Hulp Bij Liefdesverdriet Verwerken

Liefdesverdriet verwerkenWil je hulp bij het liefdesverdriet verwerken na het beëindigen van een lang durende relatie? Misschien is het enige dat je hoeft te doen, bij jezelf naar binnen kijken. Of misschien juist niet want je moet diep graven, alleen kijken is niet genoeg.

Wat je ook mag horen als je hulp zoekt na het beëindigen van een lange relatie, je zult er snel genoeg achter komen dat je alle antwoorden al in je had.

Het probleem is alleen dat je nu te veel ondersteboven bent, zo vlak na de breuk en dat is normaal. Zeker als de relatie oorspronkelijk duurzaam leek te zijn, zul je het nodig vinden om hulp te vragen om je liefdesverdriet te verwerken.

Dit is heel belangrijk. Misschien wel meer dan de breuk zelf, omdat de manier waarop je het eindigen van een relatie verwerkt, bepalend is voor de volgende relatie die je aangaat. Nu je in deze verwerkingsfase zit vraag je je misschien af : “Liefdesverdriet hoe lang duurt dat?” en ben je uit je normale doen. Je hebt hulp nodig na het verbreken van een lange relatie. Het is heel normaal dat je jezelf verwijten gaat maken en je afvraagt hoe het kon gebeuren.

Toch moet je met alle kracht die je in je hebt, proberen te vermijden om terug te kijken naar je gedrag, de manier waarop je eruit ziet, of wat je aan negatieve dingen zei, zodat dit je niet tegen gaat houden om een nieuwe relatie aan te gaan.

Hulp bij liefdesverdriet verwerken in 4 stappen

1.  Haal jezelf niet naar beneden. Blijf niet vastzitten in het verleden maar gebruik het om verder te komen. Mensen zullen komen en gaan in je leven en dat is oké. Het leven is een en al verandering. Denk dus zelfs niet aan het terug krijgen wat je al verloren hebt. Houd jezelf voor dat het voorbij is. Kan je hart dat ook accepteren?

2. Voel de pijn van de scheiding. Huil, maar niet eeuwig. Het kan een hele tijd duren voor je hart geheeld is en zich kan openen voor een nieuwe liefde, neem de tijd.

Stort je niet direct in een nieuwe relatie om je vervolgens uit angst terug te trekken of steeds weer dezelfde fouten maken. Geef jezelf de ruimte om langzaam te herstellen. Houd jezelf in de gaten, leer de voordelen van alleen zijn kennen, ontdek meer over jezelf en verhoog je eigenwaarde.

3. Geef jezelf de kans om een nieuwe start te maken en doe dat ook. Denk niet: “Ik laat me nooit meer door iemand kwetsen, ik houd de liefde voor gezien”. Want je kunt nog steeds van iemand houden en deze keer zonder gekwetst te worden, wat ons leidt naar de vierde stap in het verwerken van liefdesverdriet:

4. Bereid je erop voor om terug te keren naar datingland. Om er zeker van te zijn dat je niet opnieuw gekwetst wordt, moet je je schuldgevoel over het falen weghalen door jezelf te vernieuwen. Leer van het verleden, gebruik het voor de toekomst. Vraag hulp aan je vrienden en kennissen, daardoor zul je leren op een positieve manier terug te kijken, waarbij je jezelf realiseert dat je zonder de scheiding de ware liefde nooit zou vinden. Een nieuwe relatie is alleen mogelijk als jij het toestaat.

Meer hulp bij liefdesverdriet kun je hier vinden. Liefdesverdriet verwerken is niet makkelijk maar als je het zo aanpakt, kom je er beter uit.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Tips Tegen Liefdesverdriet In het vorige artikel ging het over verliefdheid en daar hoort vaak - helaas - liefdesverdriet bij. Deze keer een verzameling van alle artikelen op di...
Begrijpen En Vergeven In dit tweede artikel van deze serie "Hoe herstel ik van een gebroken hart", gaat het over begrijpen en vergeven. Vorige keer, in het eerste artikel v...
Liefdesverdriet Na Een Jaar Of Langer >> Gevaarlij... We hebben allemaal een verleden. Maar liefdesverdriet na een jaar of meer, daar moeten we even bij stilstaan. We gaan door het leven terwijl we liefh...
Als Liefdesverdriet Tips Alleen Niet Werken Als liefdesverdriet tips niet werken, moet er meer gebeuren. Een relatie die niet werkt is heel naar. Maar nu het uit is, is het eerste en belangrijk...

1 gedachte over “Hulp Bij Liefdesverdriet Verwerken”

Plaats een reactie