Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen?

Verliefdheid bij mannen herkennenEr zijn veel vrouwen die willen weten hoe ze verliefdheid bij mannen herkennen kunnen. Waarschijnlijk willen ze zekerheid hebben of ze een kans maken of niet. Is hij nou wel of niet verliefd op me, vragen zij zich af.

Geen gekke vraag. Het is niet altijd makkelijk te onderscheiden. Onderscheiden? Wat valt er te onderscheiden?

Het verschil tussen begeerte en verliefdheid is niet makkelijk te onderscheiden, tenzij je weet waar je op moet letten.

Om te beginnen moet je altijd letten op hoe een man zich gedraagt. Wat hij zegt is minder belangrijk. Mooie woorden zijn makkelijk gezegd en geschreven, maar dat zegt eigenlijk niets. Er zijn maar weinig mensen die hun woorden ook leven, die doen wat ze zeggen.

Bovendien is het spel van versieren gewoon leuk en het betekent helemaal niet dat er serieuze bedoelingen zijn. Dus waar kun je aan merken dat een man verliefd is, hoe kun je verliefdheid bij mannen herkennen?

Verliefdheid bij mannen herkennen

Als een man verliefd is zal hij echt werk van je maken, ook als jij wat terughoudend bent. Hij heeft respect voor jouw wensen, vraagt zich af hoe hij het jou naar de zin kan maken en heeft geduld. Hij zal je steunen en doen wat hij zegt. Hij wil een goede indruk op je maken en heeft daar veel voor over.

Een man die jou wel leuk vindt maar je niet ziet zitten als ‘relatiemateriaal’, om het zo maar eens te zeggen, is uit op versieren en seks. Dat kan erg op verliefd gedrag lijken. Mannen vinden het nu eenmaal leuk om te jagen en dat doen ze dan ook.

Maar als ze niet verliefd zijn, is het over zodra ze hun prooi gevangen hebben of als het duidelijk is dat dat nooit zal gebeuren. Reageert een man geïrriteerd of laat hij je vallen als je niet met hem naar bed wilt? Dan is hij duidelijk niet verliefd. Laat hij je vallen als hij met je naar bed is geweest? Dan is hij duidelijk ook niet verliefd. Lees ook het artikel Liefde en seks hierover, dat zal veel duidelijk maken.

Een man die verliefd op je is, heeft geduld tot jij er aan toe bent. Zijn aandacht voor jou zal blijven bestaan omdat het hem niet alleen om seks gaat maar om jou, om wie jij bent. Hij is geïnteresseerd in jouw mening en hoe jij in het leven staat. Hij wil er op die manier achter komen of jullie echt bij elkaar passen. Verliefd worden en blijven heeft tijd nodig.

Verliefdheid bij mannen herkennen kost dus tijd. De tijd zal het leren of hij echt verliefd op je is of niet. Word zelf niet te snel verliefd, geef niet te snel toe, heb vertrouwen dat als hij echt iets voor je voelt, hij wel terug komt en zo niet, dan is het toch de goede niet.

Meer over verliefdheid bij mannen herkennen kun je vinden in het e-book Mannen en Relaties.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Zelfvertrouwen Met Mannen Veel vrouwen hebben het idee ontwikkeld dat mannen moeilijk te benaderen zijn en dat het initiatief bij de ander moet liggen. Nou, dat is niet perse w...
Mannen En Relaties – Hoe Zit Dat? Mannen en relaties, het lijkt een lastige combinatie. Toch zijn er miljoenen mannen met een fijne en goede relatie. En dus ook miljoenen vrouwen. Het ...
Hoe versier ik een vrouw? >> Casanova Bootcamp! Voor sommige mannen is het versieren en verleiden van vrouwen een lastige aangelegenheid. Hoe versier ik een vrouw is een gedachte die vaak door hun h...
Hoe Selecteer Je Een Man? Als het om relaties gaat is het doorgaans een goed uitgangspunt om mensen het voordeel van de twijfel te geven en hen te vertrouwen totdat zij je een ...

21 gedachten over “Hoe Kun Je Verliefdheid Bij Mannen Herkennen?”

 1. Ik ben een aantal maanden met een seks relatie bezig waar ik volop van geniet op’t gebied van sekslusten. Hij vindt mijn seks kunsten ook geweldig. Wat ik alleen merk is dat ik emotioneel daar een keuze in heb gemaakt. En besef nu pas dat het naar boven komt. We doen alles op mijn manier dus wanneer ik zin heb dan bel ik hem of als’t voor ons beide uit komt. Ik heb zelf ook gezegd buiten niet gezien te willen worden met hem dus geen leuke dingen etc. Omdat ik mij niet wilde binden. Ik ben 3 jaar getrouwd geweest. In totaal 5 jaar samen geweest met mijn ex partner. En daarna heb ik mezelf beloofd liefde nooit een kans te geven. Wat nu enorm belastend is dat ik de laatste tijd merk dat ik om de dag gebroken en emotioneel huil. Ik woon alleen geen kinderen / seks partner zelf ook. omdat ik jaren zo hard voor mezelf ben geweest voel ik me gewoon gebroken. Ik haat dat ik voor iedereen zo sterk over kom. Maar toch een arm om mij heen mis.

  • Jamila, ik leef met je mee. Natuurlijk mis je een arm om je heen. In ieder geval moet je je verdriet een kans geven en je vorige relatie(s) verwerken. Dan kan je hart weer open gaan. Ik zou de man waar je nu iets mee hebt, even laten. Misschien moeilijk maar dan loop je niet het risico verliefd op hem te worden. Eerst het oude verwerken en dan met iets nieuws beginnen. Sterkte!

 2. Ik zit al een tijdje (2 weken) te appen met een man die aan de andere kant van het land woont… Eerst deed hij heel flirterig via de app en praatten we constant. Maar sinds een paar dagen doet hij dat niet meer en ik ben daardoor bang dat hij zijn interesse in mij is kwijtgeraakt… Ik durf ook niet zo goed te vragen of hij mij leuk vindt, bang voor afwijzing. Wat moet ik doen?

  • Vragen wat hij wil, Lynn. Als hij je afwijst, is het niet de goede en heb je er niets aan. Het is dus niet erg om afgewezen te worden!

 3. Mannen begrijpen niet dat sex met een man voor een vrouw enorm ingrijpend is. Als een vrouw sex heeft met een man wil ze bij hem blijven, dus als een man dat niet wil moet hij er niet mee beginnen, maar alleen sex hebben met een vrouw die hij als partner ziet, anders blijft een vrouw na de sex achter met pijn en verdriet. Sorry zo werkt het, het is de natuur!! Alle mannen zouden dit moeten weten, zodat ze niet lichtzinnig sex hebben met een vrouw.

 4. Waarom helpt een man mij op mijn verzoek om mannen beter te leren begrijpen en sluit hij zijn mail af met: ik hoop nog eens van je te horen. Hij heeft mij al laten weten dat hij mij een aardige en leuke dame vindt, maar meer niet (letterlijk citaat). Hij schreef ook: ik heb mijn hart verpand aan een dame die zich momenteel in ……. (Buitenland) bevind.
  Is hij dan gewoon supersociaal (= hulpvaardig ingesteld) of vindt hij mij toch wel erg leuk?
  Zijn plagende opmerkingen (paar weken terug) omschreef hij als een beetje flauwekullen. Verder omschreef hij mij in een eerdere mail als een vrouw met een vrouwelijke buitenkant die aantrekkelijk is voor mannen en dat ik ook inhoudelijk goed ontwikkeld ben. Hangt hij dan de psycholoog uit of verbergt hij zijn ware gevoelens voor mij?
  Kan een man verliefd zijn op meerdere vrouwen tegelijk?

  • Hij vindt je leuk, is sociaal ingesteld en flirt op deze manier met je. Mannen vinden dat leuk en jij kunt het zien als een bevestiging dat je aantrekkelijk bent. Maar… maak je geen illusies en zoek er vooral niets achter: hij geeft duidelijk aan al iemand te hebben.

 5. Als een man niet verliefd op je is maar wel met je appt, selfies stuurt voor de grap, wat betekent dit dan?

  • Je kunt je beter niet afvragen wat iets te betekenen heeft, Desiree. Het kan gewoon fun zijn zonder bijbedoelingen.

 6. Ik heb ’t idee dat bij mij intimiteit/sex juist meer ’t verliefdheidsgevoel opwekt omdat je ’t samen beleefd hebt.

  • Dan behoor jij tot de weinige mannen bij wie dit zo is, Menno. Bij vrouwen werkt het zeker zo.

 7. Ik ben het helemaal eens met Michael. Het is heel vervelend maar door verschil in hormoonhuishouding van man en vrouw en aanmaak van de juiste stofjes op bepaalde momenten is en blijft het nou eenmaal moeilijk inzicht te krijgen in psyche en bepaald gedrag. Ik denk dat het allerbelangrijkste is te allen tijde iemand rustig te leren kennen. Dat kan heel goed samen gaan met liefdevolle intieme momenten als seks, waarom niet? Seks hoef je niet te “verdienen”. Seks kan prima zijn om degene beter te leren kennen op higher levels en bovenal: enjoy the moment!
  Bovendien is een langdurige relatie veel leuker en intenser als beide partners ook seksueel goed passen. Van alles een beetje dus en no hurries no worries.

  • Jane, er staat nergens in dit artikel dat je geen seks moet hebben en het is zeker ook bepalend of je echt verder wilt met elkaar. Maar zoals Michael ook zegt, er zijn veel vrouwen die seks verwarren met liefde. Vandaar mijn advies, wacht met seks tot je zeker weet dat een man verliefd op je is. Op jou om wie je bent.

 8. Verliefdheid overkomt je…laat het gebeuren, of je nou man of vrouw bent. Niet te moeilijk over doen en lekker jezelf zijn en blijven…

 9. Maar mannen kunnen ook ingewikkeld zijn hoor! Dat alle mannen als ze verliefd zijn eigenlijk eerst seks willen is niet nieuw. Mannen hebben het geluk dat ze pijnloos kunnen vrijen zonder verliefd hoeven te zijn. Als wij niet verliefd genoeg zijn kan de seks heel veel pijn doen.
  Dus mannen die iets serieus willen, zullen meestal zo snel niet met je het bed induiken en tijd maken om je persoonlijkheid te leren kennen.
  Een slimme man laat een vrouw het initiatief nemen om verder te gaan met seks. Wij laten niet iedereen zomaar toe en zijn kwetsbaarder. Daarom wachten we instinctief af wat voor vlees we in de kuip hebben.

 10. Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel. Veel vrouwen denken dat mannen hetzelfde denken als hen. Wat een vrouw liefde noemt is voor een man seks. Vrouwen noemen seks liefde. Maar het is in feite seks. Geen een man zou geen seks willen met een mooie vrouw. Dat is zoals mannen denken. Vrouwen hebben weerstand tegen korte termijn relaties. Maar het is seks dat mede de kwaliteit van een relatie bepaalt. En hoe kan je iemand echt leuk vinden wanneer je nog nooit seks hebt gehad met diegene. Het is hypocriet om te denken dat je voordat je seks met elkaar hebt gehad al kunt bepalen of je de rest van je leven met iemand wilt delen. Meestal zijn het de vrouwen die er te moeilijk over doen degenen die niets te bieden hebben.

  • Beste Michael.
   Vind je het niet naar wat je schrijft over vrouwen die niet meteen met jou naar bed willen? Zou jij het respecteren van je moeder/zus/dochter als ze zo snel met een vreemde man naar bed gaan? Denk goed na voordat je iets doms schrijft. Geef een vrouw de ruimte te bepalen of zij iets zo bijzonders als haar lichaam wil delen met een man. Dat mag ze zelf bepalen, want het is haar eigen lichaam.

Reacties zijn gesloten.