In 7 Stappen Naar Een Bindingsangst Oplossing

7 Stappen bindingsangst oplossingWat is de beste bindingsangst oplossing? Het zijn stapjes die je moet nemen om dit probleem op te lossen.

Het is belangrijk dat je eerst erkent dat je last hebt hiervan. Goed nieuws: je zou dit niet lezen als je dat niet al deed.

 1. Je moet zeker weten, dat je deze bindingsangst kwijt wilt. Het moet je iets opleveren, anders zou je het al lang kwijt zijn. Angst heeft een functie en dit gevoel hebben we meegekregen om te overleven in gevaarlijke situaties. Maar meestal is angst irrationeel. Je hebt een onbewuste overtuiging die ervoor zorgt dat je bang bent voor iets dat alleen in je verbeelding bestaat. Welk gevaar dreigt er?
 2. Nu je dat helder hebt, kun je beslissen of je er echt aan wilt werken om de angst om je te binden, op te lossen. Stel je eens voor hoe het zou zijn om een fijne relatie te hebben waarin je helemaal kunt zijn wie je bent. Dat kan!
 3. Spoor nu de overtuiging op die ervoor zorgt dat je denkt dat jij je vrijheid kwijt zult raken of weer gekwetst zult worden als je een relatie aangaat. Waar komt die vandaan?
 4. Welke gedachten gaan er door je hoofd als je denkt aan een relatie? Let hier eens op. En welke gedachten spelen er door je hoofd als je niet durft te gaan voor een relatie die er al is?
 5. Welke gevoelens roepen die gedachten bij je op? Ja, angst dat wisten we al. En het gevolg is dat je afhaakt.
 6. Verander nu de overtuigingen die voor je angst zorgen, daar begint jouw bindingsangst oplossing! Om een voorbeeld te geven: in plaats van de overtuiging: “Als ik me bind, verlies ik mijn vrijheid”, zeg je nu tegen jezelf: “Ik wil me verbinden met iemand die mij accepteert zoals ik ben”.
 7. Doorloop nu het proces van gedachten en gevoelens zoals hierboven beschreven nog een keer. Als het goed is, denk je er nu anders over waardoor je ook een ander gevoel krijgt. Je gedachten bepalen namelijk je gevoel. En je gevoel leidt tot bepaalde acties.

Dit is het begin van een proces dat leidt tot een bindingsangst oplossing. Wil je meer weten over het oplossen van bindingsangst? Volg deze link en lees het e-book over bindingsangst.

Als je dit artikel de moeite waard vond, stel ik het op prijs als je het deelt. Een reactie achter laten mag ook. Of schrijf je in voor het gratis e-book.

Lees dit ook eens

Een relatie zoeken en angst We kunnen een relatie zoeken terwijl we daar eigenlijk bang voor zijn. Alleen weten we dat niet. Totdat we dat bange plekje in onszelf een klein beet...
De Invloed van Verlatingsangst in een Relatie De invloed van verlatingsangst in een relatie kan groot zijn. Liefde gedijt alleen in vrijheid en een van de verlatingsangst symptomen is nu juist dat...
Omgaan met Bindingsangst en Verlatingsangst Omgaan met bindingsangst en verlatingsangst lijkt eenvoudiger dan je zou denken. Het belangrijkste obstakel voor een liefdevolle relatie is namelijk e...
Bindingsangst Bij Mannen Kun Je Zo Herkennen Het is niet moeilijk om bindingsangst bij mannen te herkennen. Laatst kreeg ik een vraag van een lezeres hierover. Het verhaal is authentiek, al heb i...

2 gedachten over “In 7 Stappen Naar Een Bindingsangst Oplossing”

 1. Hallo,

  Mijn ex-vriend heeft al heel veel meegmaakt in relaties.
  Toen het tussen ons serieus werd heeft hij er een punt achter gezet.
  Hij heeft intussen al weer een relatie achter de rug en dat heeft hij na enkele weken ook weer stop gezet.
  Hij zoekt constant contact met me maar heeft schrik om weer een nieuwe relatie te beginnen met me. We zijn nog geregeld bij elkaar en hebben dagelijks contact via sms. Heb het gevoel dat hij me mist en me nog graag ziet. We weten beiden dat hij verlatingsangst heeft. Hij zit momenteel bij een psychologe. Maar ik weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Hij weet dat hij op me kan rekenen en dat ik er dag en nacht ben voor hem. Maar hij doet me ook pijn. Hij weet welke grote gevoelens ik nog heb voor hem. Maar ik heb het gevoel dat hij profiteert van me. Ik wil hem dolgraag terug voor altijd maar weet niet goed hoe ik daar allemaal mee om moet gaan. Kan jij me tips geven hoe ik het het best aanpak? Ik ben echt hopeloos…
  mvg
  Fanny

  • Hoi Fanny – dat is een vervelende situatie waar je niet blij van wordt. En het lijkt mij dat omgaan met iemand die jou niet gelukkig maakt, niet goed voor je is. Maar het is jouw keuze. Je kunt het beste meer ontdekken over mannen en relaties, dan heb je meer kans dat je er blij van wordt.

Reacties zijn gesloten.