Hoe Ziet Jouw Toekomst Eruit?

Toekomst of verleden?Hoe ziet jouw toekomst eruit? Word jouw zicht op de toekomst belemmerd door je verleden? Met dezelfde problemen en valkuilen of weet je alles achter je te laten en echt een nieuwe, frisse toekomst voor jezelf te creëren?

Zie je hoeveel mensen je inhalen en dat voor elkaar krijgen? En hoever blijf jij achter?

Misschien heb je het zelf niet door maar er kunnen twee dingen het geval zijn als het je niet lukt om opnieuw te beginnen.

  1. Je zit nog vast aan een vorige relatie of een onmogelijke liefde.
  2. Je denkt je verleden verwerkt te hebben maar de oorzaak van dat verleden heb je niet opgelost.

Je zit vast aan een vorige relatie of een onmogelijk liefde

Dat betekent dat je niet vrij bent. Je bent emotioneel gebonden (ook al heeft degene waar jij dag en nacht aan denkt, allang een ander of is het duidelijk dat die jou niet wil). Je kunt alleen opnieuw beginnen als je emotioneel helemaal vrij bent, aan niemand gebonden.

En dat brengt me op het tweede punt…

Je hebt de oorzaak van je verleden niet opgelost

Wat ik daarmee bedoel? Je hebt ooit de beslissing genomen met iemand in zee te gaan en dat werd geen succes of je hebt veel relaties gehad die geen stand hielden. Dat heeft een oorzaak. Een oorzaak die je bij jezelf moet zoeken. Jij bent zelf verantwoordelijk voor het leven dat je leidt.

Ik zal een voorbeeld geven. Ik ken een vrouw die na haar scheiding geen nieuwe relatie aan wilde gaan voordat ze haar eigen aandeel in het mislukken van haar huwelijk helder had. Zij had zelf de relatie verbroken maar ze begreep heel goed dat zij zelf de verantwoording moest nemen voor de keuze die ze destijds gemaakt had en wilde niet opnieuw in de zelfde valkuil trappen.

Het duurde enige jaren voordat ze begreep waarom ze met de man in zee gegaan was waar ze uiteindelijk bij was weggegaan. Ze was bang geweest om in de steek gelaten te worden en had een man uitgezocht die haar nodig had, een zonder enige ambitie.

Waarom? “Als hij mij  nodig heeft, zal hij me nooit in de steek laten.” Dat deed hij dan ook niet. Maar hij gaf haar ook niet wat zij nodig had, was daartoe niet in staat.

Pas toen ze dat begreep, kon ze de oorzaak van haar relatieverleden opruimen en pas daarna was ze in staat om een nieuwe, ditmaal vervullende relatie aan te gaan.

Dus als je emotioneel vrij bent, kijk dan nog eens verder, dieper naar de behoeften die je dacht vervuld te krijgen door de relatie(s) die je ooit bent aangegaan.

Wat heb jij over voor jouw toekomst?

Als je iets echt wilt, heb je er ook iets voor over. Wat heb jij er voor over om met een nieuw bevrijd gevoel opnieuw te beginnen?

Niets? Dan zal er niets veranderen, wil je eigenlijk niet veranderen, blijf je slachtoffer. Veel? Dan is de kans het grootst dat je resultaten zult boeken en niet weer in dezelfde valkuil zult trappen omdat je zelf verantwoordelijkheid neemt.

Als er een deur dicht gaat, gaat er altijd weer een andere deur open. Als je lang naar die gesloten deur blijft kijken, zie je niet dat er een andere deur open staat.

Lees dit ook eens

Goede Voornemens In De Liefde – En Dan? Ook als het om liefde en relaties gaat, kun je goede voornemens hebben. December en januari zijn de maanden dat we ons het meeste met goede voornemens...
40 Plus En Single – Hoelang Nog? Als je jong bent en single, vind je daten leuk en ben je niet zo kieskeurig. Je hebt gewoon plezier in het versieren, ook als je weet dat dit niet de ...
De Liefde Van Je Leven Vinden In 2011 Wil jij graag de liefde van je leven vinden in 2011? Vast wel. Vorig jaar schreef ik een serie van 6 artikelen over Ware liefde vinden in 2010. Die se...
Vind 100 Artikelen Op Dit Blog! Dit is de honderdste! En ik wed dat je ze lang niet allemaal gelezen hebt. Ik schreef over allerlei aspecten die te maken hebben met het vinden van ee...