Is Een Nieuwe Partner Zoeken Makkelijk?

Nieuwe partnerEen nieuwe partner zóeken kan makkelijk zijn. Maar een nieuwe partner kan je na verloop van tijd ook voor verrassingen plaatsen. Dat kan heel leuk zijn, maar als de verrassing nu eens tegen valt, als het dingen zijn aan de ander die je niet bevallen of je teleurstellen? Hoe kun je dat voorkomen?

Dat kun je natuurlijk nooit helemaal voorkomen, we zijn allemaal mensen met onze leuke en vervelende kanten. En we hebben allemaal verwachtingen die we ons pas bewust worden, als er niet aan voldaan wordt.

Dan zeggen we: “Ik had verwacht dat je…..(vul maar in)”. Voor het gemak vergeten we dat het onze eigen verwachtingen zijn en niet die van de ander. We voelen ons teleurgesteld, moeten de beslissing nemen of we dit accepteren en er mee kunnen leven of dat we de relatie verbreken en omzien naar een ander. Die dan wel aan onze verwachtingen moet voldoen. Moet ja, want verwachtingen zijn onbewuste eisen.

Natuurlijk hangt het er vanaf of het kleine dingen of grote dingen zijn waarin je teleurgesteld bent. En een heleboel kleine teleurstellingen kunnen zich opstapelen tot een hele grote.

Misschien is het daarom handig, om voordat de vlinders in je buik niet meer te houden zijn, je eens af te vragen wat je verwacht van een nieuwe partner en een nieuwe relatie.

Om je eens voor te stellen dat je al op die roze wolk zit en wat voor partner heb je op die wolk? Hoe gedraagt hij of zij zich? Wat is belangrijk voor de ander? Dus wat verwacht je eigenlijk?

Je kunt hier makkelijk achter komen door een verlanglijstje te maken. Dat lijstje voor een nieuwe partner en een nieuwe relatie is puur voor jezelf. Als je dat eenmaal hebt, kun je iedere potentiële nieuwe partner langs die “lat” leggen. Je kunt dan vragen stellen aan de ander over de dingen die voor jou belangrijk zijn. Een partner zoeken wordt op die manier veel eenvoudiger. En dat kan in de toekomst teleurstellingen voorkomen.

Tenzij je niet meer naar je lijstje kijkt zodra je verliefd wordt. Er zijn mensen die het hebben van een relatie zó belangrijk vinden dat ze niet meer in staat zijn om te zien of die ander wel bij ze past.

Ben jij zo?

Dan is het nog belangrijker dat je zo’n lijstje maakt, het ingelijst aan de muur hangt en het onder je kussen stopt!

Hoe doe je dat nu?

Een verlanglijstje maken voor een nieuwe partner

Ga als volgt te werk:

Neem een vel papier.

Bovenaan zet je “Mijn partner is…….”.

Dan vul je zoveel mogelijk, maar minimaal 10, dingen in die je wilt dat jouw partner is, doet en heeft.

Bijvoorbeeld:

Mijn partner heeft overeenkomstige doelen in het leven;

Mijn partner verrast mij regelmatig met iets leuks;

Mijn partner is sociaal;

Mijn partner heeft een goed inkomen;

Enz.

Dit is nadrukkelijk een voorbeeld, vul in wat voor jou belangrijk is aan een nieuwe partner. Vraag je vervolgens af of iedere wens op je lijstje een wens of een eis is. Aan eisen moet voldaan worden, daar mag je geen concessies aan doen. Wensen zijn leuk als het zo zou zijn, maar niet erg als er niet aan voldaan wordt.

Een partner zoeken wordt een leuke sport op die manier.

Mannen en Relaties is een e-book waarin je nog veel meer tips en ideeën vindt om je zoektocht naar een nieuwe partner makkelijker te maken.

Lees dit ook eens

7 Signalen Dat Hij Geen Goede Partner Is Hier zijn zeven signalen dat hij geen goede partner is en ook niet zal worden. Hij is gewoonweg niet geschikt voor een relatie. Ik schreef er ook al o...
5 Signalen Dat Je De Goede Partner Hebt Liefde kan gecompliceerd zijn. Partners kunnen elkaar soms vervelen, ruzie maken en domme dingen doen. We zijn uiteindelijk maar mensen. Maar als je m...
Een Partner Zoeken, Hoe Doe Je Dat? Een partner zoeken valt niet altijd mee. Sommigen van ons vinden vroeg in hun leven hun ware liefde, anderen hebben meerdere relaties nodig om de goed...
Wat Is Echte Liefde? Wat is echte liefde? Lees dit, beter kan ik het niet zeggen! Ik vond een prachtig stuk dat ik je niet wil onthouden. Hieronder vind je het. Echte li...