Hoe Word Je Geliefd?

Hoe word je geliefd?

Iedereen wil zich geliefd voelen. Maar soms kan je het gevoel hebben dat dit niet het geval is. Als je moeite hebt om liefde in je leven te krijgen en je jezelf afvraagt hoe je geliefd wordt, lees dan verder.

Geliefd worden – je raadt het al – begint bij jezelf. En in dit artikel beginnen we met 6 stappen om je te openen voor liefde.

Hoe word je geliefd? Met dit gedrag…

1. Vergroot je gevoel van eigenwaarde. Vaak zijn we meer geliefd dan we ons realiseren. Dat we dit niet kunnen zien komt doordat we er zeker van zijn dat we het niet waard zijn dat iemand van ons zou kunnen houden. Maar ook jij bent liefde waard. Als je de twijfel daaraan kwijt wilt, moet je beginnen met het vergroten van je eigenwaarde. Je hoeft niet perfect te zijn want dat is niemand. Je bent precies goed zoals je bent. Denk eens aan alle mooie dingen die je gedaan hebt en de tegenslagen die je overwonnen hebt.

2. Respecteer jezelf. Als jij respect hebt voor jezelf, zullen anderen dat ook hebben. Zorg goed voor jezelf en behandel jezelf goed. Praat niet negatief over jezelf. Daarmee laat je anderen weten dat je jezelf de moeite waard vindt en zullen ze dat ook gaan vinden.

3. Geef aandacht aan je passies. Passie, niet zozeer romantische passie, maar over passie voor het leven, is heel aantrekkelijk voor anderen. Ergens met heel je hart voor gaan, of het nu schrijven of sport is, of wat het ook mag zijn waar jij voor gaat, maakt dat mensen zich geïnspireerd gaan voelen. Ze willen graag in je buurt zijn omdat ze zich dan beter gaan voelen over de dingen waar zij zelf gepassioneerd over zijn. Geef aandacht aan je passies en laat het aan anderen zien.

4. Wees aardig. Jouw gedrag is je basis. Wees benaderbaar. Probeer zo veel mogelijk gelukkig te zijn. Als iemand je iets vraagt, antwoord dan beleefd en met respect. Als je anderen met respect behandelt, zullen zij hetzelfde met jou doen. Respecteer iedereen die je ontmoet.

5. Toon interesse in de problemen van anderen. Als een ander in nood is, aarzel dan niet om te helpen. Begrijp eerst het probleem, geef dan advies, en bespreek het met interesse. Sommige mensen willen geen advies van anderen. Als je zulke mensen probeert te helpen, kunnen ze dat als bemoeizucht zien. Help mensen alleen als je merkt dat zij dat waarderen.

6. Laat mensen jouw talent zien. Geef mensen de kans om te zien waar jij goed in bent. Als je ergens goed in bent, zelfs als het zo iets vervelends is als opruimen, laat het zien. Wees niet bescheiden. Mensen jouw talent laten zien is niet hetzelfde als opscheppen. Trots zijn op wat je bereikt hebt en jezelf daar een compliment voor geven, is gezond.

Hoe word je geliefd? – Vinden wat je nodig hebt

1. Besluit wat je wilt. Wat wil je van de liefde die je zo graag wilt hebben? Wil je een hechte vriendschap of een romantische relatie? Soms lijkt het dat we een romantische relatie willen terwijl een hechte vriendschap je verlangen op zou lossen. Je hoeft niet perse een romantische relatie te hebben om je geliefd te voelen en gelukkig te zijn. Het kan ook makkelijker zijn dan de gecompliceerdheid van een romantische relatie.

2. Vraag je af waarom. Waarom voel je je nu niet geliefd? Dit is een heel belangrijke vraag. Als je geliefd bent maar je kunt dat niet accepteren of je kunt je niet zo voelen, moet je dat probleem oplossen en niet hoe je geliefd wordt. Als je niet geliefd bent in de relaties die je hebt, moet je eens goed kijken naar de mensen waar jij van houdt en besluiten of zij de moeite waard zijn. Sommige mensen kun je missen als kiespijn. Als zij je slecht behandelen en niet van je houden, moet je andere mensen leren kennen. Je verdient beter.

3. Bepaal je definitie van liefde. Sommige mensen denken dat als ze niet overladen worden met cadeaus, ze niet geliefd zijn. Maar dat is echt niet waar: mensen hoeven je geen dingen te geven om van je te houden. En als ze je dingen geven is dat niet altijd een teken van liefde. Zorg dat je weet hoe liefde zich toont zodat je het kunt herkennen (of het gebrek er aan).

4. Vraag hulp als je dat nodig hebt. Als je denkt dat jouw gevoel van niet geliefd zijn als oorzaak heeft dat je depressief bent of andere psychische problemen hebt, zoek dan professionele hulp.

Hoe word je geliefd? – Kansen zien

1. Maak nieuwe vrienden. Als je meer mogelijkheden wilt creëren om je geliefd te gaan voelen, kun je het beste beginnen met nieuwe mensen leren kennen. Ga bijvoorbeeld uit of volg een cursus of ga sporten.

2. Zoek groepen gelijkgestemde mensen. Kijk op Facebook of er groepen zijn over onderwerpen waar jij je voor interesseert. Nodig mensen van die groepen uit nadat je een tijdje lid bent van zo’n groep om gezamenlijk iets te gaan doen.

3. Ga weer daten. Als je echt denkt dat je behoefte hebt aan een speciale partner, ga dan op zoek. Houd er wel rekening mee dat je niet alleen met die partner, maar ook met een stelletje getraumatiseerde kinderen in die partner te maken krijgt. Ja, die heb je zelf ook!

4. Ga vrijwilligerswerk doen. Dat is de beste manier om je geliefd te voelen en ook een positieve impact te hebben. Vrijwilligerswerk is overal te vinden.

Hoe word je geliefd? – Ten slotte

Onthoud dat andere mensen je niet gelukkig kunnen maken, alleen jijzelf kunt dat. Natuurlijk brengen anderen hun persoonlijkheid en gezelligheid mee maar uiteindelijk moet je zelf weten waar je gelukkig van wordt en blijft.

Je bent mooi! Herinner jezelf daar voortdurend aan. Een mooie uitstraling doet wonderen.

Schrijf! Dat help geweldig op dingen van je af te schrijven en los te laten. Onthoud alleen de leuke en fijne dingen, laat de rest los.

Heb geduld. Kijk wie er op jou af komen en toets of ze voldoen aan jouw criteria. Ga zelf op anderen af die je leuk lijken en toets daar ook! Geef het de tijd, het maken van vrienden kost tijd, of het meer wordt dan dat merk je vanzelf.

Wees altijd vriendelijk voor anderen. Als jij vriendelijk bent, zijn ze het ook voor jou.

Heb vertrouwen in jezelf en – belangrijker – in anderen. Zelfvertrouwen werkt aanstekelijk, dus laat het zien. Bovendien is het heel sexy. Als je zelfvertrouwen hebt, ben je heel aantrekkelijk of je nu rijk of arm bent.

Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden zodat je van je zullen houden en je respecteren.

Lees dit ook eens

De Wet Van Aantrekking – Het Bewijs Ooit gehoord dat mensen zeggen: "Sommige mensen hebben altijd geluk"? Dat zijn mensen die de Wet van Aantrekking niet kennen - de meesten van ons kenn...
Jezelf Kennen Als Je Een Partner Zoekt Jezelf kennen is cruciaal als je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Vraag je eens af waarom de vorige niet wilden lukken. Natuurlijk is dat een wiss...
Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er za...
Van Jezelf Houden Voordat Je Verliefd Wordt –... Voor de meesten van ons is liefde een opwindende opeenstapeling van emoties. Maar voor degene die niet van zichzelf houdt is het nog overweldigender. ...