Is Liefde Voor Jezelf, Liefde Voor Je Omgeving?

Liefde voor jezelfAls je liefde voor jezelf hebt, zorg je goed voor jezelf. Daarna kun je pas goed zorgen voor je omgeving. Maar als je dat nu eens tegelijk kon doen? Als je terwijl je voor jezelf zorgt, tegelijkertijd voor anderen kunt zorgen?

Eigenlijk is het zo:
Je zorgt goed voor jezelf;
Je zorgt goed voor de mensen in je directe omgeving;
Je zorgt goed voor je vriendenkring en andere groepen waar je bij hoort;
Je draagt bij aan het geheel;
Je draagt bij aan de wereld.

Wat je niet hebt, kun je ook niet geven. Het werkt zoals ronde rimpelingen in het water als je er iets in gooit. Als jij jezelf ziet als het middelpunt, kun je dus veel invloed hebben door goed voor jezelf te zorgen. Dan wordt de liefde voor jezelf ook liefde voor anderen, of je ze nu kent of niet.

Wat heb je nodig om de liefde voor jezelf te tonen en goed voor jezelf te zorgen? Twee dingen:

Respect voor jezelf

en….

Geld.

Geld? Ja, geld. Er is een prachtig boek, getiteld “Geld, Kracht, Liefde”, geschreven door Sunny Nederlof en Bas Buis, waarin het verband tussen deze twee aspecten helder uiteengezet wordt. Liefde, zelfrespect en geld hebben veel met elkaar te maken.

Mensen die in hun eigen kracht staan, die zich niet minder maar ook niet meer voelen dan een ander, hebben vaak meer geld en ook gelukkige relaties.

Voel jij liefde voor jezelf?

Als jouw financiële situatie niet bijzonder florissant is, is het met je liefdeleven waarschijnlijk ook matig gesteld. En omgekeerd geldt dat natuurlijk ook.

Het heeft alles te maken met jouw gevoel van eigenwaarde. Het woord zegt het al: wat vindt jij jezelf waard? Sta je achter jezelf? Ga je met jezelf om zoals je graag zou willen dat iemand die van je houdt met je omgaat? Dat is liefde voor jezelf!

Dat heeft niets met egoïsme te maken of zelfs narcisme, zoals sommigen denken.

Als je achter jezelf staat ben je niet bang om te geven om de simpele reden dat je dan niet het gevoel hebt dat er iets van je afgepakt wordt. Je bent juist blij dat je zo rijk bent dat je kunt geven. In dit geval bedoel ik niet letterlijk rijk, maar de emotionele rijkdom van je vervuld voelen met je bestaan.

Geen liefde nódig hebben van een ander, maar genoeg liefde in jezelf ervaren om hiervan te kunnen delen. Dat kan zich dus ook in geld uitdrukken.

Wat er gebeurt als je geeft, is dat zich dat verspreidt zoals de rimpelingen in het water van de foto hierboven.

Met liefde voor jezelf kun je dus een verschil maken in de wereld.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.

Lees dit ook eens

Wat Gebrek Aan Eigenwaarde Veroorzaakt In De Liefd... Jouw gevoel van eigenwaarde bepaalt in grote mate of je gelukkig wordt in liefde en relaties. En mocht je denken dat er iets ontbreekt aan wat jij jez...
Waarom Houden Van Jezelf Belangrijk Is Houden van jezelf, veel mensen vinden het onzin, dat kan toch niet? Je houdt van een ander of van muziek, je kat of hond of je hobby. Het wordt ook no...
Grenzen Bepalen Voor Je Relatieleven – De 10... De laatste jaren heb ik veel geschreven over liefde en relaties en hoe belangrijk het is op grenzen te stellen. Toch krijg ik talloze reacties van vro...
Werken Aan Jezelf >> Zo Krijg Je Een Relatie Is werken aan jezelf echt nodig als je single bent en toe aan een relatie? Ik heb 3 belangrijke vragen voor je: 1. Hoe lang ben je bereid om te...

Een reactie plaatsen

Gratis e-book
De 7 Belangrijkste Datingfouten

Schrijf je in en krijg veel gemaakte datingfouten en datingtips.

Dank je voor je inschrijving.

Er ging iets verkeerd.