heb je al gezet: je stelde de vraag “Hoe krijg je geluk?”. Je zocht naar informatie en daar door kwam je op dit artikel terecht.
  2. Zoek zoveel mogelijk informatie over geluk, gelukkig zijn, geen geluk en meer over dit onderwerp.
  3. Maak uit alle informatie een keuze: waar wil je mee verder?
  4. Ga nu echt DOEN wat er staat.

Jouw echte taak is namelijk een innerlijke, je moet met jezelf aan de slag. Lezen is prima dat geeft inzichten en kennis. Het wijst je de weg en geeft een antwoord op de vraag “Hoe krijg je geluk?”. Zie het maar als een routeplanner. Je weet hoe de weg loopt maar bent nog niet vertrokken. Naar je bestemming reizen, zul je echt zelf moeten doen en dat is het innerlijke deel.

Gelukkig is daar ook navigatie voor: de cursus gelukkig zijn en blijven, leidt je onderweg, zodat je niet verdwaalt, of de verkeerde afslag neemt en daardoor een hele grote omweg maakt of een andere bestemming bereikt die je geen geluk brengt.

Dan heb je het niet meer nodig om de vraag “Hoe krijg je geluk?” te stellen.

Voor je gaat – Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Geen Geluk In De Liefde? Denk jij dat je geen geluk in de liefde hebt? Herken je een van de volgende situaties? Je komt niemand tegen waar het mee klikt. Je ziet gewoonweg ni...
Geluk Zit In Jezelf We willen allemaal gelukkig zijn maar ik heb slecht nieuws voor je. Geen enkele man heeft het vermogen om je gelukkig te maken tenzij je van binnen al...
Positief Denken Tips Om Aantrekkelijk Te Worden Weet je dat we ongeveer 60.000 gedachten hebben gedurende een dag? Die gedachten bepalen hoe we ons leven ervaren. In dit artikel vind je een aantal p...
Is Jouw Geluk Afhankelijk Van Anderen? In het vorige artikel heb ik een aantal vragen van lezers behandeld over het aantrekken van de juiste man. Nu ga ik door met een aantal vragen die te ...