Is Een Rebound Relatie Goed?

Rebound relatieVoor ik in ga op de vraag of een rebound relatie goed is, eerst maar eens vertellen wat het is. Niet?

Letterlijk vertaald betekent rebound  “terugspringen” dus een rebound relatie is een relatie die, zeg maar, van de weeromstuit gezocht wordt.

Is niet zo lang geleden je relatie beëindigd, dan voel je je alleen en heb je liefdesverdriet. Ook als je zelf degene was die het uit gemaakt heeft. Omdat je dat gevoel zo snel mogelijk kwijt wilt, ga je op zoek naar een nieuwe partner, ook om de vorige zo snel mogelijk te vergeten.

Als dat lukt, heet dat een rebound relatie. Een rebound relatie is dus een relatie met iemand anders dan je ex, kort na de relatie met die ex. Als jij je ex terug wilt, is er hoop want het gebeurt vaak dat het weer goed komt. We noemen dat dan géén rebound relatie. In ieder geval niet wat daar onder verstaan wordt. Je bent dan natuurlijk wel weer gebonden.

Maar is een rebound relatie goed?

Een rebound relatie kan een prima pleister op de wonde zijn, zolang je er niet teveel van verwacht. Meestal zijn zulke relaties geen lang leven beschoren.

Het belangrijkste voordeel is dat je gevoel van eigenwaarde een oppepper krijgt en jij je weer aantrekkelijk voelt en een leuke tijd kunt hebben. Een ander voordeel kan zijn dat je het verschil merkt, dat het met een ander heel anders is allemaal. Dat kan nieuwe hoop geven op een betere toekomst.

Dit type relaties zijn van tijdelijke aard. Een maand, half jaar of een jaar… zolang de aanvankelijke verliefdheid duurt en de aantrekkingskracht blijft bestaan. Daarna is het meestal over omdat je toch niet echt bij elkaar past. Of omdat één van beiden besluit naar zijn of haar ex terug te gaan. Mensen gaan vaak naar hun ex terug, zeker als dit allemaal gebeurt tijdens een midlifecrisis. De ander blijft dan achter met liefdesverdriet.

Kortom, geniet ervan maar verwacht niet dat een rebound relatie altijd zal duren.

Ervaringen? Laat ze hieronder weten!

Ex terug banner

Lees dit ook eens

Hoe Zoek Je Een Partner? Ben je al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe partner en heb je het gevoel dat die nergens te vinden is? Dan wordt het tijd om je leven eens n...
Persoonlijke Waarden In Relaties In deel één, heb ik uitgelegd hoe je veel over iemand kunt vertellen door het werk dat iemand doet, en dat het beter is om niet naar een ander te kijk...
Wat Wil Een Man In Een Relatie? Wat een man in een relatie wil, is voor vrouwen niet altijd te begrijpen. En als je een vrouw bent die al erg lang single is en veel mannen ontmoet ma...
Een Gezonde Relatie Opbouwen Een gezonde relatie opbouwen, het vraagt om een aantal vaardigheden. Door vanaf het begin bepaalde gedragspatronen te ontwikkelen en te onderhouden, k...

5 gedachten over “Is Een Rebound Relatie Goed?”

 1. Mijn man is verliefd geworden op een andere vrouw tijdens ons huwelijk. Nu zijn we momenteel aan het scheiden maar hij geeft ook aan dat hij mij mist. En dat hij niet weet of dit de goede keuze is. Maar hij kan haar ook niet loslaten. Is dit dat ook een rebound relatie of niet.
  Ik hoop dat iemand duidelijkheid kan geven

  • Of je dit een rebound kunt noemen, weet ik niet. Het is ook niet zo belangrijk. Kennelijk weet je man niet meer zo goed wat hij wil. En een man die niet weet wat hij wil, wil niet wat hij heeft. Ik begrijp dat je hem graag terug wilt en zeker wilt weten of je nog een kans maakt. Die zekerheid kan ik je niet geven. Wat je in ieder geval niet moet doen, is druk op hem uit oefenen. Laat hem weten dat hij welkom is, mocht hij van gedachten veranderen, en laat het daarbij. Voor het overige kun je alleen maar afwachten en vooral je eigen leven blijven leiden. Laat niet merken hoe erg je het vindt.

 2. Ik verschiet toch vaak over de egoistische aanpak tegenwoordig.

  Dus je bent gekwetst? Dan gebruik je gewoon even iemand anders, doet alsof je daar een fijne relatie mee kan uitbouwen…

  en achteraf mag je dan vernemen dat de ex – geen jaar geleden vertrokken was… maar slechts een maand…

  (meestal geloven de rebounders zelf… dat ze enorm verliefd waren op je.. enz… maar eenmaal de ex- jaloers heeft gereageerd, mag jij opdoeken)

  de oplossing: probeer niemand te kwetsen… en eerlijkheid duurt het langst… en een relatie van 18 jaar veeg je niet zomaar weg, met de maand erna iemand anders te nemen.

  • Je bent boos, Niamh. Dat kan ik me voorstellen maar… hoe snel ben jij verliefd? De volgende keer kun je beter eerst meer tijd nemen om iemand te leren kennen voordat je verliefd wordt of er aan toe geeft. Zeker drie vier maanden. Als je elkaar regelmatig ziet, kun je pas na een half jaar weten of het goed zit.

  • hi Niamh,

   vraagje:
   Hoelang duurde de rebound relatie met jou?

   ik wil mijn ex graag terug, maar ze had heel snel een andere relatie en wist niet hoe snel ze foto’s met die kerel moest delen.zijn op een heel rotterige manier uit elkaar gegaan en 4 weken voor ze die foto deelde was ze nog flink emotioneel en boos op mij.

   Pietje

Reacties zijn gesloten.