Intimiteit In Een Relatie – 10 Manieren Om Het Te Creëren

Intimiteit in een relatie

Misschien heb jij vroeger een ideaal beeld gehad van een ideale relatie: romantisch, kwetsbaar, voor altijd verbonden. Je bent bepaald niet de enige. Je voelt je tot iemand aangetrokken en we vergeten dan dat we beiden mensen zijn met onze leuke EN onze minder leuke kanten. Dat we gevangen kunnen raken in de waan van de dag, elkaar als vanzelfsprekend gaan zien. Intimiteit in een relatie is dan ver te zoeken.

Daardoor vergeten we ook om elkaar de nodige aandacht te geven en de intimiteit te creëren die nodig is om een relatie te laten groeien en bloeien. Intimiteit in een relatie is zo bezien een voorwaarde voor een gelukkige relatie. Hieronder eerst 10 tips en vervolgens nog een paar extra toevoegingen om het nog beter te maken.

10 manieren om intimiteit in een relatie te creëren

1. Gebruik relaties om je een compleet mens te voelen

Relaties zijn er niet omdat we iemand nodig hebben om ons compleet te voelen, maar omdat we als volledige, complete mensen onze levens met elkaar willen delen. Door het romantische ideaal te laten varen van samensmelten en één te worden leren we om net zo veel van de afstand in een relatie te houden als van het samenzijn.

2. Ga het fijn vinden om alleen te zijn

Om te accepteren dat liefde ons niet kan redden van alleen zijn, moeten we leren om ervan te houden om tijd met onszelf door te brengen.

Door ons veilig en zeker te voelen als we alleen zijn, zelfs binnen een relatie, zullen we ons meer compleet, gelukkig en heel  voelen.

3. Zie je partner zoals die echt is

De romantiek verdwijnt snel als we de persoon waar we van houden zien als het symbool van onze ideale partner en niet als de persoon die hij of zij werkelijk is. Het is belangrijk om door te gaan met ontdekken wie die ander is en hoe die  voortdurend verandert en zich ontwikkelt, net als wij.

4. Wees bereid om van elkaar te leren

De kunst is om de ander als spiegel te zien en van de reflectie te leren hoe we een beter persoon kunnen worden.

Als we boos zijn, kunnen we in plaats van de ander de schuld geven, deze kans pakken om alert te zijn op wat ons eigen aandeel is en wat er geheeld moet worden in onszelf.

5. Let goed op waarom een ruzie zou kunnen beginnen

Sommige stellen creëren keer op keer afstand door ruzie te maken om het daarna weer goed te maken. Hierdoor blijven ze in een romantische trance terwijl ze echte intimiteit vermijden.

Ons bewust worden waarom we bang zijn voor intimiteit helpt ons om een betere gevoel te krijgen waarom we ruzie krijgen en waarschijnlijk heb je dan veel minder ruzie.

6. Wees wie je bent

Meestal verlangen we naar romantische liefde omdat we verlangen naar iets dat buiten ons bereik ligt, iets in de andere persoon waarvan we denken dat we het zelf niet hebben.

We kunnen alleen van een ander krijgen wat we bereid zijn onszelf te geven.

7. Houd van “gewoonheid”

Als de wittebroodsweken van een relatie voorbij zijn, komen we in de gewone dagelijkse routine terecht en vaak doen we alles om dat te vermijden.

De kunst is om te zien dat het “gewone” de echte smeerolie van intimiteit kan worden. Het dagelijks je leven delen met een partner kan dan buitengewoon worden.

8. Word je bewust van het goede in je

Een ding dat ons allemaal verenigt is dat we er allemaal naar verlangen gelukkig te zijn. Dit geluk bevat meestal het verlangen om dicht bij iemand te zijn waar we van houden. Word je bewust van het goede in je om echte intimiteit in een relatie te creëren. Het is makkelijker het goede in je partner te zien als je verbonden bent met het goede in jezelf.

9. Richt je op liefde geven

Eerlijk geluk is niet je goed voelen over jezelf omdat anderen van je houden, maar het is hoe veel we van anderen en onszelf houden.
De onvermijdelijke uitkomst van anderen meer liefhebben is dat we we zelf meer geliefd zullen zijn door anderen.

10. Laat verwachtingen los

Het kan zijn dat we zoeken naar dingen zoals romantiek en altijd samenzijn, om een gat te vullen in onszelf.

Intimiteit in een relatie versterken

Je kunt de intimiteit in een relatie nog verder versterken. Lees nog een paar artikelen die je laten zien wat emotionele intimiteit eigenlijk is en hoe jullie je steeds meer verbonden kunnen gaan voelen met elkaar:

Echte emotionele intimiteit wordt gecreëerd door jezelf kwetsbaar op te stellen. Kwetsbaarheid brengt je in je hart. Intimiteit gaat eigenlijk niet over seks maar juist om het jezelf emotioneel kwetsbaar durven tonen. Je hoeft niet altijd groot en sterk te zijn, je mag ook laten zien dat je het soms ook niet weet of bang bent.

Door je kwetsbaar te tonen en emotionele intimiteit toe te staan, ga je je verbonden voelen met elkaar. Een verbinding die veel sterker is dan wanneer je hier bang voor bent. Wees niet bang en kies ervoor om je afweer te laten zakken. Zo zal jullie relatie de tand des tijds doorstaan.

Vertrouw op je eigen innerlijke bronnen om jezelf liefde, aandacht en zorg te geven als je dat nodig hebt. Liefde zal dan als een magneet werken zodat ook jij intimiteit in een relatie kunt ervaren.

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, of laat een reactie achter. Dank je wel.

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.

Lees dit ook eens

Nieuwe relatie en communicatie Een nieuwe relatie kan wat voeten in de aarde hebben, je grenzen bepalen ten opzichte van de ander bijvoorbeeld en de communicatie in de relatie. En s...
Wordt Het Een Serieuze Relatie? – Denk Hiera... Als je iemand een tijdje kent, weet je voldoende om te bepalen of je een serieuze relatie wilt en de relatie wilt verdiepen. Maar wat als je het niet ...
Liefde en Seks Lente! Tijd voor vlinders in je buik, verliefdheid, liefde en seks. Maar wanneer is het nu het één en wanneer het ander? Onze chemische huishouding we...
Ware Liefde Vinden – deel 1 Ware liefde onder de mistletoe? Het is een Engels gebruik om met Kerstmis een bosje mistletoe op te hangen in huis. Wie daaronder staat mag gekust wor...

3 gedachten over “Intimiteit In Een Relatie – 10 Manieren Om Het Te Creëren

  1. Mooi artikel! In principe heel simpel maar niet vanzelfsprekend. Alles waar je naar verlangt creëer je zelf en vooral vanuit jezelf. Een filosofie die je jezelf moet aanleren want zelfprojectie is misschien wel het allermoeilijkste wat er is. Je persoonlijke levensnorm hanteren zowel single als in een relatie is van groot belang. Ik geef hierbij wel aan dat de klik met je partner voor een groot deel wordt bepaald door Kosmische energetische niveaus waar beide zich treffen. Dit niveaubesef en beleving geeft de mate van intimiteit en andere emoties weer.
    Ik wens iedereen een fijn leven toe!
    Groet,
    Mildred

Een reactie plaatsen

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.