Hoe Zoek Je Een Partner?

Hoe zoek je een partnerBen je al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe partner en heb je het gevoel dat die nergens te vinden is? Dan wordt het tijd om je leven eens nader te bekijken.

Je doet er waarschijnlijk alles aan om aantrekkelijk gevonden te worden. Kleding, haar, sport – je zorgt dat je er goed uitziet.

En toch wil het niet lukken, het lijkt wel of er geen enkele geschikte kandidaat op je pad komt. Dat komt omdat je voortdurend die “Hoe” vraag stelt. “Hoe zoek je een partner?”

Waarschijnlijk verkeer je in kringen waar je hem of haar niet zult ontmoeten. Je moet je leven reorganiseren om het resultaat te krijgen dat je graag wilt.

Een paar kleine veranderingen kunnen genoeg zijn. Waar het om gaat is dat je je leven zo verandert dat dit als vanzelf leidt tot het ontmoeten van mensen die bij je passen.

Als je dat goed doet en erbij blijft, kan het zomaar gebeuren dat je een partner treft, zonder dat je het zelfs maar probeert.

Maar wat doen de meesten? Ze blijven naar plaatsen gaan waar veel mensen zijn waar ze hopen om in de massa iemand tegen te komen. Dan hebben ze misschien een avontuurtje of er is niemand die hen wat lijkt. Daardoor raken ze gefrustreerd en gedeprimeerd. Of ze hebben het gevoel dat niemand ze wil.

Het zal duidelijk zijn, dat is niet de manier om iemand te ontmoeten die bij je past.

Hoe vergroot je de kans iemand te vinden die wel bij je past?

Door een paar kleine veranderingen in je leven aan te brengen, kun je het ontmoeten van geschikte kandidaten aanzienlijk vergroten.

Hoe zoek je een partner? Zo! Drie eenvoudige stappen

Hier is wat huiswerk, dat bestaat uit 3 eenvoudige stappen

STAP 1:

Maak een lijstje met de belangrijkste eigenschappen die je wilt in een partner. Schrijf ze op.

Bijvoorbeeld: aantrekkelijk, intelligent, genereus, zorgzaam of wat voor jou dan ook belangrijk mag zijn.

STAP 2:

Nu je dit hebt opgeschreven, kijk je naar je leven zoals het op dit moment is. In detail. Denk na over alles wat je doet – zoals reizen, taken, hobby’s, boodschappen, de hond uitlaten – alles wat je van dag tot dag doet, alles.

Maak er een lijst van.

Nu maak je de lijst langer door hem aan te vullen met plaatsen en dingen die je altijd al hebt willen bezoeken of doen. Dingen die je steeds hebt uitgesteld of waar je niet aan toe bent gekomen. Of zaken die je ooit gedaan hebt en graag weer op wilt pakken zoals het beoefenen van een sport of een cursus volgen.

Nu je de lijst met activiteiten klaar hebt is het tijd om verder te gaan met

STAP 3:

Nu vergelijk je de twee listen die je net hebt gemaakt met elkaar.

Zie waar ze elkaar overlappen. Waar de plaatsen waar jij naar toe gaat in je leven (of graag naar toe zou willen gaan) het pad kruisen van het type mannen of vrouwen die jij graag zou willen ontmoeten.

Als je dit doet, zul je direct zien hoe je leven moet “veranderen” als je hen ook echt wilt ontmoeten.

Je moet dus actie ondernemen en zorgen dat het gebeurt. Dat is iets anders dan een afwachtende houding hebben. Het betekent dat het aan jou is om iets te doen. Je gewoontepatronen doorbreken, uit je comfortzone komen, waardoor je leven zal veranderen.

Zelfs een kleine verandering kan een groot effect hebben. En als je meer durft, kan het verschil nog veel groter zijn. Het is aan jou hoe ver je wilt gaan om je dromen te leven en waar te maken.

In ieder geval is het zo, dat wat je nu doet, niet werkt. Toch?

Waar het om gaat, is dat je meer tijd doorbrengt op de juiste plaatsen met mensen die bij jou passen. Daardoor zul jij je ook meer op je gemak voelen. En dat heeft weer tot gevolg dat je aantrekkelijk gevonden wordt.

Lees dit ook eens

Partner Vinden Tips – 5 Simpele Stappen Per... Tips om een partner te vinden, vind je overal. Nu ben ik niet op zoek naar een partner maar als ik iets wil bereiken, neem ik iets dat heel groot lijk...
Ware Liefde Vinden – deel 1 Ware liefde onder de mistletoe? Het is een Engels gebruik om met Kerstmis een bosje mistletoe op te hangen in huis. Wie daaronder staat mag gekust wor...
Wat Zoek Je In Een Relatie? Wat zoek je in een relatie? Dat vindt je waarschijnlijk een rare vraag. Want wat je zoekt dat is toch logisch? Dat wil toch iedereen? En dus heeft dat...
De Goede Relatie Zoeken – deel 5 De goede relatie zoeken wordt makkelijker als we weten wat we willen. Wie vinden we aantrekkelijk als we op zoek zijn naar ware liefde? Over het algem...