Jezelf Wegcijferen Voor Een Ander – 8 Signalen Dat Je Dat Doet

Jezelf wegcijferen voor een anderAls je bent zoals veel vrouwen, is de man waar je verliefd op bent het centrum van je leven. Je denkt voortdurend aan hem en je investeert veel in de relatie in de hoop dat je ieder beetje dat jij geeft, meervoudig terug zult krijgen. Jezelf wegcijferen voor een ander, daar is nog nooit iemand gelukkig van geworden. Is het dan mogelijk om te veel van iemand te houden?

Nee natuurlijk, maar het is wel mogelijk om te veel te geven, jezelf weg te cijferen zonder dat je er erg in hebt en er niet op te letten of er aan jouw eigen behoeften voldaan wordt. Het voelt niet goed, je beseft dat niet helemaal, maar je houdt immers van hem?

De volgende signalen geven je hopelijk een beetje inzicht in gedrag dat aangeeft dat je te veel geeft in je relatie en dat je jezelf wegcijfert voor een ander.

Er alles voor over hebben om hem gelukkig te maken
Als je vriend humeurig en afstandelijk is hoef jij niet klaar te staan om in zijn behoeften te voorzien. Vrouwen zien het vaak als hun plicht om in zo’n geval er alles aan te doen om zijn stemming te veranderen. Maar hij zal je gaan zien als een “moedertje” en niet als de geliefde die jij graag wilt zijn.

Naar hem opkijken en neerkijken op jezelf
Veel vrouwen zetten mannen op een voetstuk. Doordat vrouwen eeuwenlang geconditioneerd zijn om te geloven dat mannen intelligenter zijn dan zij. Deze overtuiging is moeilijk te veranderen, zelfs voor de meest vrije en goed opgeleide vrouwen. Ben jij een vrouw die zo naar mannen kijkt, dan zal je adoratie zijn ego alleen maar voeden en het zal er niet bepaald toe bijdragen dat jij jezelf meer waard gaat vinden.

Niet meer omgaan met je vrienden
Het ergste wat je kunt doen, is niet meer omgaan met je vriendinnen omdat je denkt dat je partner je zal missen, of dat hij er bezwaar tegen zal maken als je te veel tijd met hen doorbrengt. Je hebt vrienden en vriendinnen nodig buiten je relatie. Die zorgen ervoor dat je je gewaardeerd voelt en als het niet goed gaat in je relatie, kunnen zij je steun en advies bieden.

Je eigen doelen zijn  minder belangrijk dan die van hem
Of het nu om een carrièredoel gaat, een opleiding of een hobby, als jij je eigen doelen opzij zet omdat je denkt dat de doelen van je vriend of partner op de lange termijn belangrijker zijn, zal het je eigen gevoel van vervulling laat ontsporen. Je eigen dromen en verlangens zullen vervagen tot je niet meer weet wat dat waren of totdat je plotseling alles gaat doen wat je ooit wilde en bij hem weggaat of hij bij jou.

Hem te veel naar de mond praten
Als je weet dat hij fout zit, zeg het dan. Steun geen verkeerde beslissingen en onthoud je niet van het geven van advies omdat je denkt dat je daarmee je liefde voor en vertrouwen in hem bewijst. Als jij degene bent die altijd als eerste sorry zegt, zul je je zelfrespect verliezen. jezelf wegcijferen voor een ander zorgt altijd voor verlies van zelfrespect. Natuurlijk is het makkelijker om hem te laten denken dat hij gewonnen heeft en gelijk heeft maar hij verliest tegelijkertijd iets heel waardevols: zijn respect voor jou.

Toegeven aan seks als je geen zin hebt
Voor veel vrouwen zijn liefde en seks hetzelfde. Maar denken dat een man aan liefde denkt als hij seks wil forceren als jij daar niet voor in de stemming bent, heeft niets met liefde te maken. Toegeven als jij eigenlijk niet wilt en nadat je herhaaldelijk nee hebt gezegd kan ertoe leiden dat jij je gebruikt gaat voelen. Seks is een uitdrukking van liefde en geen plicht.

Hij krijgt alles, jij niets
Hij koopt alles voor zichzelf wat hij wil hebben en jij bent tevreden met kleding uit een tweedehands winkel. Als dit of iets dergelijks bij jou het geval is, is dat een duidelijk teken dat jij jezelf wegcijfert voor een ander, in dit geval voor hem.

Je grenzen niet respecteren
Sommige vrouwen stemmen toe in voorstellen waarvan ze weten dat ze dat niet willen. Hij heeft bijvoorbeeld toegezegd op de twee grote honden van een vriend te passen terwijl hij de hele dag aan het werk is en jij geen hondenliefhebber bent. Als jij je eigen grenzen niet respecteert om maar aan de wensen van de ander tegemoet te komen, zul je na verloop van tijd alleen nog wrevel voelen.

Van iemand houden betekent dat je hem voldoende respecteert om grenzen te stellen, van hem verwacht dat hij jou met respect behandelt en dat hij evenveel aan jou geeft als jij aan hem. Als je liefde wil dan moet je voldoende van jezelf houden om te vragen wat je wil zodat jouw behoeften vervuld worden en ermee ophouden om jezelf weg te cijferen voor de ander en steeds maar te geven omdat je denkt dat je daarmee zijn hart zal winnen.

Wil je inzicht krijgen in gedrag waar mannen van houden en ontdekken hoe jezelf wegcijferen voor een ander nooit meer nodig is? Koop dan mijn e-book Mannen en Relaties.

Fijn als je dit deelt of een reactie geeft.

Lees dit ook eens

Meer Liefde In Je Leven? – 3 Simpele Stappen Laatst hoorde ik iemand zeggen, "Door te klagen word je een problemenmagneet". Ik bedacht hoe waar dat is - en hoe we dat snel kunnen veranderen door ...
Valkuilen Uit Het Verleden Vermijden Als je eenmaal besloten hebt om een nieuwe partner te vinden, opent zich een veelvoud aan mogelijkheden. Je bent vol verwachting en benieuwd wat er za...
Fluwelen Handschoenen Aanpak – Jouw Manier? Draag jij fluwelen handschoentjes? Maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, draag jij ze? Als dat zo is heb je er moeite mee om eerlijk te zijn...
Ken Jezelf Als Partner En Waarom Dat Belangrijk Is In een relatie is er altijd een wisselwerking tussen de twee partners. Je reageert op elkaar en beïnvloedt elkaar. Hoe beter jij jezelf kent, hoe snel...