Je Date Afwijzen Zonder Kwetsen: Zo Doe je Dat

Je date afwijzenBen je ooit nerveus geweest als je ging daten omdat je het niet leuk vindt om iemand af te wijzen? Je date afwijzen eerlijk en zonder smoezen kan lastig zijn maar is wel fair play.

Afwijzing en de relatie afbreken in de eerste periode van dating kan tricky zijn.

Wat zeg je en waarom zou je iets afbreken als je nog helemaal geen relatie hebt?

Misschien heb je het meegemaakt en weet je hoe naar het is als iemand gewoon nooit meer iets laat horen terwijl je dacht dat die je heel leuk vond.

Maar het voelt ook niet goed om gewoon te zeggen “dit gaat niets worden” als je elkaar amper kent.

Dus wat te doen?

Ik sprak laatst een vrouw die een paar maanden met een man omging.

Sinds ze met hem naar bed was geweest, gaf hij haar nauwelijks nog aandacht. Soms liet hij weken of dagen niets van zich horen om dan plotseling weer op te dagen met het een of andere dramatische excuus waarom hij niets van zich liet horen.

Omdat ze echt in hem geïnteresseerd was, werd ze hier helemaal hopeloos van.

Inmiddels begrijpt ze dat deze man niet echt bij haar past. Sinds ze Mannen en Relaties gelezen heeft, heeft ze geen liefdesverdriet meer maar vindt ze hem vervelend en een energievreter.

Dat is een hele vooruitgang!

Ze wil geen contact meer met hem en overweegt hem te blokkeren op Whatsapp. Wat is gepast in deze situatie?

Moet ze echt met hem breken hoewel ze nooit een gecommitteerde relatie hebben gehad? En verdient hij het om geblokkeerd te worden omdat hij het typisch narcistische gedrag vertoonde van aantrekken en afstoten?

Hier zijn 3 manieren om uit een relatie te stappen die nog niet echt een relatie is:

Je date afwijzen door het te laten verwateren

Je trekt je emotionele energie terug uit de relatie. Je onthecht emotioneel, je bent niet boos of wrokkig en je hebt vrede met jezelf en het feit dat deze persoon niet de goede voor je is.

Vaak is het terugtrekken van je emotionele energie uit de relatie al genoeg om de ander weg te laten gaan. Je bent kort en beleefd als je van hem hoort maar je laat je niet verleiden tot flirterig gedrag, je bent niet vriendelijk en aardig en je moedigt hem op geen enkele manier aan. Vaak zal de relatie verwateren en ophouden te bestaan. Dit is volledig gepast als je vrijblijvend date, wat betekent dat er geen commitment is en je alleen een aantal afspraken hebt gehad.

Dit laten verwateren kun je ook toepassen op whatsapp- en e-mailrelaties die nooit tot een echte afspraak hebben geleid.

Blijft een man contact zoeken, je uit vragen of heel geïnteresseerd aandacht vragen (wat narcisten vaak doen) dan is het gepast om een “dit gaat niet werken” gesprek te hebben.

Je date afwijzen door een gesprek

Als je weet dat een man niet de ware is, moet je in plaats van smoezen verzinnen of hem blokkeren, hem eerlijk zeggen “Ik ben tot de conclusie gekomen dat wij niet bij elkaar passen. Ik wens je het allerbeste.” Er is geen enkele reden om uit te wijden of je besluit te verklaren.

Als je een aantal dates met iemand gehad hebt en dat waren hele intense ontmoetingen – dat wil zeggen dat je het over de toekomst had, je hebt veel tijd samen doorgebracht in een korte periode en je bent intiem geweest – dan is het zeker belangrijk om een dergelijk gesprek te hebben.

Trouwens, het afbreken van een korte, intensieve relatie kan vaak pijnlijker zijn dan na een lange relatie. Dat is waarom het belangrijk is dat je de ander uitsluitsel geeft in deze situaties. Daarom beveel ik dit soort van dating ook niet aan. Zeker als je al eens gekwetst bent en een liefdevolle, gecommitteerde relatie wilt die blijft bestaan.

Blokkeren

Dit is alleen gepast als je in een gesprek duidelijk hebt gemaakt dat het niet gaat werken en de ander blijft contact zoeken. Het kan ook een goede manier zijn bij mensen die je nooit persoonlijk hebt ontmoet en doorgaan met whatsappen zonder hiertoe het initiatief te nemen.

Denk er aan dat een relatie afbreken nooit gebruikt mag worden als een strategie om de aandacht van een man te krijgen of hem te laten doen wat jij wilt. Als hij een goede man is, zal hem dit diep kwetsen en zal hij het vertrouwen in de relatie verliezen. Als hij een narcist is zal het een heleboel drama creëren en dat is ongezond. Er zijn betere manieren om te krijgen wat je wilt in een relatie.

Lees dit ook eens

Op De Beste Datingsites Komt Dit Voor Het komt voor op de beste datingsites: mannen maar ook vrouwen die helemaal niet uit zijn op een serieuze relatie maar die lekker rondstruinen en rond...
Overtuigingen In Relaties En Hoe Ermee Omgaan In relaties spelen overtuigingen een grote rol. Overtuigingen in relaties bepalen de kwaliteit van die relaties. Dat komt doordat overtuigingen gekopp...
40 Plus Relatie Aangaan >> Let Hier Op! Als je boven de 40 bent en weer single, kan het vinden van een nieuwe partner een onmogelijke opdracht lijken. Maar er is goed nieuws, een 40 plus rel...
Nieuwe Mensen Ontmoeten – Maak Er Tijd Voor! Om je liefdeleven te verbeteren en die nieuwe partner te vinden, moet je nieuwe mensen ontmoeten. En je hebt het vast wel eens gehoord: als je ergens ...