De Juiste Partner Vinden – Hoe Doe Je Dat?

Juiste partner vinden“Ik ben single en op zoek naar een partner. Ik weet dat ik niet perfect ben. Hoe kan ik de juiste partner vinden voor mij waar het mee werkt? Hoe pak ik dat aan?”

Hele goede vraag! Veel mensen vragen zich af wanneer ze de ware liefde zullen ontmoeten, maar daar moet je wel zelf iets aan doen, hij of zij komt niet uit het niets naar je toe.

Als jij je verleden hebt verwerkt en emotioneel beschikbaar bent – dus niet emotioneel gebonden bent aan je ex of een onmogelijke liefde of last hebt van bindingsangst of iets dergelijks – wil je die vraag graag beantwoord hebben. Soms is het beter nog even te wachten met daten. Maar als je er klaar voor bent, lees dan verder – ook jij kunt de juiste partner vinden.

Er zijn twee dingen nodig om een goede relatie te krijgen:

  1. De juiste partner selecteren;
  2. De vaardigheden om de relatie te ontwikkelen tot één die betrouwbaar en plezierig is.

Het selecteren van de juiste partner

De eerste stap, het selecteren van de juiste partner, lijkt volledig onbewust te gaan. We hebben allemaal een onbewust beeld van “de juiste partner”, die gevormd is in onze kindertijd. Dat beeld gebruiken we onbewust bij het selecteren van een partner het wordt aangestuurd door onze emoties en gevoelens. We noemen dat verliefd worden en daarbij komen allerlei chemische reacties vrij in onze hersenen en lichaam.

Wat belangrijker is, is dat als je verliefd wordt en het langer duurt  dan een maand, waarin je alles bij elkaar ongeveer 48 uur samen bent, je waarschijnlijk iemand gevonden hebt die bij dat onbewuste beeld past. Je hebt waarschijnlijk iemand ontmoet die voldoende aan je behoefte voldoet om er samen mee oud te worden.

Het leuke is dat je onbewuste zich niet laat manipuleren en misleiden door make-up en onecht gedrag. Je onbewuste kijkt dwars door dat “marketinggedrag” heen.

Er zijn 3 selectiecriteria die voor bijna alle stellen gelden:

  1. In aanleg gelijke intelligentie;
  2. Gelijksoortige problemen in de kindertijd;
  3. Een even groot verlangen naar een duurzame relatie.

De juiste partner vinden kun je zo aanpakken

Hier volgt een aanpak waarmee de juiste partner vinden voor jou kan lukken.

1. Sta open voor het selectieproces dat je van nature hebt en voor dat van anderen (je weet wel, dat onbewuste).

2. Neem je voor om 100 mensen die je onbewuste selecteert, te leren kennen. Zo veel? Ja, de juiste partner vinden kost tijd maar het kan zijn dat je bij nummer 17 al slaagt.

3. Vraag je af waar het type mensen waarbij jij je thuis voelt, zich ophoudt. Als je niet graag naar de kroeg gaat, blijf je daar natuurlijk weg. Houd je van sport, waar heb je dan de meeste kans anderen te treffen? Als je van de bevlogenheid van religieuze mensen houdt, kun je daarheen gaan. Houd je van wetenschap, waar bevinden mensen die daar ook van houden zich? Houd je van televisie kijken, van welke programma’s? En vraag je dan af waar mensen die dezelfde programma’s leuk vinden zich ophouden als zij de deur uit gaan. Hoe je nog meer ideeën kunt krijgen, lees je hier.

Ja, je hebt maar één persoon nodig maar je moet dat selectieproces doorlopen om die ene te vinden en gevonden te worden door die ene.

4. Bedenk een goedkoop en herhaalbaar selectieplan. Om het selectieproces in gang te zetten moet je ongeveer 4 uur in elkaars gezelschap zijn. Natuurlijk kun je iemand op het eerste gezicht leuk en aantrekkelijk vinden. maar zelden doorstaat zo’n kennismaking de volgende 4 uur.

Zorg dat je 4 uur met de persoon van je keuze alleen bent. Ga niet naar de film, de opera of een sportwedstrijd. Dat leidt jullie te veel af van elkaar. Ga bijvoorbeeld wandelen in een park, op het strand of in het bos. Of ga ergens koffie drinken of eten. Op deze manier kun je uitvinden of jullie vervolgens meer tijd met elkaar willen doorbrengen.

Zorg dat het veilig voelt voor je gast. Je kunt met iemand alleen zijn terwijl je door anderen op afstand zichtbaar bent.

Het is het makkelijkst om met iedere kandidaat hetzelfde te gaan doen. Het is goedkoper en eenvoudiger. Het moet van twee kanten klikken voordat het veel verder gaat. Je partner kan de juiste partner voor jou zijn terwijl dat omgekeerd niet zo is. Blijf niet maanden met iemand omgaan als er geen chemie ontstaat. De juiste partner vinden, lukt zo niet. Ga verder met de volgende kandidaat.

Net zo lang tot je de juiste partner gevonden hebt.

De juiste partner vinden is leuk. Het kost tijd, maar als het gelukt is, heb je ook wat je verlangt.

Lees dit ook eens

Jezelf Kennen Als Je Een Partner Zoekt Jezelf kennen is cruciaal als je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Vraag je eens af waarom de vorige niet wilden lukken. Natuurlijk is dat een wiss...
5 Signalen Dat Je De Goede Partner Hebt Liefde kan gecompliceerd zijn. Partners kunnen elkaar soms vervelen, ruzie maken en domme dingen doen. We zijn uiteindelijk maar mensen. Maar als je m...
Hoe Zoek Je Een Partner? Ben je al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe partner en heb je het gevoel dat die nergens te vinden is? Dan wordt het tijd om je leven eens n...
Wat Is Echte Liefde? Wat is echte liefde? Lees dit, beter kan ik het niet zeggen! Ik vond een prachtig stuk dat ik je niet wil onthouden. Hieronder vind je het. Echte li...