Hoe Weet Je Of Hij De Ware Is?

Of hij de ware isHoe weet je of hij de ware is? Hoe weet je of je met de juiste man te maken hebt als je iemand leert kennen? Een vraag die veel vrouwen stellen. Je vindt iemand leuk en aantrekkelijk, het lijkt te klikken. Ja, dat heb je vaker meegemaakt, maar hoe weet je nu of hij de ware is?

Mensen in je omgeving met een goede lange relatie zullen je vertellen dat je dat gewoon zult weten als het zo is.
Maar dat gevoel had je al eens en toch bleek het niet de goede man voor je te zijn. Misschien is dat steeds opnieuw gebeurd en vraag je je nu wanhopig af hoe je kunt weten of je met een man te maken hebt die de ware voor je zou kunnen zijn. Hoe weet je of hij de ware is als je hem nog niet goed kent?

Als je de neiging hebt om op foute mannen te vallen, ben je dan bereid om dat op te geven om een relatie te krijgen zoals je die wel graag wilt met een type man die je nog niet kent?

Rare vraag! Natuurlijk wil je dat.

Maar wat moet je dan opgeven? Dat zal ik zo vertellen.

Het vraagt moed. Het vraagt zelfvertrouwen om nieuwe dingen te proberen waar je niet vertrouwd mee bent.
Als je met de goede persoon bent voel je je rustig en in balans. Je weet waar je met hem aan toe bent omdat hij zijn aandacht en energie op jou richt.

Als je met de goede man voor jou bent voelt alles makkelijk en comfortabel, het voelt niet intens of obsessief.
Je voelt je niet geobsedeerd, uit balans, of anderszins ongemakkelijk. Je hebt ook niet dat vreselijke gevoel van haast waardoor je er alles aan gaat doen om  de relatie te laten werken.

Als je een overweldigende intense aantrekkingskracht voelt voor een man, denken veel mensen dat dat liefde is, maar dat is niet zo. Vaak is het zo dat deze persoon perfect klopt met je kwetsingen en valkuilen uit je verleden.

Hoe weet je dat hij de ware is of niet is?

Wat je moet opgeven, is de spanning. Als het heel spannend voelt, en dus niet ontspannen, bedenk je dan nog eens.
In ons lichaam ervaren we angst en opwinding op dezelfde manier.  Het is dezelfde chemie maar wordt verschillend geïnterpreteerd.

Voor mensen die geen makkelijk liefdeleven hebben gehad, is dit vaak het geval. Ze halen deze twee gevoelens door elkaar. En het gevoel dat ze ZOUDEN MOETEN  herkennen als angst, herkennen ze als opwinding en spanning.

De intense obsessieve gevoelens die je krijgt als je met een man bent die klopt met je oude relatiepatronen is vaak een angstreactie van je onderbewustzijn die je vertelt dat je moet maken dat je weg komt en dat dit niet de goede partner voor je is.

Die intensiteit is niet hetzelfde als liefde, hoewel het gevoelens kan oproepen die je het gevoel geven alsof het liefde is.

Integendeel, die intense gevoelens zijn vaak verbonden met iets uit je verleden.

Bij voorbeeld, het gevoel van directe chemie dat je kunt voelen voor het verkeerde type mannen die helemaal niet van plan zijn om een lange relatie met je te beginnen, kunnen hun oorsprong vinden in je gebrek aan zelfacceptatie.
Om dit te veranderen kun je jezelf vragen: welke delen van jezelf accepteer JIJ niet die er voor zorgen dat jij je aangetrokken voelt tot het type man dat jou niet accepteert precies zoals je bent?

Zodra je dat helder hebt, voel je niet langer de noodzaak om je met dat type mannen in te laten en kun je je richten op mannen die de ware voor je zijn en de relatie waar je van droomt realiseren.

Lees dit ook eens

Waarom Mannen Afstand Nemen Alles leek zo goed te gaan, jullie voelen je tot elkaar aangetrokken, lijken het goed met elkaar te kunnen vinden en dan... neemt hij afstand, laat ni...
Beslissingen Nemen Uit Angst Of Met Vertrouwen Je zult het vast wel eens gehoord hebben: "Iedere beslissing die we nemen is óf gebaseerd op angst óf op vertrouwen." Je kunt beslissingen nemen uit a...
De Liefde Leven en Actie – deel 6 Ga jij de liefde leven? We zijn toe aan het laatste deel van deze serie Ware Liefde Vinden. In de vorige delen kon je lezen hoe je zowel fysiek als e...
Hoofse Liefde En Romantiek Het begrip ‘hoofse liefde’ is in de Middeleeuwen ontstaan. In de 12e eeuw ontstaat aan de hoven in Europa een ideaal van de liefde tussen man en vrouw...