Iemand Willen Veranderen – Probeer Dit Eens

Iemand willen veranderenTijdens ons leven sluiten we ons vaak af van de liefde die we kunnen geven. Zelfs als we zo gelukkig zijn dat we een gelukkige, gezonde relatie hebben, kunnen we de behoefte hebben iemand te willen veranderen. Maar iemand willen veranderen, is riskant. Het is vaak niet meer zoals het was toen we begonnen en verliefd waren.

Wat we ons vaak niet realiseren, is dat als we ons afsluiten en we ons gedrag laten bepalen door de angst gekwetst te worden, juist de pijn voelen die we proberen te vermijden.

Maar zo hoeft het niet te zijn. Je kunt ontdekken dat als je de angst loslaat, je er weer voor open kunt staan de liefde te voelen die je graag wilt ervaren. Je hoeft jezelf alleen maar te vragen:

“Helpt het eigenlijk om de angst om gekwetst te worden te vermijden en weg te stoppen?”

Je zult waarschijnlijk ontdekken dat je er alleen maar meer door gekwetst wordt.

Je kunt jezelf ook vragen:

“Sluit ik mezelf liever af of sta ik liever open voor de liefde die ik kan voelen?”

Als een partner zich gedraagt op een manier die jij niet leuk vindt en je wilt dat gedrag veranderen, bedenk dan het volgende:

Iemand willen veranderen kan een obsessie worden

Als we iemand willen veranderen, creëer je dezelfde situatie steeds opnieuw – zodat jouw behoefte om het te veranderen blijft bestaan!

Om te beginnen is wat je wilt veranderen alleen maar een herinnering.

Stel jezelf de vraag:

“Kan ik deze herinnering accepteren?”

Vraag dan:

“Is er iets dat ik steeds weer wil veranderen?”

Accepteer dan dat je het steeds weer wilt veranderen.

De volgende stap kan moeilijk zijn maar werkt heel goed:

Steeds als je denkt aan iemand waar je een relatieprobleem mee hebt of als je denkt aan iets dat je bij iemand wilt veranderen, houd dan van hem of haar omdat die is zoals die is.

Deze oefening zal je helpen om in je eigen kracht te blijven. De mensen waar we het meest om geven zijn tegelijk in staat ons het meest van streek te maken. Dus als jouw geliefde zich op een manier gedraagt waar jij furieus van wordt of waar je onzeker van wordt, experimenteer er dan mee om van hem of haar te houden omdat die dat doet en kijk wat er gebeurt.

Bewaren

Lees dit ook eens

Hoe Ziet Jouw Toekomst Eruit? Hoe ziet jouw toekomst eruit? Word jouw zicht op de toekomst belemmerd door je verleden? Met dezelfde problemen en valkuilen of weet je alles achter j...
40 Plus En Single – Hoelang Nog? Als je jong bent en single, vind je daten leuk en ben je niet zo kieskeurig. Je hebt gewoon plezier in het versieren, ook als je weet dat dit niet de ...
De Toekomst Van Jouw Liefdeleven Begint Nu De toekomst van jouw liefdeleven begint nu. De feestdagen staan voor de deur. Een tijd die we graag doorbrengen met onze geliefden - vrienden en famil...
De Balans Opmaken Van Je Leven Van tijd tot tijd de balans opmaken van je leven, in dit geval je liefdeleven, is altijd goed. Je ontdekt waar je toen stond en waar je nu staat. Dat ...