Je Leven Veranderen – Hoe Herstel Ik Van Een Gebroken Hart 3

Je leven veranderenDit is het derde artikel in een serie van drie over het herstellen van een gebroken hart. Het eerste gaat over aandacht voor jezelf, het tweede over begrijpen en vergeven en deze over hoe je je nieuwe leven verandert. Je leven veranderen is nodig om weer open te staan voor een nieuwe relatie.

Je leven veranderen met activiteiten

1. Leun op je vrienden. Je vrienden zijn er om je te helpen, je te troosten als je je slecht voelt en je te helpen om je goed te voelen. Het is niet onredelijk om op je vrienden te leunen als je te maken hebt met een gebroken hart. Zij zijn waarschijnlijk degenen die je erover heen zullen helpen.

Plan dagelijks activiteiten. Plan een avond bioscoop door op voorhand kaartjes te kopen. Ga naar de dierentuin, naar het strand of uit eten. Denk aan het plezier dat je had toen je deze dingen vroeger deed. Probeer dat stuk van je leven terug te krijgen.
Praat met je beste vriend(in) over je gebroken hart. Lucht je hart tegen iemand die je volledig steunt. Je zult je daarna een stuk beter voelen.

2. Richt je energie op nieuwe activiteiten. Wat je mist als een relatie eindigt, is dat je je liefde niet meer kunnen uiten. Je kunt je enthousiasme niet meer kwijt aan iemand die geïnteresseerd is omdat die in jou geïnteresseerd is. Je hebt dan andere manieren nodig om dat te doen. Andere manieren om je gevoelens te uiten zijn gedichten schrijven, schilderen, zingen, dansen, enz. Doe alles wat mogelijk is om je pijn te veranderen in iets productiefs.

Leer een nieuwe vaardigheid. Probeer iets waar je weinig van weet zodat je gedwongen wordt om je op een andere manier met de wereld te verbinden. Probeer glasblazen, keramiek, een nieuw instrument of duiken. Wees avontuurlijk en open voor nieuwe mogelijkheden.
Word vrijwilliger. Door vrijwilligerswerk ga je zien wat jouw impact is op het leven van andere mensen en ga je zien hoe bevoorrecht je bent met alles wat je hebt. Dat zal je leven veranderen.

Ga reizen

3. Ga op reis. Het hoeft niet  ver te zijn, maar ver genoeg om wat afstand te nemen van je situatie. De wereld is zo’n grote, mooie plaats; doe er je voordeel mee.  Een beetje afstand kan wonderen doen voor je gebroken hart.

4. Gebruik je verbeelding. Je verbeelding kan je naar plaatsen brengen waar je nog nooit geweest bent en je dingen laten ervaren die je nog nooit hebt gezien. Gebruik het. Je zult je beter voelen.

Je leven veranderen gaat ook heel goed door iedere avond voor je gaat slapen een boek te lezen. Ook als je nooit een boek gelezen hebt. Niets brengt je zo in een andere wereld dan een boek. Het zal je helpen je hart te herstellen.
Fantaseer over je toekomst. Laat de persoon die je hart brak erbuiten. Fantaseer over je carrière, je huis, je familie, je reizen. Je zult je geïnspireerd voelen om het te realiseren.
Maak je doelen groter. Je doelen zullen je motiveren om iets te gaan doen. Als je geen doelen hebt, maak er dan een paar.

Je leven veranderen met een nieuwe partner

5. Begin weer met daten zodra je er klaar voor bent. Na 2 of 3 maanden voelen veel mensen zich weer in staat om nieuwe contacten aan te gaan. Wees er zeker van dat je bepaalde kwesties die je had in je vorige relatie hebt opgelost of veranderd zodat je niet dezelfde fout nogmaals maakt.

Als je niet klaar bent voor een serieuze relatie, zeg dan tegen je nieuwe date dat je net een relatie achter de rug hebt en dingen rustig aan wilt doen. Hopelijk begrijpt die ander dat. Zo niet, dan past die niet bij je.
Zoek geen perfectie. Vaak beginnen we geen relatie omdat we de perfecte man of vrouw willen vinden. Zoek naar iemand die vriendelijk, mededeelzaam, grappig, slim en vrij is. De rest regelt zichzelf.
Wees niet bang om lief te hebben. Heb lief alsof je nooit gekwetst bent. De liefde zou niet zo veel betekenen als het geen pijn deed wanneer het stopt. Geef je liefde aan de goede persoon en je zult beloond worden.

Voor je gaat: deel dit artikel op een van de sociale media, schrijf je in voor het gratis e-book of laat een reactie achter. Dank je wel.

Lees dit ook eens

Liefdesverdriet Na Een Jaar Of Langer >> Gevaarlij... We hebben allemaal een verleden. Maar liefdesverdriet na een jaar of meer, daar moeten we even bij stilstaan. We gaan door het leven terwijl we liefh...
Begrijpen En Vergeven In dit tweede artikel van deze serie "Hoe herstel ik van een gebroken hart", gaat het over begrijpen en vergeven. Vorige keer, in het eerste artikel v...
Als Liefdesverdriet Tips Alleen Niet Werken Als liefdesverdriet tips niet werken, moet er meer gebeuren. Een relatie die niet werkt is heel naar. Maar nu het uit is, is het eerste en belangrijk...
Hoe Herstel Ik Van Een Gebroken Hart Een gebroken hart helen, kost tijd en het is belangrijk om er de tijd voor te nemen zodat je daarna weer met een heel hart een nieuwe relatie aan kunt...