Ik Mis Mijn Ex – 8 Vragen Voor Jou

Ik mis mijn exIk mis mijn ex, zou het weer goed kunnen komen? Velen stellen zichzelf deze vraag na een relatiebreuk. Er zijn twee benaderingen om het verleden met het heden in balans te brengen: “de tijd heelt alle wonden” of “zij die het verleden vergeten, zijn gedoemd het te herhalen”. Deze benaderingen gaan vooraf aan de overweging om een nieuwe start te maken met je ex.

Ik mis mijn ex – dat is jouw gevoel

Hier zijn acht vragen die je moet beantwoorden voordat je kunt bepalen of  het een goed idee is om je ex terug te winnen.

1. Hoe lang zijn jullie gescheiden? Als dat niet lang is, zijn jullie dan wel echt uit elkaar? Als de tijd dat jullie uit elkaar zijn meer is dan tien procent van je leven, is dat lang genoeg om te overwegen weer samen verder te gaan.

2. Wat was de reden dat jullie uit elkaar gingen? Als je bij alle antwoorden de ander de schuld geeft, waarom wil je die dan terug? Als de ander veranderd is, ben jij zelf dan ook veranderd of niet? Als de ander het gedrag veranderd heeft dat tot de scheiding leidde, maar jij niet, zullen er oude relatiepatronen in je relatie sluipen. In dat geval zullen die het grootste obstakel zijn voor een succesvolle hereniging, al mis je je ex nog zo erg.

3. Wat is er nu anders? Wat is er echt veranderd? De financiële stabiliteit van jou of de ander? Is er iemand die jullie uit elkaar dreef, voorgoed uit jullie leven verdwenen? Al dergelijke dingen moet je goed overdenken, want hoe kan een relatie succesvol worden onder de zelfde omstandigheden waaronder die faalde? Wat is er bij jullie beiden nu anders?

4. Hoe voorkom  je dat je in oude, slechte gewoonten vervalt? Er zijn twee manieren waarop je een tweede-kans-relatie kunt onderhouden: toegewijd of nonchalant. Als het bij jullie toegewijd is, kunnen jullie samen stappen vooruit maken. Is het nonchalant, dan zullen jullie terugvallen in patronen die jullie weer uit elkaar zullen drijven. Kunnen jullie dat voorkomen?

5. Was er sprake van ontrouw en zou dat nu anders zijn? Als ontrouw de reden van jullie scheiding was, hoe weet je dan zeker dat dit nu geen probleem meer wordt? Als  jullie niet in therapie gaan, zal dit een tijdbom zijn die het teruggewonnen vertrouwen zal vernietigen.

6. Heb je seks met je ex? Als het moeilijk is om slechte gewoonten af te leren, is het dat zeker voor die waar je je goed bij voelt. Als jullie beiden weten dat seks met je ex niet meer is dan dat, is er niets aan de hand. Maar houd er rekening mee dat seks direct diepe gevoelens kan oproepen en passie kan zich ontwikkelen tot een emotionele band bij één van de twee of beiden, terwijl het alleen lichamelijk bedoeld was.

7. Wordt een van jullie gebruikt? Veel mensen gaan terug naar hun vorige partner na een mislukte volgende relatie omdat dat veilig en vertrouwd voelt. Zo’n relatie is een snelle maar kwetsbare hereniging van twee mensen na de mislukking vaneen vaak heftige affaire.  Tenzij jullie beiden weten dat dit maar kort zal duren, kan één van jullie gekwetst worden en kan er een permanente verwijdering ontstaan.

8. Hebben jullie kinderen? Hebben jullie kinderen en willen jullie dat zij gelukkig worden? Een knipperlicht relatie met je ex is voor kinderen een ramp. Zij hebben zekerheid nodig. Voor hen is het beter om óf definitief uit elkaar te zijn óf definitief bij elkaar terug te zijn. Weet dus wat je beiden wilt.

Denk je na het beantwoorden van deze vragen nog steeds “ik mis mijn ex”, dan is hier een goede manier om hem of haar terug te krijgen in je leven.

Voor je gaat: fijn als je dit artikel wilt delen of een reactie achter laat. Of schrijf je in voor het gratis e-book dat voor je klaarstaat.

Lees dit ook eens

Hoe Blijf Ik Aantrekkelijk Voor Hem? Veel vrouwen rond de 40 vragen zich af hoe zij aantrekkelijk kunnen blijven voor hun partner. Het is de leeftijd waarop veel mannen naar jongere vrouw...
Relatieproblemen? 3 Tips Om Ze Snel Op Te Lossen Heb je te maken met relatieproblemen? Dan is het belangrijk om hier direct iets aan te doen en je relatie zo snel mogelijk weer op het juiste niveau t...
Ik Wil Mijn Ex Terug – Is Dat Mogelijk? ‘Ik wil mijn ex terug’, is dat mogelijk? Het antwoord hierop is: Ja! Het is absoluut mogelijk om je ex terug te krijgen. Het is echter wel belangrijk ...
De Spiegels Van Relaties Spiegels van relaties. Laten we eens onderzoeken hoe je partner - of de relaties die je hebt gehad - een spiegel is voor onopgeloste uitdagingen en pi...

3 gedachten over “Ik Mis Mijn Ex – 8 Vragen Voor Jou”

  1. Het stomme is dat ik het zelf heb uitgemaakt omdat ik twijfelde of ik ooit wel echt verliefd op hem was geweest. Maar ook omdat ik geen opwinding meer voelde als ik bij hem was. Ik heb heel erg gehuild en getwijfeld maar uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik ging snel door met daten en had veel plezier totdat ik gedumpt werd en hij een nieuwe vriendin bleek te hebben. Dat deed zo’n pijn. En nog steeds na twee jaar verlang ik naar hem terug, maar hij is gelukkig met haar. Ik snap niet hoe hij zo makkelijk over mij heen kon zijn terwijl hij altijd zo gek op me was.. het doet pijn.. kom ik hier ooit overheen? Ik heb er veel spijt van.

  2. Hij heeft het uitgemaakt, hij zegt dat het gevoel weg is. En mij ook niet gemist heeft tijdens de time out. Ik snap er niks van. Ik snap nog steeds niet waarom, hij kon nergens antwoord op geven.

    • Soms gebeurt dat Mireille, dat het gevoel zomaar weg is. Vaak weet iemand zelf ook niet hoe dat kan en kan het dus ook niet zeggen. Sterkte ermee.

Reacties zijn gesloten.