Jouw Jaar 2013

Jouw jaar 2013Maak komend jaar Jouw jaar. Vorige keer ging het over allerlei vormen van opruimen. Opruimen en opnieuw beginnen. Nu is het tijd om plannen te maken. Concrete plannen. Dan kun je zien of je vorderingen maakt.

Het eerste waar ik in dit verband naar verwijs is de serie Ware liefde Vinden: zes artikelen, speciaal voor het nieuwe jaar, ieder jaar.

Spring met een goed gevoel 2013 in!

Had je het druk de laatste weken en kwam je niet toe aan opruimen en plannen maken? Zet het dan op je lijst voor januari. Het kan altijd. Zorg in ieder geval dat je met een opgeruimd gevoel van start gaat. Je weet wel: een goed begin is het halve werk.

Concrete plannen maken voor 2013

Daar zouden we het over hebben. Daar gaan we dan…

Gedrag veranderen. Bepaal welk gedrag je wilt veranderen. Bijvoorbeeld: “Vanaf nu stel ik meer vragen als ik iemand ontmoet”. Beter is “Vanaf nu stel ik minstens 3 geïnteresseerde vragen als ik iemand ontmoet”. Na zo’n ontmoeting schrijf je op of het gelukt is. Na verloop van tijd zie je dan hoe je gevorderd bent. En door het op te schrijven, zullen je vorderingen sneller gaan.

Emoties en gevoelens uit het verleden. Bepaal welk gevoel je kwijt wilt. Welke gedachte zorgt ervoor dat je in die gemoedstoestand terecht komt? Neem jezelf bijvoorbeeld voor: “Vanaf nu wil ik niet meer aan … denken”. Leer jezelf erop betrappen als je dat toch doet. Denk direct aan iets anders, dat leuk is en op de toekomst gericht. Na verloop van tijd zul je ontdekken dat je die vervelende emoties kwijt bent. Dit is wat lastiger concreet te meten maar je zult je stukken betere gaan voelen.

Dit waren een paar voorbeelden van dingen die je misschien kwijt wilt.

Waar wil je naartoe in 2013?

Jouw toekomst wordt bepaald door wat je nu doet. Wat kun je nu doen om een partner te vinden? Neem je bijvoorbeeld één van de volgende dingen voor (meer mag ook):

“Ik schrijf me in bij een datingsite”

“Ik ga nieuwe mensen ontmoeten door lid te worden van een sport- of hobbyclub”.

“Ik ga mezelf verwennen met een kleur- en stijladvies, zodat ik zo goed mogelijk tot mijn recht kom”.

“Ik ga nu eindelijk eens aan mezelf werken en orde scheppen in mijn leven”

“Ik ga minstens twee boeken over liefde en relaties lezen

Je ziet, er zijn genoeg manieren en ideeën waarmee jij jouw plannen voor 2013 concreet kunt maken. Zo wordt het Jouw Jaar 2013, omdat je het zelf creëert.

Ik wens jou een heel liefdevol en gelukkig Nieuwjaar toe. Ga ervoor!

Lees dit ook eens

De Liefde Van Je Leven Vinden In 2011 Wil jij graag de liefde van je leven vinden in 2011? Vast wel. Vorig jaar schreef ik een serie van 6 artikelen over Ware liefde vinden in 2010. Die se...
De Balans Opmaken Van Je Leven Van tijd tot tijd de balans opmaken van je leven, in dit geval je liefdeleven, is altijd goed. Je ontdekt waar je toen stond en waar je nu staat. Dat ...
10 Leuke Blogs En Websites Voor Singles Om het je makkelijk te maken, ik heb 10 leuke blogs en websites verzameld en op een rij gezet. Ze hebben natuurlijk alles te maken met liefde, relatie...
32 Vragen Om Iemand Beter Te Leren Kennen Door je wederzijds kwetsbaar op te stellen, wordt je relatie hechter. Of je nu iemand net kent of al wat langer, door het stellen van persoonlijke vra...